Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chinese voetbalbaas bekent omkoping

Chinese voetbalbaas bekent omkoping

BEIJING (ANP/AFP) - Het voormalige hoofd van de Chinese voetbalbond heeft bekend dat hij steekpenningen heeft aangenomen. Chen Xuyuan betuigde bij een zitting in de rechtbank spijt, meldde staatspersbureau Xinhua.

Chen werd in september aangeklaagd voor corruptie en verscheen eerder deze maand in een televisiedocumentaire, waarin hij bekende grote sommen geld te hebben aangenomen van mensen die bij hem in de gunst wilden komen.

De aanklager beschuldigde hem ervan meer dan 81 miljoen yen, omgerekend meer dan 10 miljoen euro, aan steekpenningen te hebben aanvaard. De uitspraak in het proces volgt op een nog te bepalen datum.

Meer uit Voetbal

Feyenoord legt middenvelder 't Zand vast tot medio 2028

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft Shiloh 't Zand beloond voor zijn ontwikkeling dit seizoen bij FC Dordrecht. De 21-jarige middenvelder tekende een contract tot de zomer van 2028 bij de bekerwinnaar.

1 uur geleden
Deschamps neemt verrassend Kanté op in Franse EK-selectie

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse bondscoach Didier Deschamps heeft in zijn voorlopige EK-selectie verrassend een plek ingeruimd voor de 33-jarige N'Golo Kanté, die momenteel in Saudi-Arabië voor Al-Ittihad speelt. Ook de jonge aanvaller Bradley Barcola van Paris Saint-Germain behoort tot de 25-koppige groep.

1 uur geleden
Voorselectie Oranje telt 30 spelers, Wieffer ontbreekt

ZEIST (ANP) - Bondscoach Ronald Koeman heeft de voorselectie van het Nederlands elftal voor het komende EK voetbal bekendgemaakt. De 61-jarige coach riep in totaal dertig spelers op, onder wie Steven Bergwijn, Ryan Gravenberch, Nick Olij en Ian Maatsen. De geblesseerde Feyenoorder Mats Wieffer ontbreekt.

2 uur geleden
Oekraïne met oud-PSV'er Zinchenko en Girona-spits Dovbyk naar EK

KYIV (ANP) - Voormalig PSV'er Oleksandr Zinchenko en Girona-goalgetter Artem Dovbyk zijn de bekendste namen in de voorlopige EK-selectie van Oekraïne. Ook Real Madrid-doelman Andriy Lunin en Chelsea-aanvaller Mykhaylo Mudryk kregen van bondscoach Serhiy Rebrov een oproep.

2 uur geleden
Ondernemingskamer benoemt twee commissarissen voor Vitesse

AMSTERDAM (ANP) - Rechters van de ondernemingskamer hebben Barbara van Hussen en Richard le Grand benoemd als commissaris bij de noodlijdende voetbalclub Vitesse. De Arnhemse club had de ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam gevraagd om onafhankelijke commissarissen aan te wijzen.

2 uur geleden
Brenet krijgt toestemming van FIFA om voor Curaçao te spelen

WILLEMSTAD (ANP) - Verdediger Joshua Brenet is speelgerechtigd voor het nationale elftal van Curaçao. Dat heeft de Curaçaose voetbalbond (FFK) laten weten op Instagram.

4 uur geleden
City-doelman Ederson mist seizoensfinale door oogblessure

MANCHESTER (ANP) - Het seizoen voor Manchester City-doelman Ederson zit erop. Hij kampt met een blessure aan zijn oog en komt niet meer in actie. Hij mist daardoor ook de finale van de FA Cup op 25 mei, meldt de club. Manchester United is dan de tegenstander.

6 uur geleden