Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chinese Didi zakt op Wall Street vanwege opheffen beursnotering

Chinese Didi zakt op Wall Street vanwege opheffen beursnotering

NEW YORK (ANP) - De Chinese taxidienst Didi ging vrijdag flink omlaag op de beurzen in New York. Beleggers verwerkten de aankondiging van het bedrijf om zijn notering op Wall Street op te geven en naar de beurs in Hongkong te gaan. De beurshandel stond verder in het teken van de ontwikkelingen rond de Omikron-variant.

Didi zakte ruim 9 procent. Het bedrijf dat afgelopen zomer naar de Amerikaanse beurs ging, gaf geen reden voor de beëindiging van zijn notering. De Chinese autoriteiten willen echter niet dat gevoelige data over Chinese consumenten in handen komen van de Amerikanen en heeft Didi eerder al verzocht zijn beursnotering op te geven. Tencent Music, de muziekstreamingsdienst van het Chinese techconcern Tencent, is ook genoteerd in New York en ging 8 procent omlaag. Ook de Chinese webwinkel Alibaba heeft een notering op Wall Street en in Hongkong. Dat aandeel verloor ruim 8 procent.

Ook was er nieuws over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Uit het rapport van de Amerikaanse overheid bleek dat de werkgelegenheid in november beduidend minder sterk is aangetrokken dan een maand eerder. Ondanks de tegenvallende banengroei kunnen de cijfers de Federal Reserve steunen als de Amerikaanse centrale bank besluit de coronasteun nog sneller af te bouwen. De werkloosheid nam namelijk wel af en ook steeg het percentage van de Amerikaanse bevolking dat aan de arbeidsmarkt deelneemt.

Dow-Jonesindex

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,2 procent hoger op 34.702 punten. De brede S&P 500 steeg 0,3 procent tot 4590 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,1 procent tot 15.370 punten.

Tesla verloor verder circa 1 procent. Topman Elon Musk heeft opnieuw een deel van zijn aandelen in de maker van elektrische auto's verkocht. De multimiljardair heeft nu in totaal 10,1 miljoen aandelen verkocht en ongeveer 10,9 miljard dollar opgehaald sinds hij op 6 november een Twitter-enquête hield met de vraag of hij 10 procent van zijn belang moest verkopen.

Overname tegenhouden

Nvidia leverde op zijn beurt bijna 1 procent in. De Amerikaanse toezichthouder FTC wil de overname van het Britse chipbedrijf Arm door zijn Amerikaanse branchegenoot tegenhouden. Nvidia kondigde ruim een jaar geleden aan Arm voor omgerekend 35 miljard euro te willen kopen van de Japanse techinvesteerder SoftBank.

De euro was 1,1294 dollar waard, tegen 1,1318 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie steeg 3,6 procent in prijs tot 68,87 dollar. Brentolie kostte 3,8 procent meer op 72,30 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Optimisme keert terug op beurzen New York na cijfers Apple

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York hebben vrijdag hun openingsverlies weggewerkt en zijn met een forse dagwinst de handel uitgegaan. Apple kwam met beter dan verwachte kwartaalresultaten en boekte in de laatste drie maanden van vorig jaar een recordomzet. Daarmee werden ook aandelen van andere grote techbedrijven weer gewild.

1 uur geleden
Benzineprijs dit weekend naar record door spanningen Oekraïne

EINDHOVEN (ANP) - De prijs voor een liter benzine stijgt zaterdag naar een nieuwe recordhoogte. De spanningen aan de grens tussen Rusland en Oekraïne drijven de toch al hoge olieprijzen verder op. De markten houden er rekening mee dat de Russische export van olie en gas wordt geraakt door een escalatie van het conflict, bijvoorbeeld in het geval van economische sancties.

2 uur geleden
HEMA overweegt personeel als 'essentieel' te bestempelen

AMSTERDAM (ANP) - Winkelketens kampen met steeds meer uitval van personeel dat ziek of in quarantaine thuis zit. HEMA overweegt daarom bepaald personeel als essentieel aan te merken als de nood te hoog wordt, zodat deze medewerkers aan minder strenge regels rond quarantaine zijn gebonden. Andere grote namen uit de winkelstraat zijn dat vooralsnog niet van plan.

4 uur geleden
5G-masten kunnen toch iets dichter bij vliegvelden in VS staan

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De grote Amerikaanse telecombedrijven AT&T en Verizon kunnen hun zendmasten voor 5G-netwerken toch iets dichter bij luchthavens plaatsen dan eerder gedacht zonder het vliegverkeer in gevaar te brengen. Volgens Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA zorgen ze dan niet voor verstoring van gevoelige apparatuur in vliegtuigen, staat in een nieuwe verklaring van de toezichthouder.

5 uur geleden
Twee maanden extra uitstel voor belastingbetaling ondernemers

DEN HAAG (ANP) - Ondernemers krijgen tot 31 maart uitstel voor het betalen van belastingen, schrijft staatssecretaris Marnix van Rij (Financiën) in een brief aan de Tweede Kamer. Eerder gold deze termijn tot 31 januari.

5 uur geleden
Hadj-pelgrims verdienen bescherming bij bankroet reisbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Om islamitische pelgrims die naar Mekka willen te beschermen past de Autoriteit Consument & Markt (ACM) met terugwerkende kracht oude lasten onder dwangsom aan. Die dwangmiddelen werden begin 2020 ingezet tegen zes aanbieders van zogeheten hadj-reizen naar Saudi-Arabië.

6 uur geleden
Verlichtingsbedrijf Signify schaarse winnaar op fors lager Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een fors verlies het weekend ingegaan. Het vooruitzicht van hogere rentes maakt beleggers nerveus. Binnen de hoofdgraadmeter AEX was verlichtingsbedrijf Signify een zeldzame winnaar. Het bedrijf werd ruim een tiende meer waard na een goed ontvangen kwartaalbericht.

6 uur geleden