Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chinese techbedrijven omlaag op overwegend positief Wall Street

Chinese techbedrijven omlaag op overwegend positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Chinese bedrijven met beursnoteringen op Wall Street werden vrijdag lager gezet. De vrees bestaat dat ze hun notering in New York verliezen door hardere aanpak van de Chinese overheid. Onder meer de aandelen van webwinkelconcerns Alibaba en JD.com verloren aan waarde. De Amerikaanse beurzen gingen overwegend hoger het weekend in.

Taxidienst Didi Global was een van de grote verliezers met een min van 14 procent. Alibaba en JD.com zakten tot 2,6 procent. Nio verloor 9,4 procent. De Chinese fabrikant van elektrische voertuigen boekte afgelopen kwartaal meer omzet dan verwacht, maar het aantal afgeleverde auto's viel tegen.

De beurshandel stond daarbij vooral in het teken van de ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne. De Amerikaanse president Joe Biden is vrijdag en zaterdag in Polen en verbleef op zo'n 80 kilometer van de grens met Oekraïne. Hij spreekt daar met zijn Poolse ambtgenoot Andrzej Duda over de oorlog.

Bed Bath & Beyond

De Dow-Jonesindex sloot met een winst van 0,4 procent op 34.861,24 punten. De brede S&P 500 won 0,5 procent, tot 4543,06 punten, en techgraadmeter Nasdaq leverde 0,2 procent in tot 14.169,30 punten.

Bed Bath & Beyond won 2,2 procent. De verkoper van huishoudelijke artikelen heeft een akkoord bereikt met de activistische aandeelhouder Ryan Cohen om drie nieuwe bestuursleden aan te stellen.

Verder kelderde The Honest Company 22,5 procent na tegenvallende resultaten. Het bedrijf voor consumentengoederen, dat is opgericht door de Amerikaanse actrice Jessica Alba, leed afgelopen kwartaal meer verlies dan verwacht door een aanzienlijke daling van de verkopen van maskers en ontsmettingsproducten.

Cannabisbedrijven

De cannabisbedrijven stonden in de belangstelling na berichten dat het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden volgende week stemt over over de legalisering van cannabis op federaal niveau. Het Huis keurde deze legalisering in 2020 al goed, maar de wet strandde in de Senaat. Tilray, Aurora Cannabis en Canopy Growth stegen tot 23 procent.

De euro was 1,0984 dollar waard, tegen 1,0983 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,6 procent duurder op 112,98 dollar. Brentolie kostte 0,5 procent meer op 119,66 dollar per vat.

Meer uit Financieel

ECB-directielid: te weinig oog voor bedrijfswinsten bij inflatie

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - De winststijgingen van bedrijven en de prijsverhogingen die daaraan ten grondslag liggen, hebben mogelijk een grotere impact op de inflatie dan algemeen wordt aangenomen, zegt directielid Fabio Panetta van de Europese Centrale Bank (ECB).

32 minuten geleden
Open Huizen Dag trekt ruim 66.000 mensen

UTRECHT (ANP) - De Open Huizen Dag van makelaarsorganisatie NVM heeft zaterdag ruim 66.000 bezoekers getrokken. Dat is meer dan de 55.000 huizenkijkers bij de vorige editie in oktober. Volgens de makelaars wijst dat erop dat er nog steeds grote interesse is in verhuizen, ondanks of misschien wel dankzij de afkoelende woningmarkt.

15 uur geleden
Ook Amerikaanse rechter beschouwt maaltijdkoerier als werknemer

LOS ANGELES (ANP/BLOOMBERG) - Een voormalige koerier van de Amerikaanse maaltijdbezorger Grubhub was eigenlijk werknemer en geen zelfstandige, heeft een federale rechtbank bepaald. Volgens de advocaat van de man kan de uitspraak grote gevolgen hebben voor andere platformbedrijven in de Verenigde Staten. Het gaat om een kwestie die ook in Nederland speelt.

17 uur geleden
Kwaliteit gegevens die toezichthouder DNB ontvangt is ondermaats

AMSTERDAM (ANP) - De kwaliteit van gegevens die De Nederlandsche Bank (DNB) krijgt aangeleverd voor het toezicht op de financiële sector, laat te wensen over. Zo komt het voor dat bepaalde zaken niet zijn ingevuld, soms worden cijfers onjuist berekend en bepaalde gegevens zijn soms niet up-to-date, staat in een zaterdag verschenen nieuwsbrief van de toezichthouder.

20 uur geleden
Nieuwe Waterweg tot zondag gestremd na kortsluiting tunnelwerk

ROTTERDAM (ANP) - De Nieuwe Waterweg in de Rotterdamse haven is dit weekend langer gestremd voor de scheepvaart doordat geplande werkzaamheden uitlopen. Bij het plaatsen van het eerste tunneldeel voor de nieuwe Maasdeltatunnel is namelijk iets niet goed gegaan. De vaarroute had zaterdag rond 10.00 uur weer vrij moeten zijn, maar Rijkswaterstaat meldt zaterdagmiddag dat schepen geen doorgang krijgen tot in ieder geval zondagochtend 07.00 uur.

22 uur geleden
Wegvallen logistieke problemen helpt autoverkoop aan flinke plus

BUNNIK (ANP) - De Nederlandse autoverkoop is in maart flink gestegen dankzij het wegvallen van logistieke problemen in de autowereld. Volgens autobrancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging zijn er vergeleken met dezelfde maand vorig jaar ruim de helft meer nieuwe personenwagens op kenteken gezet. Daarmee kregen de verkoopplussen van januari en februari een vervolg.

23 uur geleden
Reuters: Elon Musk wil ontmoeting met nieuwe Chinese premier

SHANGHAI (ANP) - Tesla-topman Elon Musk wil tijdens een bezoek aan China later deze maand ook een ontmoeting met de nieuwe Chinese premier Li Qiang. Persbureau Reuters meldt dat op basis van ingewijden. Wat Musk precies wil bespreken is niet duidelijk, maar China is na de Verenigde Staten de op een na grootste markt van Tesla en de Tesla-fabriek in Shanghai is 's werelds grootste productiecentrum van de fabrikant van elektrische auto's.

1 dag geleden