Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chinese stad Chongqing versoepelt coronabeleid na protesten

Chinese stad Chongqing versoepelt coronabeleid na protesten

CHONGQING (ANP/RTR) - De Chinese stad Chongqing heeft besloten sommige coronamaatregelen te versoepelen na de recente protesten tegen het strenge antivirusbeleid. Zo mogen nauwe contacten van coronapatiënten voortaan onder voorwaarden thuis plaatsvinden, in quarantaine. Eerder moesten zij naar quarantainecentra.

Chongqing, in het zuidwesten van het land, is met 32 miljoen inwoners een van de grootste steden van China. De maatregelen in een aantal gebieden waar geen besmettingen zijn vastgesteld, worden geleidelijk versoepeld omdat de coronasituatie "stabiliseert en verbetert". Dat heeft een woordvoerder van de lokale regering gezegd tegen de Chinese staatskrant China Daily.

De megastad heeft te maken met een van de grootste uitbraken van het coronavirus in China, met in totaal meer dan 80.000 besmettingen sinds 1 november. De Chinese gezondheidsautoriteiten maakten woensdag melding van bijna 38.000 nieuwe infecties in heel het land. Van die positieve coronatesten waren er ruim 7800 afkomstig uit Chongqing.

Onder meer in Chongqing vonden de afgelopen dagen betogingen plaats uit onvrede over de aanpak van het coronavirus. Ook de autoriteiten van de stad Guangzhou hebben na protesten besloten om een aantal maatregelen te versoepelen. Daar vonden dinsdagnacht aanvaringen plaats tussen demonstranten en de politie.

Meer uit Buitenland

Moeder Navalny brengt bezoek aan graf

MOSKOU (ANP/AFP/DPA) - De moeder van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny heeft de dag na zijn uitvaart opnieuw zijn graf bezocht. Ook andere rouwende mensen kwamen daar zaterdag afscheid nemen.

1 uur geleden
Jemen meldt dat beschoten vrachtschip Rubymar is gezonken

ADEN (ANP/RTR) - De Jemenitische autoriteiten zeggen dat het vrachtschip Rubymar is gezonken. Het vaartuig bleef eerder verlaten achter op de Rode Zee nadat het onder vuur was genomen door Houthi-rebellen.

1 uur geleden
President Argentinië zegt staatspersbureau te sluiten

BUENOS AIRES (ANP) - De radicaal-rechtse Argentijnse president Javier Milei sluit naar eigen zeggen het staatspersbureau Télam. Milei stelt dat de regering geen geld heeft en dat "het persbureau in de afgelopen decennia is misbruikt voor propaganda voor de Kirchners". In 2003 werd Néstor Kirchner president van Argentinië. Hij werd in 2007 opgevolgd door zijn vrouw Cristina Kirchner die tot december 2015 president was.

1 uur geleden
Bronnen: gedeeltelijke overeenstemming over bestand Gaza

CAÏRO (ANP/RTR) - De partijen die onderhandelen over een bestand in de Gazastrook zijn het op belangrijke punten eens geworden, zeggen Egyptische veiligheidsbronnen tegen persbureau Reuters. De gesprekken worden zondag hervat in Caïro.

2 uur geleden
Berlijn bezorgd over mogelijk afgeluisterd gesprek hoge militairen

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitse parlementariërs zijn bezorgd over berichten dat een vertrouwelijk overleg van hoge officieren van de 'Bundeswehr' is afgeluisterd door Russen. Russische media berichten over de communicatie waarbij zou zijn gesproken over de mogelijkheid van een aanval op de Krimbrug over de Straat van Kertsj en waar ook werd opgemerkt dat "de Britten er mensen op de grond hebben".

2 uur geleden
Frankrijk houdt Israël verantwoordelijk voor blokkade hulp Gaza

PARIS (ANP/AFP) - Israël is "overduidelijk" verantwoordelijk voor de blokkade van humanitaire hulp aan de Gazastrook en "de onrechtvaardige toestand" daar, aldus de Franse minister van Buitenlandse Zaken Stéphane Séjourné. De bewindsman vaart uit tegen Israël in een vraaggesprek met de krant Le Monde.

4 uur geleden
Amerikaans mode-icoon Iris Apfel op 102-jarige leeftijd gestorven

NEW YORK (ANP) - Amerikaans mode-icoon, model en interieurontwerpster Iris Apfel is op 102-jarige leeftijd gestorven, is op haar Instagrampagina bekendgemaakt. Apfel werd vooral op hoge leeftijd bekend door haar uitbundige kledingstijl. Haar lijfspreuk was "durf anders te zijn!".

8 uur geleden