Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chinese miljoenenstad Chengdu langer in lockdown vanwege corona

Chinese miljoenenstad Chengdu langer in lockdown vanwege corona

CHENGDU (ANP/DPA) - De Chinese miljoenenstad Chengdu blijft tenminste tot woensdag in lockdown vanwege een uitbraak van het coronavirus. De maatregel had eigenlijk zondag na vier dagen moeten aflopen. De autoriteiten vinden dat er nog op grote schaal moet worden getest om de situatie onder controle te krijgen in de hoofdstad van de provincie Sichuan.

Chengdu ligt in het midden van China en is een belangrijk economisch centrum. De stad, een van de grootste van het land, heeft zo'n 16 miljoen inwoners en met de omliggende gebieden zelfs zo'n 21 miljoen. De maatregelen houden onder meer in dat elk huishouden per dag slechts een iemand naar de winkels mag sturen om boodschappen te doen. De persoon in kwestie moet wel in de 24 uur daarvoor negatief zijn getest.

De bevolking vreesde al dat de lockdown langer dan vier dagen zou duren. In april werd Shanghai aanvankelijk ook voor vier dagen afgesloten, maar uiteindelijk konden de meeste inwoners van de economische metropool een maand of twee niet naar buiten.

In de afgelopen weken zijn ook in andere steden maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus genomen. Volgens Chinese media hebben momenteel 33 steden met ongeveer 65 miljoen inwoners te maken met beperkende maatregelen.

Meer uit Buitenland

Tientallen doden door brand in migrantenopvang Mexico

CIUDAD JUÁREZ (ANP/AFP/RTR) - Een brand in een migrantencentrum in Mexico heeft ongeveer veertig mensen het leven gekost. In de opvang, vlak bij de grens met de Verenigde Staten, zaten bijna zeventig mannen uit Centraal- en Zuid-Amerika, aldus de autoriteiten.

32 minuten geleden
EU eens over aanpak 'economische chantage' door landen als China

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie moet kunnen terugslaan als landen als China en Rusland lidstaten onder druk zetten door bijvoorbeeld hun handel af te knijpen, zijn EU-landen en het Europees Parlement overeengekomen. De nieuwe wapens tegen "economische chantage" zijn eerst en vooral bedoeld zodat andere mogendheden zulke praktijken uit hun hoofd zetten.

1 uur geleden
Belarus wil zichzelf beschermen met opslag Russische kernwapens

MINSK (ANP/RTR) - Belarus zegt tactische kernwapens van Rusland te gaan huisvesten omdat het zichzelf daarmee wil beschermen voor het Westen. Het land voelt zich naar eigen zeggen tot de samenwerking gedwongen vanwege de economische en politieke druk die het de afgelopen 2,5 jaar heeft ervaren van de Verenigde Staten, NAVO-lidstaten en de Europese Unie.

2 uur geleden
Frankrijk zet 13.000 agenten in op nieuwe protestdag

PARIJS (ANP/RTR/DPA) - De Franse regering zet dinsdag 13.000 agenten in vanwege de protestdag die wordt gehouden tegen de pensioenplannen. Dat is het grootste aantal sinds het uitbreken van de demonstraties, aldus binnenlandminister Gérald Darmanin. Ongeveer 5500 agenten zijn actief in Parijs.

3 uur geleden
Onderzoekers tonen aan: minder huismussen in tuin met pesticiden

BRIGHTON (ANP) - Huismussen zijn minder te vinden in tuinen waarin pesticiden worden gebruikt. Over het algemeen ging het om zo'n 12 procent minder huismussen in tuinen met pesticiden, zien onderzoekers van de University of Sussex in het Verenigd Koninkrijk.

4 uur geleden
Amnesty: Westen heeft dubbele standaard voor mensenrechten

LONDEN (ANP/DPA) - Westerse landen houden er twee standaarden op na als het gaat om de schending van mensenrechten in de wereld, vindt Amnesty International. "De krachtige westerse reactie op de Russische invasie in Oekraïne staat in schril contrast met het gebrek aan actie als het gaat om schendingen door bondgenoten in landen als Israël, Saudi-Arabië en Egypte", schrijft de mensenrechtenorganisatie in haar jaarverslag.

7 uur geleden
Kapot ruimteschip keert zonder bemanning terug van ISS naar aarde

BAJKONOER (ANP) - Een ruimtevaartuig dat vorig jaar beschadigd raakte door de inslag van wat ruimtegruis, keert dinsdag terug van het internationale ruimtestation ISS naar de aarde. Aan boord zitten geen bemanningsleden. De ruimtevaarders die met het vaartuig hadden moeten terugkeren, blijven een halfjaar langer in het ISS en gaan dan met vervangend vervoer terug.

9 uur geleden