Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chinese techbedrijven omlaag op overwegend positief Wall Street

Chinese techbedrijven omlaag op overwegend positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Chinese bedrijven met beursnoteringen op Wall Street werden vrijdag lager gezet. De vrees bestaat dat ze hun notering in New York verliezen door hardere aanpak van de Chinese overheid. Onder meer de aandelen van webwinkelconcerns Alibaba en JD.com verloren aan waarde. De Amerikaanse beurzen gingen overwegend hoger het weekend in.

Taxidienst Didi Global was een van de grote verliezers met een min van 14 procent. Alibaba en JD.com zakten tot 2,6 procent. Nio verloor 9,4 procent. De Chinese fabrikant van elektrische voertuigen boekte afgelopen kwartaal meer omzet dan verwacht, maar het aantal afgeleverde auto's viel tegen.

De beurshandel stond daarbij vooral in het teken van de ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne. De Amerikaanse president Joe Biden is vrijdag en zaterdag in Polen en verbleef op zo'n 80 kilometer van de grens met Oekraïne. Hij spreekt daar met zijn Poolse ambtgenoot Andrzej Duda over de oorlog.

Bed Bath & Beyond

De Dow-Jonesindex sloot met een winst van 0,4 procent op 34.861,24 punten. De brede S&P 500 won 0,5 procent, tot 4543,06 punten, en techgraadmeter Nasdaq leverde 0,2 procent in tot 14.169,30 punten.

Bed Bath & Beyond won 2,2 procent. De verkoper van huishoudelijke artikelen heeft een akkoord bereikt met de activistische aandeelhouder Ryan Cohen om drie nieuwe bestuursleden aan te stellen.

Verder kelderde The Honest Company 22,5 procent na tegenvallende resultaten. Het bedrijf voor consumentengoederen, dat is opgericht door de Amerikaanse actrice Jessica Alba, leed afgelopen kwartaal meer verlies dan verwacht door een aanzienlijke daling van de verkopen van maskers en ontsmettingsproducten.

Cannabisbedrijven

De cannabisbedrijven stonden in de belangstelling na berichten dat het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden volgende week stemt over over de legalisering van cannabis op federaal niveau. Het Huis keurde deze legalisering in 2020 al goed, maar de wet strandde in de Senaat. Tilray, Aurora Cannabis en Canopy Growth stegen tot 23 procent.

De euro was 1,0984 dollar waard, tegen 1,0983 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,6 procent duurder op 112,98 dollar. Brentolie kostte 0,5 procent meer op 119,66 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Drukste dag ooit met passagiers op luchthavens in VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Amerikaanse luchthavens hebben vrijdag de drukste dag met passagiers ooit gehad. Volgens de Transportation Security Administration (TSA) werden vrijdag 2,95 miljoen reizigers gescreend op luchthavens in de Verenigde Staten. Daarmee werd het oude record van bijna 2,91 miljoen passagiers uit november vorig jaar verbroken, aldus de TSA.

12 uur geleden
Bankpresident Italië: goede omstandigheden voor renteverlaging

STRESA (ANP/BLOOMBERG) - De economische omstandigheden zijn goed voor een renteverlaging door de Europese Centrale Bank (ECB) in juni. Dat heeft de Italiaanse centralebankpresident Fabio Panetta gezegd op de G7-top voor ministers van Financiën en centralebankiers.

13 uur geleden
G7: Israël moet banden met Palestijnse banken niet doorsnijden

STRESA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Israël moet de banden tussen Israëlische en Palestijnse banken niet doorsnijden omdat vitale diensten rond betalingen en handel moeten doorgaan. Dat stellen de ministers van Financiën van de G7 in een voorlopige slotverklaring die is ingezien door persbureau Reuters.

16 uur geleden
Opnieuw corruptieonderzoek naar hoge Chinese topfunctionaris

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese autoriteiten doen opnieuw onderzoek naar corruptie door een hooggeplaatste overheidsfunctionaris. Nu gaat het om het plaatsvervangend hoofd van de State Tobacco Monopoly Administration, die toezicht houdt op de tabaksindustrie in China.

16 uur geleden
Duitse minister waarschuwt voor handelsoorlog met China

STRESA (ANP/DPA) - De Duitse minister van Financiën Christian Lindner waarschuwt voor een handelsoorlog met China. Volgens hem kennen handelsoorlogen alleen maar verliezers en kunnen ze niet worden gewonnen. Dat heeft Lindner gezegd op een G7-top van ministers van Financiën in het Noord-Italiaanse Stresa.

17 uur geleden
Cryptobedrijven stijgen op beurs na fiat voorstel etherfondsen

NEW YORK (ANP) - De aandelen van cryptobedrijven op Wall Street zijn vrijdag flink meer waard geworden. Dat gebeurde nadat de Amerikaanse toezichthouder SEC een voorstel van beursuitbaters voor op de beurs verhandelde etherfondsen had goedgekeurd. Via die fondsen kunnen beleggers rechtstreeks in de cryptomunt investeren. Cryptobeurs Coinbase en cryptoplatforms Marathon Digital en Riot Platforms stegen tot 8,6 procent.

1 dag geleden
Staking legt luchtverkeer Parijs Orly dit weekend grotendeels plat

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse luchtvaartautoriteit DGAC heeft luchtvaartmaatschappijen opgeroepen zaterdag en zondag 70 procent van hun vluchten op de Parijs Orly te annuleren. Aanleiding is een staking door luchtverkeersleiders op de Parijse luchthaven, de op een na drukste in Frankrijk.

1 dag geleden