Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chinese onderzoekers waarschuwen voor nieuw pandemievirus

Chinese onderzoekers waarschuwen voor nieuw pandemievirus

SHANGHAI (ANP/RTR) - Terwijl grote delen van de wereld nog gebukt gaan onder de coronapandemie, waarschuwen Chinese onderzoekers al voor een nieuw virus. Het gaat om een griepvirus bij varkens dat besmettelijker is geworden voor mensen en daardoor volgens hen potentieel een nieuwe pandemie kan veroorzaken.

De onderzoekers bekeken een H1N1 griepvirus dat tussen 2011 en 2018 bij varkens werd gevonden. Volgens de deskundigen draagt het "alle belangrijke kenmerken van een kandidaat-pandemievirus". Werknemers op varkensboerderijen hadden verhoogde waardes van het virus in hun bloed. De onderzoekers adviseren scherper toezicht op vooral mensen die in de varkensindustrie werken.

De wetenschappers onderzochten het risico van virussen die van andere levende wezens op mensen overgaan, vooral in dichtbevolkte gebieden in China. Wetenschappers denken dat het coronavirus door vleermuizen is overgebracht op de mens op een markt in het Chinese Wuhan.

Een woordvoerder van de Wereldgezondheidsorganisatie zegt dat die de Chinese studie nauwkeurig gaat bestuderen. De bevindingen laten volgens hem zien dat griepvirussen ondanks de coronapandemie in de gaten gehouden moeten blijven worden.

6 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

riezzie 2 weken geleden
@Sepapske , wij doen het inderdaad beter (ik ben absoluut tegen de megastallen zo meer) maar de Chinezen rotzooien maar wat aan met dieren en alles dat beweegt wordt verkocht op te eten en op elkaar gestapeld op markten . Ook al zijn de dieren er hier ook niet te best aan toe, laten we blij zijn dat we nog geen Chinese tafrelen op markten hebben want dàt dierenleed is werkelijk niet meer te overzien.
Sepapske 2 weken geleden
Riezzi@ net of wij het zoveel beter doen met onze megastallen. Heel Brabant staat er vol mee en vergeet de de kippenmesterijen niet, ook in ons land kan makkelijk een virusuitbraak plaatsvinden. Alle ingrediënten hiervoor zijn aanwezig.
roboehlen 2 weken geleden
Helaas is het toch echt de mens die de wereld vernietigd, dat gaat niet vanzelf. De mensheid is toch echt nog de grootste virus die er bestaat.
ut kruuwigentje 2 weken geleden
De wereld vernietigd zich zelf,levenslang beschreven Hebben we geen Groene Maffia voor nodig
Johan__ 2 weken geleden
Wel verdraaid! zag gisteren nog een interview uit 2014 die een nieuw varkens virus voorspelde, met meer doden dan de Corona. Anthony Patch..
riezzie 2 weken geleden
Wordt het geen tijd om de grenzen van China dicht te gooien want ze blijven rare virussen ontdekken daar. Beetje heel toevallig allemaal, dicht die zooi.

Meer uit Gezond

Dam tot Damloop gaat door vanuit huis

AMSTERDAM (ANP) - De Dam tot Damloop start dit jaar niet vanaf de Prins Hendrikkade in Amsterdam, maar bij de eigen voordeur van de deelnemers. De hardloopwedstrijd kon vanwege het coronavirus niet doorgaan en de organisatie komt daarom met een aangepaste 'Home Edition'.

2 dagen geleden
Florida meldt recordaantal nieuwe besmettingen

MIAMI (ANP) - In de Amerikaanse staat Florida is een recordaantal nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. In 24 uur tijd werden er meer dan 15.000 nieuwe gevallen geregistreerd, meldden de lokale autoriteiten zondag. In geen andere staat in de VS zijn meer dagelijkse infecties gemeld.

2 dagen geleden
Catalonië beveelt thuisisolatie voor inwoners Lerida

LERIDA (ANP) - De regering van de Spaanse regio Catalonië heeft zondag bewoners in en rond de stad Lerida bevolen om weer in thuisisolatie te gaan als gevolg van een opleving van het aantal coronagevallen.

2 dagen geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuis stijgt naar 107

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis ligt, is licht gestegen van 103 op zaterdag naar 107 op zondag. Daarvan verblijven 24 patiënten op de intensive care, twee minder dan zaterdag.

2 dagen geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuis stijgt boven de honderd

ROTTERDAM (ANP) - Voor het eerst in een paar dagen is het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis ligt gestegen naar boven de honderd. Het aantal coronapatiënten op de intensive care bedraagt nu 26, een meer dan vrijdag.

3 dagen geleden
Overleden zorgmedewerkers herdacht op de Dam

AMSTERDAM (ANP) - Een kleine groep zorgmedewerkers kwam zaterdagmiddag bijeen op de Dam in Amsterdam om hun collega's te herdenken die aan het coronavirus zijn overleden.

3 dagen geleden
WHO meldt recordaantal nieuwe coronabesmettingen

GENÈVE (ANP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft vrijdag een recordaantal nieuwe coronabesmettingen gemeld. In 24 uur tijd kwamen er wereldwijd 228.102 gevallen bij. Het vorige trieste record dateerde van 4 juli met 212.326. Het dagelijks dodental door Covid-19 bleef stabiel op ongeveer 5000. Inmiddels heeft de ziekte meer dan 555.000 mensen het leven gekost.

4 dagen geleden