Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chinese beurzen winnen terrein

Chinese beurzen winnen terrein

TOKIO (ANP) - De Chinese aandelenbeurzen wonnen donderdag terrein. De stemming werd gesteund door een positief cijfer over de Chinese industrie en een maatregel van de Chinese centrale bank om de vertraagde economische groei aan te jagen. De andere beurzen in de regio lieten op de eerste handelsdag van het nieuwe jaar een gemengd beeld zien. In Japan was de beurs nog gesloten. De handel in Tokio wordt pas op maandag 6 januari hervat.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 1,2 procent hoger. Uit cijfers van marktonderzoekers Markit en Caixin bleek dat de bedrijvigheid in de Chinese industrie in december opnieuw is toegenomen. Daarnaast kondigde de People's Bank of China aan op 6 januari de kapitaaleisen voor banken met 50 basispunten te verlagen. Banken hoeven daardoor minder geld in kas te houden en kunnen meer uitlenen om de economie aan te jagen.

In Hongkong, waar ook in het nieuwe jaar werd gedemonstreerd tegen de groeiende inmenging van China, steeg de Hang Seng-index 1,1 procent. De Kospi in Seoul verloor 0,8 procent. Dictator Kim Jong-un van buurland Noord-Korea heeft gedreigd weer kernproeven te gaan uitvoeren en langeafstandsraketten te testen. De All Ordinaries in Sydney begon 2020 met een winst van 0,1 procent.

Meer uit Financieel

Volkswagen-topman: voorstellen vakbonden gaan niet ver genoeg

WOLFSBURG (ANP/BLOOMBERG) - De voorstellen van Duitse vakbonden om te bezuinigen bij Volkswagen gaan niet ver genoeg. Dat heeft Volkswagen-topman Oliver Blume woensdag gezegd tegen werknemers.

15 minuten geleden
General Motors schrijft miljarden af op Chinese activiteiten

DETROIT (ANP/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse autoconcern General Motors (GM) verwacht meer dan 5 miljard dollar (4,8 miljard euro) aan kosten en afschrijvingen in de boeken te moeten zetten vanwege zijn slecht draaiende activiteiten in China. Het bedrijf probeert zijn eens winstgevende positie in de grootste automarkt ter wereld te redden, maar kampt met hevige concurrentie van Chinese fabrikanten.

20 minuten geleden
Telecombedrijven, NS en datacenters willen voorrang op stroomnet

DEN HAAG (ANP) - Grote bedrijven zoals KPN, VodafoneZiggo, NS en transport- en datacenterbedrijven willen voorrang op het stroomnet. Zij zijn het oneens met hun door toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) toegewezen plaats in de wachtrij en zijn naar de rechter gestapt.

54 minuten geleden
Klacht Consumentenbond over 'oneerlijke' krimpflatie afgewezen

DEN HAAG (ANP) - De Reclame Code Commissie (RCC) heeft de Consumentenbond ongelijk gegeven in zijn klacht over krimpflatie, het verschijnsel waarbij supermarktproducten even duur blijven, maar minder inhoud bevatten. "De commissie kijkt alleen naar de nieuwe verpakking. Zij zegt niet te kunnen oordelen of een onopvallende verkleining van de inhoud misleidend of oneerlijk is", aldus de bond. "Maar wij blijven het verwerpelijk vinden als fabrikanten en supermarkten stiekem minder in een verpakking stoppen, zonder de prijs te verlagen."

1 uur geleden
Air France-KLM gaat met AI van Google reisgedrag in kaart brengen

PARIJS (ANP/RTR) - Air France-KLM gaat samenwerken met Google om met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) meer inzicht in het reisgedrag van passagiers te krijgen. Dat heeft de luchtvaartgroep woensdag bekendgemaakt.

2 uur geleden
OESO verwacht meer groei, maar waarschuwt voor protectionisme

PARIJS (ANP/AFP) - De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft woensdag haar wereldgroeivooruitzichten voor 2025 licht verhoogd naar 3,3 procent, maar waarschuwt tegelijkertijd voor het risico van protectionistische maatregelen die inflatie kunnen aanwakkeren en de economie kunnen afremmen.

2 uur geleden
Belasting dreigt fortuin mis te lopen door verborgen crypto's

DEN HAAG (ANP) - Door de explosieve stijging van de bitcoin dit jaar loopt de Belastingdienst mogelijk tientallen miljoenen euro's mis, doordat veel mensen hun cryptobezittingen onterecht niet aangeven. Uit eerder onderzoek van de Europese Commissie blijkt dat Nederland jaarlijks naar schatting bijna 80 miljoen euro aan belasting op vermogenswinsten uit crypto's misloopt. Nu de bitcoin dit jaar meer dan verdubbeld is en richting de 100.000 dollar beweegt, valt het misgelopen belastingbedrag over aangiftejaar 2024 waarschijnlijk veel hoger uit.

3 uur geleden