Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chinese techreus Huawei rekent op integriteit Britten

Chinese techreus Huawei rekent op integriteit Britten

LONDEN (ANP/RTR) - Huawei rekent op de integriteit van Britse beleidsmakers bij hun keuze over het al dan niet inzetten van apparatuur van de Chinese techreus bij het aan te leggen 5G-netwerk in het Verenigd Koninkrijk. Dat meldde het Chinese bedrijf na opmerkingen van de Verenigde Staten. Dat land vindt het "waanzin" om het gebruik van de technologie van Huawei mogelijk te maken.

De Britse premier Boris Johnson riep critici van Huawei dinsdag op om met alternatieven te komen voor de technologie. Hij voegde daar wel direct aan toe dat hij geen beslissing zal nemen die de nationale veiligheid van het Verenigd Koninkrijk of de samenwerking met partners op het gebied van inlichtingen in gevaar brengen. Huawei wordt door de VS onder meer beschuldigd van spionagepraktijken.

Deze maand wordt een beslissing verwacht over de vraag of Huawei bepaalde "niet-kernonderdelen" voor het Britse netwerk mag leveren. Huawei is ervan overtuigd dat de Britse regering een besluit op basis van bewijzen zal nemen in plaats van op basis van aantijgingen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Toezichthouder stelt telecomaanbieders ultimatum om roaming

DEN HAAG (ANP) - Telecomaanbieders bieden bij mobiel internetgebruik in het buitenland (roaming) niet altijd dezelfde voorwaarden als thuis, terwijl dit wel zou moeten. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) stelt de telecomaanbieders daarom een ultimatum: ze krijgen vier weken de tijd om ervoor te zorgen dat ze zich voortaan aan de regels houden. Doen ze dit niet dan zal de toezichthouder mogelijk handhavend moeten optreden.

over 9 minuten
Virusvrees drukt op stemming Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging dinsdag over een breed front omlaag. Ook de andere Europese beurzen stonden in het rood. Naast de bedrijfsresultaten hielden beleggers de ontwikkelingen rond het coronavirus in de gaten. De vrees voor een uitbraak van het virus zorgde eerder al voor forse verliezen op de Aziatische beurzen.

over 4 minuten
Huizenprijzen nog steeds stevig in de lift

DEN HAAG (ANP) - De huizenprijzen in Nederland zijn vorig jaar opnieuw flink gestegen, maar niet zo hard als een jaar eerder. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster werden bestaande koopwoningen gemiddeld 6,9 procent duurder. In 2018 bedroeg de gemiddelde prijsstijging nog 9 procent.

24 minuten geleden
Huren in vrije sector gaan niet meer zo hard omhoog als voorheen

AMSTERDAM (ANP) - De vrije huurprijzen lopen nog steeds hard op, maar niet meer zo stevig als eerder. Volgens cijfers van verhuurplatform Pararius.nl bleven de gemiddelde prijsstijgingen afgelopen jaar onder de 5 procent, waar in 2017 plussen van tot wel 10 procent werden genoteerd.

1 uur geleden
Coronavirus zet Nikkei onder druk

TOKIO (ANP) - De Japanse effectenbeurs is dinsdag lager gesloten. De vrees voor het coronavirus, dat volgens China overdraagbaar is van mens op mens, zorgde vooral voor verliezen onder de luchtvaartmaatschappijen. De beurshandel stond verder in het teken van de Bank of Japan, die conform verwachting het monetaire beleid ongewijzigd liet. De centrale bank verhoogde daarnaast de economische groeiverwachtingen.

1 uur geleden
'Air France-KLM wil groot belang in Malaysia Airlines'

PARIJS (ANP) - Air France-KLM zou een belang willen nemen van wel 49 procent in de noodlijdende luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines. Dat meldden bronnen met kennis van de zaak aan persbureau Reuters.

1 uur geleden
'Hergebruik producten en grondstoffen loopt wereldwijd terug'

DAVOS (ANP) - Met het recyclen van producten en grondstoffen gaat het wereldwijd de verkeerde kant op. Volgens een nieuw rapport dat wordt gepresenteerd op het World Economic Forum (WEF) in Davos, dreigt er een globale ramp als de mensheid de hulpbronnen van de aarde blijft behandelen alsof ze oneindig zijn.

6 uur geleden