Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chinese klimaatdoelen vereisen 19 biljoen euro aan investeringen

Chinese klimaatdoelen vereisen 19 biljoen euro aan investeringen

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China zal ongeveer 130 biljoen yuan, omgerekend bijna 19 biljoen euro, moeten investeren om de ambitieuze klimaatdoelstellingen van het land te realiseren. Dat heeft de belangrijkste klimaatexpert van China, Xie Zhenhua, gezegd tijdens een bijeenkomst, meldde de Chinese krant National Business Daily.

Volgens de klimaatgezant zullen de investeringen, die nodig zijn om ervoor te zorgen dat de CO2-uitstoot vanaf de piek in 2030 zal worden teruggebracht naar nul in 2060, enorme kansen bieden voor de duurzame energiesector. China heeft al de grootste zonne- en windenergieparken ter wereld en installeert enorme hoeveelheden nieuwe zonnepanelen en windturbines in afgelegen woestijngebieden.

China, de grootste uitstoter van koolstofdioxide (CO2) ter wereld, kampt echter met grote uitdagingen die worden veroorzaakt door de vertragende economische groei van het land en de toegenomen geopolitieke onrust. "Het zal niet eenvoudig zijn om binnen zeven jaar de maximale uitstoot te bereiken en daarna in dertig jaar de uitstoot terug te dringen tot nul, en daarnaast te zorgen voor economische stabiliteit", aldus Xie. "Het vereist een extreem zware inspanning."

Om op koers te blijven om de ergste gevolgen van de klimaatverandering te voorkomen, moet tot 2025 wereldwijd zo'n 2 biljoen euro per jaar worden geïnvesteerd in duurzame energie, bleek uit berekeningen van economen van Bloomberg eerder dit jaar. Dat is meer dan drie keer zoveel als het niveau van de investeringen in 2021.

Meer uit Financieel

CBS: huizenprijzen 'stabiliseren' na maanden van prijsdaling

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse huizenprijzen zijn in augustus voor de derde maand op rij licht gestegen, laat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) weten. Volgens CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen lijken de huizenprijzen daarmee te "stabiliseren" na maanden van prijsdaling.

4 uur geleden
Wall Street opnieuw omlaag door rentezorgen beleggers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag opnieuw met rode cijfers gesloten. De rentezorgen bleven boven de markt hangen in de nasleep van het rentebesluit van de Federal Reserve een dag eerder. De Amerikaanse centrale bank besloot toen om voor de tweede keer dit jaar een rentepauze te houden. Wel lieten de beleidsmakers van de Fed de deur open voor nog een renteverhoging later dit jaar om de inflatie te bestrijden en verwachten ze de rente volgend jaar minder snel te verlagen dan gehoopt.

6 uur geleden
Erdogan: met Israël werken aan gasprojecten in Middellandse Zee

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Turkije gaat samen met Israël werken aan projecten voor de ontdekking en winning van aardgas in het oostelijke deel van de Middellandse Zee. Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdogan na een ontmoeting met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in New York. Dat gas kan volgens Erdogan ook geëxporteerd gaan worden naar Europa.

6 uur geleden
Grote Duitse oefening rond crisis bij acuut tekort aan aardgas

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland heeft donderdag een grote oefening gehouden rond de crisis die zou ontstaan bij een acuut tekort aan aardgas. In verschillende deelstaten werden simulaties georganiseerd door de Duitse toezichthouder voor de energievoorziening Bundesnetzagentur over wat kan worden gedaan in het geval van een tekort en hoe het gasverbruik dan verminderd zou moeten worden.

7 uur geleden
Vakbonden blij met verhoging minimumloon, FNV wil meer

DEN HAAG (ANP) - Vakbonden FNV en CNV laten weten blij te zijn met het voorstel van de Tweede Kamer om het minimumloon volgend jaar extra te verhogen met 1,7 procent. FNV vindt echter dat het minimumloon, de AOW en het sociaal minimum nog verder omhoog moeten.

8 uur geleden
Pomphoudersclub: blij dat verhoging brandstofaccijns niet doorgaat

DEN HAAG (ANP) - Het is goed nieuws dat de Tweede Kamer een streep zet door een verhoging van de brandstofaccijns per 1 januari. Dat zegt Ewout Klok, voorzitter van Belangenvereniging Tankstations (BETA). Volgens hem is dit vooral erg belangrijk voor Nederlandse pomphouders in de grensstreek omdat het prijsverschil met Duitsland en België daardoor niet nog verder oploopt.

9 uur geleden
Rode cijfers op Europese beurzen na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen gingen donderdag over een breed front omlaag, na het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve een dag eerder. De centrale bank hield de rente in de Verenigde Staten onveranderd, maar een grote meerderheid van de beleidsmakers van de Fed is echter wel voorstander van nog een renteverhoging later dit jaar om de inflatie te bestrijden. Daardoor laaide de rentevrees weer op.

10 uur geleden