Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chinese krant: Boeing 737 MAX aangekomen voor testvluchten

Chinese krant: Boeing 737 MAX aangekomen voor testvluchten

SHANGHAI (ANP/BLOOMBERG) - Een Boeing 737 MAX is in Shanghai aangekomen om door de Chinese luchtvaarttoezichthouder aan testvluchten te worden onderworpen, schrijft de Chinese nieuwssite The Paper. Daarmee wordt een stap gezet naar het opheffen van het vliegverbod voor dat type toestel in China.

Het Aziatische land vaardigde als eerste een vliegverbod uit voor de 737 MAX, enkele uren na een fatale crash met zo'n toestel in Ethiopië begin maart 2019. Dat was al de tweede dodelijke crash in korte tijd, nadat in Indonesië ook een 737 MAX was neergestort. De oorzaak van beide ongelukken bleek te liggen in een systeem dat de neus van het vliegtuig herhaaldelijk naar beneden drukte in situaties waarin dat niet nodig was.

Tot nu toe mogen de Boeing-toestellen in China niet gebruikt worden. In november kreeg Boeing in de Verenigde Staten het groene licht waardoor de vliegtuigen weer mochten vliegen. In januari volgde ook goedkeuring uit de Europese Unie en Canada.

China is een belangrijke groeimarkt voor Boeing. De positie van het Amerikaanse bedrijf in die markt staat door het vliegverbod onder druk.

Meer uit Financieel

Egypte nog altijd populaire reisbestemming, ondanks oorlog Israël

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse reisbranche ervaart nog steeds een hoge vraag naar reizen richting Egypte, ondanks het conflict in buurland Israël. "Ook voor de komende meivakantie is er goed geboekt", meldt reiskoepel ANVR, die constateert dat reizigers zich goed laten voorlichten over bijvoorbeeld de afstanden ten opzichte van Israël. Jordanië, dat in het westen aan Israël grenst, lijkt daarentegen minder in trek bij toeristen.

12 minuten geleden
Dierenclub: veel meer EU-subsidies naar vlees- en zuivelreclame

AMSTERDAM (ANP) - De Europese Unie heeft vorig jaar 46 miljoen euro subsidie verstrekt voor reclamecampagnes voor vlees en zuivel, meldt dierenrechtenorganisatie Dier&Recht na onderzoek.

41 minuten geleden
ASML onderuit in lagere AEX na tegenvallende bestellingen

AMSTERDAM (ANP) - ASML ging woensdag met bijna 5 procent onderuit op de Amsterdamse beurs. De chipmachinemaker zag de omzet en de winst in het eerste kwartaal dalen ten opzichte van de sterke resultaten in het laatste kwartaal van 2023. Ook kreeg het bedrijf veel minder nieuwe orders binnen dan een kwartaal eerder. In de eerste drie maanden van dit jaar bestelden klanten voor 3,6 miljard euro aan nieuwe machines. In het vierde kwartaal van 2023 was dat nog 9,2 miljard euro.

1 uur geleden
App Telegram rekent binnen een jaar op miljard gebruikers

DUBAI (ANP/RTR) - Het aantal gebruikers van berichtendienst Telegram passeert de komende twaalf maanden waarschijnlijk de 1 miljard, verwacht oprichter Pavel Durov. Na de grootschalige aanval van Rusland op Oekraïne in 2022 is de app hard gegroeid.

2 uur geleden
Aandacht voor resultaten ASML en Just Eat Takeaway op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht woensdag uit naar de resultaten van chipmachinemaker ASML en Thuisbezorgd-moeder Just Eat Takeaway. ASML zag de omzet en de winst in het eerste kwartaal dalen ten opzichte van de sterke resultaten in het laatste kwartaal van 2023. Ook kreeg het bedrijf veel minder nieuwe orders binnen dan een kwartaal eerder. ASML merkt dat de chipindustrie in een dip zit en verwacht dat de sector volgend jaar herstelt. Het bedrijf handhaafde wel de omzetverwachting voor het hele jaar.

2 uur geleden
Minder bestellingen bij moeder Thuisbezorgd.nl

AMSTERDAM (ANP) - Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, heeft in het eerste kwartaal van dit jaar minder bestellingen verwerkt dan een jaar eerder. Het aantal orders zakte met 6 procent tot ruim 214 miljoen.

3 uur geleden
Minder bestellingen voor chipmachinemaker ASML

VELDHOVEN (ANP) - Chipmachinemaker ASML heeft in het eerste kwartaal minder nieuwe bestellingen binnengehaald dan kenners hadden verwacht. Het bedrijf uit Veldhoven merkt dat de chipindustrie in een dip zit en verwacht dat de sector volgend jaar herstelt.

3 uur geleden