Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chinese staat pakt Chinese technologiebedrijven verder aan

Chinese staat pakt Chinese technologiebedrijven verder aan

PEKING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese overheid heeft tientallen technologiebedrijven de opdracht gegeven interne controles uit te voeren om illegale online activiteiten aan banden te leggen. Zo moeten onder meer Alibaba en Tencent van het ministerie van Industrie en Informatietechnologie naar gegevensbeveiliging en de bescherming van consumentenrechten kijken.

De Internet Society of China vroeg woensdag al ruim tien bedrijven om hun gegevensbeveiliging te verbeteren. Daarbij moesten ze ook kijken naar de export van essentiële informatie.

De regering van Xi Jinping heeft van gegevensbeveiliging een van de topprioriteiten gemaakt in haar campagne tegen de internetindustrie. De Chinese toezichthouders zijn daarom al een tijdje bezig met controles op techbedrijven, die veel macht hebben en tot voor kort nog maar aan weinig regels gebonden waren. Webwinkel Alibaba kreeg eerder al een miljardenboete voor monopoliepraktijken.

Beursgang

Vrijdag werd bekend dat de Verenigde Staten tijdelijk geen beursgang meer toelaten van Chinese bedrijven. Toezichthouder SEC wil eerst onderzoeken hoe het beleggers moet informeren over de mogelijkheid dat de Chinese overheid maatregelen neemt tegen de ondernemingen.

Zo werd de Chinese taxi-app Didi hard aangepakt na een beursgang eerder deze maand. De Chinese app maakte die beursgang ondanks bezwaren van de Chinese autoriteiten. Dat die beursgang doorging werd volgens persbureau Bloomberg gezien als een provocatie. Regelgevers zouden mogelijke straffen overwegen, waaronder een boete of het stopzetten van bepaalde activiteiten van het bedrijf. Het gedwongen schrappen van de notering op Wall Street zou ook tot de mogelijkheden behoren.

Meer uit Financieel

Inflatie en Amerikaanse schuldenplafond in beeld bij beleggers

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers hebben de blik komende week gericht op inflatiecijfers uit verschillende Europese landen. Ook het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt donderdag een eerste raming van de cijfers over mei bekend. Maar er zal ook nog voldoende aandacht uitgaan naar de Verenigde Staten. Het Witte Huis en de Republikeinen sloten daar weliswaar een principe-akkoord over het schuldenplafond, maar dat moet nog door zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat worden geloodst.

2 uur geleden
Schuldenplafond VS mogelijk omhoog tot na volgende verkiezingen

CAMP DAVID/WASHINGTON (ANP) - De Democratische president Joe Biden en de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, hebben in principe een akkoord bereikt over het verhogen van het schuldenplafond van de staat en het beperken van uitgaven van de federale overheid, volgens verscheidene media. De deal betreft de komende twee jaar en in 2024 zijn er presidentsverkiezingen.

5 uur geleden
Sky: Britse overheid werkt aan maximumprijzen basisvoedsel

LONDEN (ANP) - De Britse regering werkt aan plannen om voor bepaalde basisproducten in de supermarkt een maximale prijs te stellen, schrijft nieuwssite Sky News. Het zou om een plan gaan waar supermarktketens op vrijwillige basis aan mee kunnen doen. Onder meer brood en melk zouden daardoor goedkoper moeten worden. Het plan zou moeten helpen om de hoge inflatie in het Verenigd Koninkrijk te helpen bestrijden.

7 uur geleden
Eerste vlucht C919 van Chinese rivaal Boeing geslaagd

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - Luchtvaartmaatschappij China Eastern Airlines heeft zondag de eerste commerciële vlucht uitgevoerd met een C919 van de Chinese vliegtuigbouwer Comac. Het toestel vloog zondagmorgen van Shanghai naar Peking.

10 uur geleden
BBC: lange rijen op Britse luchthavens door storing e-gates

LONDEN (ANP/DPA/RTR/BLOOMBERG) - Passagiers die zaterdag arriveerden op luchthavens in het Verenigd Koninkrijk hadden te maken met lange wachtrijen vanwege een storing bij de elektronische paspoortcontrole, meldt de BBC. De problemen met de e-gates op onder meer de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick en het vliegveld van Manchester begonnen vrijdagavond. Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet zaterdagavond weten dat het probleem is opgelost en bedankte de getroffen reizigers voor hun geduld.

1 dag geleden
Irak lanceert miljardenproject voor verbinding zuiden met Turkije

BAGDAD (ANP/RTR/AFP) - De Iraakse overheid heeft zaterdag een project gelanceerd ter waarde van 17 miljard dollar voor de verbinding van een ​​belangrijke goederenhaven aan de zuidkust via spoor en wegen met de grens met Turkije. Het miljardenproject moet helpen bij het transformeren van de Iraakse economie na decennia van oorlog en conflict in het land.

1 dag geleden
Onderzoek ECB: klimaatverandering kan inflatie aanjagen

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Klimaatverandering kan de komende tien jaar de wereldwijde inflatie aan gaan jagen, bijvoorbeeld omdat voedselprijzen harder stijgen. Dat stelt de Europese Centrale Bank (ECB) op basis van nieuw onderzoek. Volgens de studie kan het jaarlijks om een stijging met meer dan 1 procentpunt gaan.

1 dag geleden