Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chinese projectontwikkelaars vinden maar moeizaam kopers

Chinese projectontwikkelaars vinden maar moeizaam kopers

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - Chinese projectontwikkelaars die grote behoefte hebben aan geld, hebben moeite om kopers te vinden voor hun bezittingen. Potentiële kopers in de vastgoedsector potten hun geld liever op, zeker nadat bekend werd dat de huizenverkopen in Beijing zijn gekelderd. Ook de aanscherping van het leenbeleid door China doet het doen van zaken in de sector geen goed.

Het onvermogen om activa te verkopen verergert de geldnood van verschillende grote vastgoedbedrijven in het land. Veel van de ondernemingen die het betreft zijn buitengesloten van de financiële markten vanwege de stijgende leenkosten en het beleid van Beijing om het verstrekken van leningen in de sector te beperken.

In het verleden wisten vastgoedontwikkelaars geldproblemen te tackelen met de verkoop van bezittingen zoals percelen en projecten. Rivalen waren altijd wel bereid dit te kopen. Maar dat is niet langer het geval. De schuldencrisis rond Evergrande maakt dat de sector een rem zet op investeringen, ook gezien de strengere regels vanuit Beijing. Van de dertig grootste vastgoedbedrijven in het land hebben er zeker twintig de richtlijnen overschreden. Ook heeft de crisis rond Evergrande volgens kenners het vertrouwen in de sector ondermijnd. De woningcrisis dreigt ook de potentiële waarde van vastgoedprojecten die worden aangeboden door bedrijven als Evergrande verder uit te hollen.

Het financieel geplaagde concern China Evergrande Group, dat gebukt gaat onder een schuldenlast van honderden miljarden euro's, beëindigde onlangs gesprekken over de verkoop van een meerderheidsbelang in zijn vastgoedbedrijf. De deal zou het bedrijf omgerekend ruim 2,2 miljard euro hebben opgeleverd. Ook het plan om het hoofdkantoor in Hongkong te verkopen mislukte. Andere vastgoedontwikkelaars als Modern Land China en Oceanwide lukt het maar niet cash te genereren met de verkoop van bezittingen. Die bedrijven blijven net als Evergrande in gebreke bij het doen van aflossingen op schulden.

Meer uit Financieel

Aanzienlijke verliezen op Europese beurzen, tik voor luchtvaart

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een verlies de handel uitgegaan. Ook op andere beurzen in Europa eindigden de belangrijkste graadmeters aanzienlijk lager. Op de obligatiemarkten liep het rendement op schuldpapieren van overheden op, wat ongunstig uitpakt voor de waarde van aandelen. Luchtvaartaandelen kregen een tik na tegenvallend nieuws uit de Verenigde Staten.

10 minuten geleden
Reuters: Shell en Exxon dicht bij verkoop Noordzee-gasvelden

LONDEN (ANP) - Shell en ExxonMobil zijn dicht bij een deal over de verkoop van twee gasvelden in de Noordzee, meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Ze zouden de bezittingen willen verkopen aan Viaro Energy, een Britse branchegenoot die al actief is in de Noordzee.

1 uur geleden
American Airlines zakt op Wall Street na tegenvallende update

NEW YORK (ANP) - American Airlines behoorde woensdag tot de grootste dalers op de aandelenbeurzen in New York. De luchtvaartmaatschappij verlaagde zijn verwachtingen voor de omzet en winst voor het huidige kwartaal, na tegenvallende ticketverkopen. Ook kondigde het bedrijf het vertrek aan van zijn commercieel directeur Vasu Raja. Investeringsbank Jefferies haalde American Airlines van de kooplijst af. Het aandeel zakte bijna 14 procent.

2 uur geleden
Duitsers waren in mei weer duurder uit

WIESBADEN (ANP) - De inflatie in Duitsland is in mei licht gestegen. Dat komt vooral door hogere prijzen voor diensten.

2 uur geleden
Duits postorderbedrijf Otto meldt voor tweede jaar op rij verlies

HAMBURG (ANP/DPA) - Het Duitse retailconcern Otto Group heeft voor het tweede jaar op rij verlies geleden. Het in Hamburg gevestigde concern leed in het gebroken boekjaar 2023-2024 een verlies van 426 miljoen euro, na een verlies van 413 miljoen euro een jaar eerder.

3 uur geleden
Barista's van Starbucks klagen over onderbezetting door algoritme

SEATTLE (ANP) - Barista's van Starbucks klagen over onderbezetting. In sommige winkels waar een jaar geleden ijskoude macchiato's en dubbele espresso's door vijf mensen werden bereid, zijn dat er nu drie of vier. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van gesprekken met anonieme managers en werknemers.

3 uur geleden
Volkswagen wil haast maken met goedkope elektrische auto

WOLFSBURG (ANP/AFP) - Volkswagen wil haast maken met de ontwikkeling van een goedkope elektrische auto, die 20.000 euro moet gaan kosten. De auto moet in 2027 op de markt verschijnen. De raad van bestuur van de VW Group heeft deze week het groene licht gegeven voor het model van de elektrische auto, die voorlopig ID.1 gaat heten.

4 uur geleden