Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chinese webwinkel JD.com onderuit op beurs in Hongkong

Chinese webwinkel JD.com onderuit op beurs in Hongkong

TOKIO (ANP) - De Chinese webwinkel JD.com is donderdag flink onderuit gegaan op de beurs in Hongkong. De koersval volgde op de aankondiging van het Chinese internetconcern Tencent om een groot deel van zijn aandelen in het e-commercebedrijf als dividend uit te keren aan zijn aandeelhouders. De stemming op de Aziatische aandelenmarkten was verder gematigd positief in navolging van de koerswinsten op Wall Street.

De lockdown in de Chinese miljoenenstad Xi'an zorgde daarbij voor enige terughoudendheid. China is erop gebrand om het aantal coronabesmettingen onder controle te houden aangezien over ruim een maand het Chinees Nieuwjaar wordt gevierd, een feestdag waarvoor veel Chinezen naar familie reizen. Kort daarna beginnen de Olympische Spelen in Beijing.

JD.com kelderde 7 procent en Tencent won 4 procent. Tencent keert een belang van 16,4 miljard dollar in JD.com als dividend uit aan zijn aandeelhouders. Het aandelenbelang van Tencent in het op een na grootste Chinese e-commercebedrijf neemt daardoor af van ongeveer 17 procent tot 2,3 procent. Volgens Tencent, dat voor het eerst in 2014 in JD.com investeerde, is de tijd rijp om zijn belang te verspreiden aangezien het bedrijf sterk genoeg is om zijn eigen groei te financieren. Het Amerikaanse Walmart neemt na de transactie het stokje over van Tencent als grootste aandeelhouder van JD.com.

De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 0,4 procent in de plus en de beurs in Shanghai won 0,3 procent. De hoofdindex in Tokio, de Nikkei 225, eindigde 0,8 procent hoger op 28.798,37 punten. De Kospi in Seoul klom 0,4 procent en de Australische All Ordinaries dikte 0,3 procent aan.

Meer uit Financieel

Oliebedrijven Exxon en Chevron stijgers op verdeeld Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag verdeeld gesloten bij aanhoudende onzekerheid over de rente. De koersverliezen van eerder op de dag werden wel voor een groot deel weggewerkt. De grote oliebedrijven op Wall Street stonden bij de winnaars, geholpen door de gestegen olieprijzen.

5 uur geleden
Grote terugroepactie auto's Kia en Hyundai in VS om brandgevaar

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Zuid-Koreaanse autofabrikanten Kia en Hyundai roepen in de Verenigde Staten in totaal 3,37 miljoen auto's terug naar de garage vanwege gevaar voor brand in de motor. Eigenaren worden gevraagd hun auto's buiten te parkeren uit de buurt van gebouwen en andere auto's totdat het probleem is opgelost.

7 uur geleden
Grote IT-storing legt Duitse fabrieken Volkswagen plat

WOLFSBURG (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De Duitse autofabrikant Volkswagen kampt woensdag met een grote IT-storing waardoor meerdere fabrieken van het bedrijf in Duitsland plat zijn komen te liggen. Volkswagen doet onderzoek naar de storing bij het IT-netwerk en zegt dat nog onduidelijk is wanneer de productie weer hervat kan worden.

8 uur geleden
Nederlands ECB-directielid Elderson: rente mogelijk verder omhoog

FRANKFURT (ANP/DPA) - Het Nederlandse directielid Frank Elderson bij de Europese Centrale Bank (ECB) denkt dat de rente nog verder verhoogd kan worden in de strijd tegen de inflatie. Dat zei Elderson in een interview met het financiƫle persbureau Market News International. De ECB verhoogde eerder deze maand de rente in de eurozone voor de tiende keer op rij naar het hoogste niveau ooit en de beleidsmakers van de centrale bank in Frankfurt hebben gehint dat er een einde is gekomen aan die verhogingen.

8 uur geleden
AF-KLM en IAG hebben interesse in Portugese maatschappij TAP

LISSABON (ANP/BLOOMBERG) - Air France-KLM en IAG, het moederconcern van onder meer British Airways en Iberia, hebben interesse in een overname van de Portugese nationale luchtvaartmaatschappij TAP. De Portugese regering wil TAP privatiseren en de topmannen van Air France-KLM en IAG hebben gezegd mogelijk biedingen te willen doen voor TAP.

8 uur geleden
Verzekeraars NN en ASR kelderen na uitspraak in woekerpoliszaak

AMSTERDAM (ANP) - De verzekeraars NN Group en ASR gingen woensdag keihard onderuit op de aandelenbeurs in Amsterdam na een nadelige uitspraak van het gerechtshof Den Haag rond zogeheten woekerpolissen. NN leverde bijna 19 procent in en ASR kelderde ruim 14 procent. Ook branchegenoot Aegon had het lastig met een min van 4,3 procent.

10 uur geleden
Honderden mensen weten niet of reis met Vacansoleil kan doorgaan

EINDHOVEN (ANP) - Honderden mensen die nog op vakantie zouden gaan met Vacansoleil weten niet of hun reis nog doorgaat. Dit meldt een woordvoerder van de aanbieder van campingvakanties, die uitstel van betaling heeft gekregen van de rechter. Vaak is uitstel van betaling de voorbode van een faillissement.

10 uur geleden