Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chinese tennisster Peng ontkent uiten beschuldiging misbruik

Chinese tennisster Peng ontkent uiten beschuldiging misbruik

SINGAPORE (ANP/RTR) - De Chinese tennisster Peng Shuai heeft ontkend dat ze ooit iemand van seksueel misbruik heeft beschuldigd. Ook zei ze dat ze "geheel uit vrije wil" een e-mail heeft gestuurd naar tennisorganisatie WTA, waarin ze meldde dat het goed met haar gaat. Peng was enige tijd spoorloos nadat ze begin november middels een boodschap op het Chinese sociale medium Weibo had gemeld dat voormalig vicepremier Zhang Gaoli haar tot seks had gedwongen.

Peng deed haar verhaal in een kort interview dat is gepubliceerd in Lianhe Zaobao, de grootste Chineestalige krant van Singapore. Het was de eerste keer dat ze in het openbaar sprak sinds de beschuldiging die maar kort op haar account heeft gestaan, daarna werd verwijderd en ze enige tijd spoorloos was. Er waren grote zorgen over haar veiligheid en gezondheid, onder meer geuit door het Witte Huis en de bond WTA, die besloot geen tennistoernooien meer in China te houden uit protest over de manier waarop Peng behandeld zou worden. Aan de authenticiteit van door staatsmedia gepubliceerde foto's van de tennisster, een voormalig nummer 1 van de wereld in het dubbelspel, werd getwijfeld. Ook de WTA vroeg zich af of een door Peng gestuurde email wel echt van haar kwam. Wel sprak ze twee keer via een videocall met IOC-voorzitter Thomas Bach.

Peng zei in het interview dat ze al die tijd thuis is geweest in Beijing en dat haar geen beperkingen zijn opgelegd. Gevraagd naar haar beweringen op Weibo, die niet veel later werden verwijderd, ontkende ze de beschuldiging te hebben geuit. "Ten eerste wil ik een heel belangrijk punt benadrukken: ik heb nooit iets gezegd of geschreven waarin ik iemand beschuldig van seksueel misbruik van mij. Ik wil dit punt heel duidelijk benadrukken." Ook ontkende Peng, gehuld in een ski-jack met China als opdruk, dat ze beperkt was in haar doen en laten. "Waarom zou dat het geval zijn? Ik ben altijd heel vrij geweest."

Het interview werd afgenomen tijdens een langlaufevenement in Shanghai. Eerder op de dag verscheen al beeldmateriaal van Peng op die plek. Een journalist van een Chinees staatsmedium postte een nieuwe video en foto's van de tennisster. Op de video van zeven seconden voert ze een gesprek met ex-basketbalvedette Yao Ming. Op de foto's poseert ze met Xu Lijia en Wang Liqin, twee andere Chinese sportpersoonlijkheden.

Meer uit Sport

Duel tussen Alcaraz en Djokovic op vrijdagmiddag

PARIJS (ANP) - Het halvefinaleduel op Roland Garros tussen Carlos Alcaraz en Novak Djokovic wordt vrijdagmiddag gespeeld. De wedstrijd op het Court Philippe Chatrier begint niet voor 14.45 uur.

1 uur geleden
Tennisster Kato kan toch juichen op Roland Garros

PARIJS (ANP) - De Japanse speelster Miyu Kato heeft samen met haar Duitse partner Tim Pütz de finale van het gemengd dubbel op Roland Garros gewonnen. Ze versloegen de Nieuw-Zeelandse Michael Venus en de Canadese Bianca Andreescu met 4-6 6-4 10-6.

1 uur geleden
Boksfederatie IBA haalt fel uit naar IOC en stuurt waarschuwing

LAUSANNE (ANP) - De internationale boksfederatie IBA heeft de plannen van het Internationaal Olympisch Comité om de erkenning van de internationale boksfederatie IBA in te trekken fel veroordeeld. De boksbond noemt die "weerzinwekkend" en "puur politiek". Ook waarschuwt de boksbond andere sportbonden dat hen eenzelfde behandeling kan wachten.

3 uur geleden
Basketballers Denver Nuggets weer op voorsprong in NBA-finale

MIAMI (ANP) - De basketballers van Denver Nuggets hebben weer de leiding genomen in de finale van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. De ploeg won de derde wedstrijd tegen Miami Heat met 109-94. De stand in de best-of-seven series is nu 2-1 in het voordeel van de Nuggets.

8 uur geleden
Wielrenner Eekhoff wint proloog van ZLM Tour

HEINKENSZAND (ANP) - Wielrenner Nils Eekhoff heeft de proloog van ZLM Tour gewonnen. De Nederlandse renner van Team DSM was de snelste op een parcours over 6,6 kilometer in het Zeeuwse Heinkenszand.

18 uur geleden
Hockeyers verslaan India in Pro League

EINDHOVEN (ANP) - De Nederlandse hockeyers hebben India verslagen in de Pro League. De ploeg van bondscoach Jeroen Delmee zegevierde met 4-1 in Eindhoven.

18 uur geleden
Tennisser Zverev naar halve finale op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft zich op het toernooi van Roland Garros geschaard bij de laatste vier. De 26-jarige Duitser versloeg in de kwartfinale de Argentijn Tomás Martín Etcheverry. Daarvoor had hij vier sets nodig, 6-4 3-6 6-3 6-4.

20 uur geleden