Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chinese techbedrijven leveren weer in na tweedaagse opleving

Chinese techbedrijven leveren weer in na tweedaagse opleving

TOKIO (ANP) - Chinese techbedrijven stonden vrijdag weer stevig in de min op de beurzen van Shanghai en Hongkong. Aandelen van onder meer Alibaba en Tencent hadden te maken met winstnemingen. Beleggers in Azië reageerden verder op aanhoudende onzekerheid rond de ontwikkelingen in Oekraïne en een rentebesluit van de Japanse centrale bank.

Alibaba daalde 3,9 procent en Tencent verloor 2,6 procent. De twee grote techconcerns verloren begin deze week veel terrein, maar nadat de Chinese regering bekendmaakte dat het op sommige vlakken minder streng zou optreden dan verwacht tegen bedrijven met bijvoorbeeld ook een buitenlandse notering, veerden ze de afgelopen dagen scherp op.

De daling van de techbedrijven zorgde ook voor een lagere koers op de beurs van Hongkong. Die stond tussentijds 0,6 procent in de min. De graadmeter in Shanghai steeg wel en noteerde een plus van 1,1 procent.

Bank of Japan

In Tokio eindigde de Nikkei 0,7 procent in de plus op 26.827,43 punten. Daar ging de aandacht uit naar de Bank of Japan die zijn rentetarieven ongewijzigd liet. Wel waarschuwde de centrale bank voor "extreem hoge onzekerheid" over economische ontwikkelingen door de oorlog in Oekraïne. De Kospi in Seoul ging 0,4 procent omhoog en de All Ordinaries in Sydney dikte 0,6 procent aan.

Verder steeg de olieprijs weer flink. Een vat Amerikaanse olie werd 2,4 procent duurder en kostte 105,39 dollar per vat. Brentolie steeg 1,9 procent in prijs en werd voor 108,70 dollar per vat verhandeld.

Meer uit Financieel

Air France-KLM neemt groot belang in noodlijdend SAS

PARIJS (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Air France-KLM neemt een aandelenbelang van 19,9 procent in de noodlijdende Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS. Ook de investeringsmaatschappijen Castlelake en Lind Invest steken geld in SAS.

1 uur geleden
Zonneautomaker Lightyear richt zich voorlopig niet op zonneauto's

HELMOND (ANP) - Zonneautomaker Lightyear uit Helmond richt zich voorlopig niet meer op de productie van auto's die rijden op zonne-energie. Dat bevestigt topman en medeoprichter Lex Hoefsloot van het bedrijf dinsdag na berichtgeving van Het Financieele Dagblad. Lightyear focust zich in plaats daarvan de komende tijd op het maken van zonnepanelen voor op elektrische auto's.

2 uur geleden
NAM stapt naar Raad van State om uitblijven vergunning Ternaard

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) is dinsdag naar de Raad van State gestapt om het uitblijven van een vergunning voor gaswinning onder de Waddenzee bij het Friese dorp Ternaard. Volgens de NAM is er nog altijd geen duidelijkheid vanuit het ministerie van Economische Zaken, ook al is de aanvraag voor de vergunning al ruim drie jaar geleden ingediend.

2 uur geleden
AEX in het rood, verzekeraar NN boekte kleine winst

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag opnieuw met verlies gesloten. De zorgen over de rente en een recessie bleven boven de markt hangen. Verzekeraar NN Group ging licht omhoog en toonde daarmee verder herstel van de zware koersval van vorige week.

2 uur geleden
Festivaldirecteur: ruim 7 miljoen mensen bezochten Oktoberfest

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Het jaarlijkse Oktoberfest in München trok dit jaar 7,2 miljoen bezoekers. Dat meldt de directeur van het festival Clemens Baumgärtner dinsdag. Het is voor het eerst sinds 1985 dat er zoveel mensen op het bierfestival afkwamen. Wel duurde het evenement dit jaar twee dagen langer dan gebruikelijk.

2 uur geleden
Russisch biermerk Baltika mag geen Carlsberg-bier meer maken

KOPENHAGEN (ANP) - Het Russische biermerk Baltika mag in Rusland geen producten van de Deense bierbrouwer Carlsberg meer produceren, distribueren en verkopen. Carlsberg heeft, als reactie op de overname van alle activiteiten van het bedrijf in Rusland door de Russische staat, de licenties daarvoor ingetrokken. Het gaat om zowel regionale als internationale merken, zoals naast Carlsberg ook Grimbergen en Tuborg.

3 uur geleden
Point Biopharma schiet omhoog op Wall Street na overnamenieuws

NEW YORK (ANP) - Het medische bedrijf Point Biopharma is dinsdag fors meer waard geworden op de beurs in New York. De grotere farmaceut Eli Lilly koopt de ontwikkelaar van nieuwe behandelingen van kanker voor 1,4 miljard dollar, maakten de twee bedrijven bekend.

4 uur geleden