Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chinese eigenaar ADO akkoord met Jol over overname, club wacht af

Chinese eigenaar ADO akkoord met Jol over overname, club wacht af

DEN HAAG (ANP) - De Chinese grootaandeelhouder United Vansen heeft een akkoord bereikt met Martin Jol over de verkoop van ADO Den Haag. Het is echter niet zeker dat de club, die degradeerde uit de Eredivisie, ook daadwerkelijk in handen komt van de 65-jarige Hagenaar. Twee andere aandeelhouders, de Stichting Toekomst ADO Den Haag (STA) en vereniging HFC ADO Den Haag (HFC), gaan zich samen met herstructureringsdeskundige Jeroen Reiziger buigen over de deal tussen United Vansen en Jol.

"ADO heeft er kennis van genomen dat United Vansen tot overeenstemming is gekomen met de groep-Jol over overname van de aandelen van de club. ADO kijkt uit naar de verdere details van dit voorstel", meldt de club in een verklaring. "ADO is samen met de herstructureringsdeskundige met meerdere partijen in gesprek. Nadat de details van alle aanbiedingen bekend en vergelijkbaar zijn, wordt de stand opgemaakt."

United Vansen meldde bij Omroep West in een verklaring "trots" te zijn dat het in Jol een "prominente" opvolger als grootaandeelhouder had gevonden. "Martin Jol is een icoon van zowel de club als de stad Den Haag." Volgens het Chinese bedrijf van Wang Hui is Jol "precies wat we wilden voor de toekomst van de club".

Nederlof

De 65-jarige Jol speelde een groot deel van zijn carrière in Den Haag. Hij werd eind 2019 technisch adviseur bij ADO en tevens hoofd van het zogeheten Technisch Hart. Na de laatste winterse transferperiode trok Jol zich terug. Ondanks alle nieuwe spelers die hij haalde, wist ADO zich niet te handhaven in de Eredivisie.

Jol is niet de enige die ADO wil kopen. De club meldde vorige week in gesprek te zijn met miljonair Ad Nederlof. Hij heeft een geschat vermogen van 120 miljoen euro.

Kort geding

ADO Den Haag spande vorige maand een kort geding aan tegen United Vansen, omdat het recht meende te hebben op ruim 2 miljoen euro. De voorzieningenrechter stelde de voetbalclub in het gelijk. ADO liet vervolgens beslag leggen op de aandelen van de grootaandeelhouder.

Een klein deel van de aandelen zijn in handen van de Stichting Toekomst ADO (houder van het prioriteitsaandeel) en de Vereniging HFC ADO Den Haag (houder van het bijzondere aandeel). Deze partijen kunnen de deal tussen United Vansen en Jol afwijzen. Ze moeten dan binnen drie weken met een alternatief komen. Reiziger, die onlangs door de rechtbank Den Haag werd aangesteld als herstructureringsdeskundige, heeft als opdracht om te kijken wat het beste is voor de toekomst van het gedegradeerde ADO.

Meer uit Voetbal

Aanvoerder Martina moet elftalleider NAC in bedwang houden

BREDA (ANP) - NAC-aanvoerder Cuco Martina heeft na afloop van het duel met TOP Oss moeten ingrijpen bij een opstootje waarbij elftalleider John Karelse van de Bredase club betrokken was. Op beelden van ESPN is te zien dat Martina een interview afbreekt, omdat er buiten beeld iets gebeurt. Martina roept een paar keer 'John' en verlaat dan de interviewplek, vermoedelijk om Karelse in bedwang te houden.

3 uur geleden
Girona zet met gelijkspel bij Alavés tweede plek op het spel

VITORIA-GASTEIZ (ANP) - Oranje-international Daley Blind heeft met Girona met een 2-2-gelijkspel bij Deportivo Alavés de tweede plek in de Spaanse competitie op het spel gezet. De thuisploeg maakte diep in blessuretijd de gelijkmaker.

12 uur geleden
Internazionale in Serie A veel te sterk voor Frosinone

FROSINONE (ANP) - Internazionale heeft de uitwedstrijd tegen Frosinone met ruime cijfers gewonnen. De kampioen van Italië was met 5-0 te sterk voor de laagvlieger uit de Serie A. Frosinone staat zeventiende en strijdt nog tegen degradatie.

14 uur geleden
Topscorer Guirassy schiet VfB Stuttgart langs FC Augsburg

AUGSBURG (ANP) - VfB Stuttgart heeft in de Duitse voetbalcompetitie een 1-0-overwinning behaald bij FC Augsburg. Topscorer Serhou Guirassy maakte kort na rust de enige treffer van de wedstrijd. Het was alweer zijn 26e doelpunt van het seizoen.

15 uur geleden
Lukkien en Robben genieten van promotie FC Groningen

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen-trainer Dick Lukkien genoot na de gewonnen wedstrijd tegen Roda JC (2-0) volop van het feestvierende publiek op het veld en op de tribunes. Het doel om na de degradatie direct terug te keren naar de Eredivisie werd na een moeizaam begin van het seizoen toch nog gerealiseerd.

15 uur geleden
FC Emmen en NAC Breda plaatsen zich voor play-offs om promotie

EMMEN (ANP) - FC Emmen en NAC Breda hebben zich tijdens de laatste speelronde van de eerste divisie geplaatst voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De Drentse ploeg won met 2-1 van De Graafschap en de Brabanders hadden genoeg aan een 1-1-gelijkspel bij TOP Oss.

15 uur geleden
Willem II pakt ook titel in Keuken Kampioen Divisie

TILBURG (ANP) - Willem II is kampioen geworden van de Keuken Kampioen Divisie. De Tilburgers van coach Peter Maes stelden een week geleden al promotie naar de Eredivisie veilig met een gelijkspel bij FC Dordrecht. Willem II won de laatste wedstrijd in eigen huis met 3-2 van Telstar.

15 uur geleden