Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chinese miljoenenstad Chengdu langer in lockdown vanwege corona

Chinese miljoenenstad Chengdu langer in lockdown vanwege corona

CHENGDU (ANP/DPA) - De Chinese miljoenenstad Chengdu blijft tenminste tot woensdag in lockdown vanwege een uitbraak van het coronavirus. De maatregel had eigenlijk zondag na vier dagen moeten aflopen. De autoriteiten vinden dat er nog op grote schaal moet worden getest om de situatie onder controle te krijgen in de hoofdstad van de provincie Sichuan.

Chengdu ligt in het midden van China en is een belangrijk economisch centrum. De stad, een van de grootste van het land, heeft zo'n 16 miljoen inwoners en met de omliggende gebieden zelfs zo'n 21 miljoen. De maatregelen houden onder meer in dat elk huishouden per dag slechts een iemand naar de winkels mag sturen om boodschappen te doen. De persoon in kwestie moet wel in de 24 uur daarvoor negatief zijn getest.

De bevolking vreesde al dat de lockdown langer dan vier dagen zou duren. In april werd Shanghai aanvankelijk ook voor vier dagen afgesloten, maar uiteindelijk konden de meeste inwoners van de economische metropool een maand of twee niet naar buiten.

In de afgelopen weken zijn ook in andere steden maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus genomen. Volgens Chinese media hebben momenteel 33 steden met ongeveer 65 miljoen inwoners te maken met beperkende maatregelen.

Meer uit Buitenland

Gemengde reacties op doorgaan Europese natuurherstelwet

LUXEMBURG (ANP) - De reacties op de nieuwe Europese natuurherstelwet, die door de bocht van de Oostenrijkse minister van milieu is aangenomen en deze zomer al ingaat, zijn gemengd.

4 minuten geleden
UNRWA: strijd Gaza gaat door ondanks aankondiging gevechtspauzes

RAFAH (ANP/RTR) - De gevechten in het zuiden van de Gazastrook zijn maandag gewoon doorgegaan, meldt de VN-hulporganisatie UNRWA. Zondag kondigde het Israëlische leger aan gevechtspauzes in te stellen voor de levering van humanitaire hulp.

7 minuten geleden
Oostenrijk naar EU-hof na soloactie minister om natuurherstelwet

WENEN (ANP) - Oostenrijk stapt naar de Europese rechter om de maandag aangenomen natuurherstelwet te laten intrekken. De Oostenrijkse milieuminister die de wet aan een meerderheid hielp, sprak volgens bondskanselier Karl Nehammer niet namens Oostenrijk. Ze zou daarmee "niet volgens de grondwet" hebben gehandeld.

17 minuten geleden
Kremlin: Oekraïnetop Zwitserland heeft vrijwel niets opgeleverd

MOSKOU (ANP/RTR) - De Oekraïnetop in Zwitserland van afgelopen weekend heeft volgens het Kremlin "vrijwel niets" opgeleverd. Volgens woordvoerder Dmitri Peskov toonde de bijeenkomst aan hoe zinloos het is om te praten over vrede in Oekraïne zonder Rusland erbij te betrekken.

21 minuten geleden
Oekraïne waarschuwt voor meer elektriciteitsproblemen

KYIV (ANP/AFP) - Oekraïners moeten de komende weken rekening houden met meer geplande stroomuitval en black-outs, waarschuwt netbeheerder Ukrenergo. Er wordt spaarzaam omgegaan met de beschikbare elektriciteit, omdat er tekorten zijn als gevolg van door Rusland veroorzaakte schade aan het stroomnet.

25 minuten geleden
BBC: Griekse kustwacht gooide mensen overboord

ATHENE (ANP) - De Griekse kustwacht is direct verantwoordelijk voor de dood van meer dan veertig migranten, concludeert de Britse omroep BBC op basis van getuigen. De kustwacht zou onder meer negen mensen opzettelijk overboord in het water hebben gegooid.

1 uur geleden
Israëlische premier Netanyahu ontbindt oorlogskabinet

JERUZALEM (ANP/RTR) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft het oorlogskabinet ontbonden, meldt een Israëlische functionaris. Het kabinet werd opgericht nadat Hamas Israël op 7 oktober had aangevallen. Een van de leden, Benny Gantz, stapte eerder deze maand uit het kabinet.

1 uur geleden