Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chinese staat pakt Chinese technologiebedrijven verder aan

Chinese staat pakt Chinese technologiebedrijven verder aan

PEKING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese overheid heeft tientallen technologiebedrijven de opdracht gegeven interne controles uit te voeren om illegale online activiteiten aan banden te leggen. Zo moeten onder meer Alibaba en Tencent van het ministerie van Industrie en Informatietechnologie naar gegevensbeveiliging en de bescherming van consumentenrechten kijken.

De Internet Society of China vroeg woensdag al ruim tien bedrijven om hun gegevensbeveiliging te verbeteren. Daarbij moesten ze ook kijken naar de export van essentiële informatie.

De regering van Xi Jinping heeft van gegevensbeveiliging een van de topprioriteiten gemaakt in haar campagne tegen de internetindustrie. De Chinese toezichthouders zijn daarom al een tijdje bezig met controles op techbedrijven, die veel macht hebben en tot voor kort nog maar aan weinig regels gebonden waren. Webwinkel Alibaba kreeg eerder al een miljardenboete voor monopoliepraktijken.

Beursgang

Vrijdag werd bekend dat de Verenigde Staten tijdelijk geen beursgang meer toelaten van Chinese bedrijven. Toezichthouder SEC wil eerst onderzoeken hoe het beleggers moet informeren over de mogelijkheid dat de Chinese overheid maatregelen neemt tegen de ondernemingen.

Zo werd de Chinese taxi-app Didi hard aangepakt na een beursgang eerder deze maand. De Chinese app maakte die beursgang ondanks bezwaren van de Chinese autoriteiten. Dat die beursgang doorging werd volgens persbureau Bloomberg gezien als een provocatie. Regelgevers zouden mogelijke straffen overwegen, waaronder een boete of het stopzetten van bepaalde activiteiten van het bedrijf. Het gedwongen schrappen van de notering op Wall Street zou ook tot de mogelijkheden behoren.

Meer uit Financieel

Handelsbesprekingen China-VS gestaakt, overleg gaat zondag verder

GENÈVE (ANP/RTR/AFP) - Het handelsoverleg tussen China en de Verenigde Staten in Genève is afgebroken, melden bronnen aan de persbureaus Reuters en AFP. De besprekingen gaan naar verwachting zondag verder.

1 uur geleden
Interim-bestuur van FNV weggestuurd

UTRECHT (ANP) - Het Ledenparlement van FNV heeft zaterdag het interim-bestuur van de vakbond weggestuurd. Voorzitter Henk de Jong en medebestuurders Carolien Bijen en Miranda Diependaal waren sinds maart aan het werk, maar hun termijn stopt zondag.

1 uur geleden
Reuters: handelsoverleg VS-China in Genève hervat na lunchpauze

GENÈVE (ANP/RTR) - Het handelsoverleg tussen China en de Verenigde Staten in het Zwitserse Genève is hervat na een lunchpauze. Dat melden ooggetuigen aan persbureau Reuters. Volgens Reuters zijn de Chinese en Amerikaanse delegaties teruggekeerd naar de onderhandelingen in een residentie in een buitenwijk van Genève.

6 uur geleden
Reuters: Chinese delegatie vertrekt van handelsoverleg met VS

GENÈVE (ANP/RTR) - De Chinese delegatie is vertrokken van het handelsoverleg met de Verenigde Staten in het Zwitserse Genève. Dat melden ooggetuigen aan persbureau Reuters. Eerder op de dag waren die onderhandelingen juist formeel begonnen. Het is niet bekend wat de reden is dat de Chinezen zijn vertrokken, aldus Reuters.

8 uur geleden
Nieuwe Duitse economieminister wil meer gascentrales

MÜNCHEN (ANP/DPA) - De nieuwe Duitse minister van Economische Zaken wil dat er snel nieuwe gasgestookte energiecentrales gebouwd worden om zo de energiezekerheid van Duitsland te versterken. Volgens Katherina Reiche zijn die centrales nodig als er onvoldoende energie kan worden opgewekt door middel van wind en zon.

11 uur geleden
Inflatie China opnieuw gedaald door zwakke economie

BEIJING (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De inflatie in China is in april voor de derde maand op rij gedaald onder druk van de zwakke binnenlandse economie. Zo worstelt China met een crisis op de vastgoedmarkt en hoge jeugdwerkloosheid. Daar komt nog de handelsoorlog met de Verenigde Staten bovenop.

12 uur geleden
Europese oliesector gaat wisselend om met 'Golf van Amerika'

DEN HAAG (ANP) - Europese olie- en gasbedrijven gaan verschillend om met het decreet van de Amerikaanse president Donald Trump om de Golf van Mexico voortaan de Golf van Amerika te noemen. De Britse concerns BP en Shell gaan mee in dat besluit, zo valt te lezen in persberichten en jaarverslagen. TotalEnergies in Frankrijk blijft de naam Golf van Mexico gebruiken.

15 uur geleden