Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chinese techbedrijven helpen Hongkongse beurs verder vooruit

Chinese techbedrijven helpen Hongkongse beurs verder vooruit

HONGKONG (ANP) - De aandelenbeurs in Hongkong ging vrijdag verder vooruit dankzij koerswinsten onder de Chinese techbedrijven. Berichten dat Beijing en Washington voortgang boeken in de gesprekken over het voorkomen van het schrappen van beursnoteringen van Chinese bedrijven in New York, zorgden voor optimisme bij beleggers. Ook een stevige koerswinst van de Amerikaanse techgraadmeter Nasdaq steunde het sentiment in de techsector.

De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 0,7 procent in de plus, na de stevige opmars van 3,6 procent op donderdag toen de beurs slechts een halve dag open was vanwege de tropische storm Ma-on. Webwinkelconcern Alibaba steeg 2 procent. Het bedrijf staat net als veel andere Chinese ondernemingen op een zwarte lijst van de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC.

Volgens een in 2020 ingevoerde wet moet de SEC volledige toegang hebben tot de boekhouding van buitenlandse bedrijven met een notering in de VS, maar Beijing blokkeert de toegang tot deze gegevens. Bedrijven als Alibaba dreigen daardoor hun beursnotering op Wall Street te verliezen. China lijkt echter voorbereidingen te treffen om de Amerikanen toch toegang tot de gegevens van Chinese bedrijven te geven.

Ook elders in de Aziatische regio werden winsten geboekt voorafgaand aan de toespraak die de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell later op de dag zal houden op de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in Jackson Hole. De beurs in Shanghai won 0,1 procent. PetroChina steeg 3 procent na resultaten van de grootste olieproducent van China.

De Kospi in Seoul steeg 0,2 procent en de All Ordinaries in Sydney dikte 1,1 procent aan. In Tokio stond de Nikkei kort voor de slotbel 0,7 procent in de plus. De grote Japanse techinvesteerder SoftBank profiteerde van de stevige koerswinsten in de techsector en kreeg er 1,5 procent bij. Sony klom ruim 1 procent. Het elektronicaconcern verhoogde de prijs van zijn spelcomputer PlayStation 5 vanwege de hoge inflatie.

Meer uit Financieel

Honderden Spaanse bedrijven dienen klacht tegen Microsoft in

MADRID (ANP/BLOOMBERG) - Zevenhonderd Spaanse bedrijven dienen een klacht tegen Microsoft in bij de Spaanse mededingingswaakhond omdat het technologieconcern te veel macht zou hebben in de markt voor clouddiensten. Doordat veel bedrijven afhankelijk zijn van de software van Microsoft, zou het bedrijf oneerlijke voorwaarden stellen en te hoge prijzen vragen aan Spaanse start-ups omdat ze niet snel een alternatieve aanbieder kunnen vinden.

19 minuten geleden
CNV mogelijk naar rechter na uitzondering Picnic op supermarkt-cao

DEN HAAG (ANP) - Vakbond CNV overweegt juridische stappen als minister Karien van Gennip van Sociale Zaken het besluit niet intrekt om voor onlinesupermarkt Picnic en flitsbezorgers een uitzondering te maken op de supermarkt-cao. Dat zegt vakbondsbestuurder Jacqueline Twerda na berichtgeving van Het Financieele Dagblad.

32 minuten geleden
Nintendo komt met opvolger Switch

KYOTO (ANP/BLOOMBERG) - De Japanse spelcomputerfabrikant Nintendo komt binnenkort met een opvolger van de Switch. Het is voor het eerst in negen jaar dat Nintendo met een nieuwe spelcomputer komt.

1 uur geleden
Hoge inflatie in 2023 kwam volgens DNB vooral door gestegen lonen

AMSTERDAM (ANP) - De hoge inflatie van vorig jaar kwam vooral door de gestegen lonen van Nederlandse werknemers. Ook de winsten van bedrijven droegen bij aan het oplopen van de prijzen, maar dat effect nam gaandeweg het jaar wel af. Dit komt naar voren uit onderzoek door De Nederlandsche Bank (DNB).

2 uur geleden
AEX gaat verder omhoog en nadert 900 puntengrens

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag verder gestegen en nadert de 900 puntengrens. De hoofdgraadmeter op het Damrak eindigde maandag al op een nieuw slotrecord van 891,13 punten.

2 uur geleden
Aantrekkende verkoop nieuwbouwwoningen geeft Heijmans vertrouwen

ROSMALEN (ANP) - Bouwconcern Heijmans ziet de verkoop van nieuwbouwwoningen verder aantrekken. "De stijging van het aantal woningverkopen houdt aan. Met name de vraag naar grondgebonden woningen blijft onveranderd groot, wat vertrouwen geeft voor het vervolg van dit jaar", zegt topman Ton Hillen van de beursgenoteerde onderneming. Grondgebonden woningen zijn huizen met een woonlaag op het straatniveau, vaak met een terras of tuin.

3 uur geleden
Meer vraag naar kleding via Zalando na drie kwartalen krimp

BERLIJN (ANP/RTR) - Webwinkel Zalando groeit weer, nadat klanten drie kwartalen lang juist minder kleding, schoenen en accessoires kochten via het Duitse platform. Het bedrijf wijst voor de toegenomen vraag naar de verbeterde kwaliteit, toegenomen aanbod en meer logistieke partners.

3 uur geleden