Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chinese president Xi Jinping feliciteert Joe Biden

Chinese president Xi Jinping feliciteert Joe Biden

PEKING (ANP/RTR/AFP) - De Chinese president Xi Jinping heeft de nieuwgekozen Amerikaanse president Joe Biden gefeliciteerd. De Chinese vicepresident Wang Qishan feliciteerde de nieuwe vicepresident Kamala Harris met de overwinning.

China stelde zich na de Amerikaanse presidentsverkiezingen terughoudend op, al stuurde het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken een week na het uitroepen van de winnaar wel al felicitaties. President Xi feliciteert Biden nu persoonlijk met het winnen van de verkiezingen, volgens het Chinese staatspersbureau Xinhua.

In een telegram zei Xi dat de landen de relatie moeten voortzetten "zonder conflict of confrontatie, met wederzijds respect en de geest van win-winsamenwerking" om het "nobele doel" van wereldvrede en ontwikkeling te bevorderen.

President Trump weigert zijn nederlaag toe te geven en Biden als winnaar van de verkiezingen van 3 november te erkennen. Volgens hem is er sprake van grootscheepse fraude, maar hij heeft dat niet hard gemaakt. Veel landen, waaronder ook Nederland, hebben de Democraat Biden eerder al gefeliciteerd.

Meer uit Buitenland

Elf klimmers gedood na uitbarsting vulkaan in Indonesië

JAKARTA (ANP) - Elf klimmers zijn gedood door de uitbarsting van de vulkaan Marapi in West-Sumatra afgelopen weekend. Ze werden maandag gevonden door reddingswerkers. Drie klimmers werden levend aangetroffen en twaalf worden nog steeds vermist.

2 uur geleden
Duitse vicebondskanselier niet naar klimaattop om begroting

BERLIJN (ANP) - De Duitse vicebondskanselier Robert Habeck reist niet naar de klimaattop in Dubai vanwege de begrotingscrisis in eigen land.

2 uur geleden
Israëlische leger nu ook met grondtroepen actief in heel Gaza

TEL AVIV/GAZA-STAD (ANP/AFP) - Het Israëlische leger (IDF) is zondag met grondtroepen opgerukt naar het zuiden van de Gazastrook. Dat betekent dat de IDF nu grondaanvallen uitvoert in de gehele Gazastrook, bevestigt legerwoordvoerder Daniel Hagari. Israël voert al langer grootschalige luchtaanvallen uit op doelen in het zuiden van Gaza.

9 uur geleden
Verdachte die in Parijs toerist doodstak zwoer trouw aan IS

PARIJS (ANP/AFP/RTR) - Een 26-jarige man die verdacht wordt van het doden van een Duitse toerist en het verwonden van twee anderen, onder wie een Brit, vlak bij de Eiffeltoren in Parijs op zaterdagavond, heeft trouw gezworen aan de Islamitische Staat (IS). Hij deed dit in een video die op sociale media te zien is, zei aanklager Jean-François Ricard zondag.

10 uur geleden
IS eist dodelijke bomaanslag tijdens mis op Filipijnen op

MARAWI (ANP/AFP) - Islamitische Staat (IS) heeft de bomaanslag opgeëist op de Filipijnen waarbij zondag vier mensen om het leven kwamen. "Soldaten van het Kalifaat brachten een bom tot ontploffing op een grote bijeenkomst van christenen in de stad Marawi", schreef de groep op Telegram.

11 uur geleden
Drie familieleden aangehouden van verdachte mesaanval Parijs

PARIJS (ANP) - Drie familieleden van de vermoedelijke dader die zaterdag een toerist doodstak in Parijs zijn opgepakt, meldt de Franse zender BFMTV. De Franse politie heeft gemeld onderzoek te doen naar een "terroristisch complot" rond de aanval. De aanvaller verwondde twee anderen met een hamer.

13 uur geleden
Doden en gewonden bij steekpartij in New York

NEW YORK (ANP/RTR) - Bij een steekpartij in Queens, het grootste stadsdeel van New York, zijn vier mensen gedood, onder wie twee kinderen. Dat meldt de politie. Ook vielen er drie gewonden, onder wie twee politieagenten.

13 uur geleden