Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chinese beurzen dalen na waarschuwing over economie

Chinese beurzen dalen na waarschuwing over economie

TOKIO (ANP) - De Chinese aandelenmarkten gingen woensdag omlaag. Beleggers waren niet bereid om risico's te nemen nadat de Chinese premier Li Keqiang waarschuwde dat de op een na grootste economie ter wereld opnieuw kampt met "neerwaartse druk". Ook het strikte coronabeleid dat de Chinezen hanteren doet de economie geen goed. In Beijing werd dinsdag op de twee luchthavens van de Chinese hoofdstad al ongeveer de helft van alle vluchten geannuleerd vanwege strengere lokale coronamaatregelen.

De hoofdindex in Shanghai noteerde tussentijds 0,6 procent in de min en de Hang Seng-index in Hongkong zakte 1 procent. De Chinese economie is de afgelopen maanden onder druk komen te staan door de pogingen van de overheid om de groei in de vastgoedsector af te remmen. Daarbij kampte het land in oktober ook met stroomtekorten die ook de industriële productie raakte. Premier Li pleitte wel voor een mogelijke verlaging van de belastingen en heffingen voor bedrijven, om met name kleine en middelgrote bedrijven in het land te ontzien.

Ondanks de neerwaartse druk op de economie is de bedrijvigheid in de Chinese dienstensector in oktober wel toegenomen ten opzichte van een maand eerder, zo blijkt uit cijfers van marktonderzoekers Caixin en Markit. Eerder bleek uit gegevens van de Chinese overheid dat het groeitempo in de dienstensector afgelopen maand is afgenomen.

De beurshandel in de Aziatische regio verliep verder relatief rustig aangezien de financiële markten in Tokio gesloten bleven vanwege een feestdag in Japan. Ook werd uitgekeken naar de uitkomsten van de belangrijke beleidsvergadering van de Federal Reserve (Fed), die later op de dag naar buiten komen. Kenners verwachten dat de Fed zal aangeven wanneer de centrale bank precies zal beginnen met de afbouw van de coronasteun voor de grootste economie ter wereld. De Kospi in Seoul zakte 1,2 procent. De Zuid-Koreaanse mobiele betalingsapp Kakao Pay beleefde een succesvol beursdebuut en verdubbelde in waarde.

Meer uit Financieel

Russische inkomsten olie en gas in februari 80 procent gestegen

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - De Russische inkomsten uit olie en gas zijn de afgelopen maand met 80 procent gestegen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Ondanks de westerse sancties verdiende de Russische staat vorige maand in totaal 945,6 miljard roebel (9,6 miljard euro) aan belastingen uit de olie- en gasindustrie, vooral dankzij de hogere prijzen voor ruwe olie.

23 minuten geleden
Google maakt diensten van concurrentie beter zichtbaar in zoekmachine

BRUSSEL (ANP/RTR) - Google, de zoekmachine van Alphabet, komt met veranderingen van zoekresultaten voor gebruikers waardoor ze sneller de diensten van concurrenten, zoals vergelijkingssites voor hotels of vluchten, zien. Ook komen er nieuwe tools uit voor ontwikkelaars die hun producten op de platformen van concurrenten aanbieden. De veranderingen komen kort voordat strengere regelgeving vanuit Brussel van kracht wordt.

1 uur geleden
Felyx komt in handen van Spaans deelscooterbedrijf

AMSTERDAM (ANP) - Het Nederlandse deelscooterbedrijf Felyx komt in handen van de Spaanse branchegenoot Cooltra. Door de krachtenbundeling ontstaat volgens de partijen de grootste aanbieder van elektrische deelscooters in Europa. Felyx blijft wel onder de eigen naam actief in steden waar de scooters van het bedrijf nu al rondrijden.

1 uur geleden
Lufthansa annuleert vluchten van en naar Schiphol om staking

SCHIPHOL (ANP) - Lufthansa schrapt de komende dagen een twintigtal vluchten van en naar Schiphol omdat het grondpersoneel van de Duitse luchtvaartmaatschappij gaat staken. Op woensdagavond leggen de medewerkers zestig uur lang het werk neer, tot zaterdagochtend. Op al die dagen worden vluchten geschrapt, is te zien op de website van Schiphol. Het betreft vluchten van en naar de Duitse steden München en Frankfurt.

1 uur geleden
Batterijproducent LeydenJar bouwt fabriek in Eindhoven

LEIDEN (ANP) - Batterijproducent LeydenJar gaat zijn productie fors opvoeren. Het Leidse bedrijf, dat een techniek heeft ontwikkeld waarmee batterijen veel langer meegaan, gaat in Eindhoven een fabriek bouwen die binnen enkele jaren plaats moet bieden aan honderden werknemers.

1 uur geleden
Links-extremisten eisen sabotage Duitse Tesla-fabriek op

BERLIJN (ANP/AFP/RTR/DPA) - Een links-extremistische actiegroep eist de verantwoordelijkheid op voor de brandstichting bij een elektriciteitsmast en de stroomuitval bij de grote Tesla-fabriek in de buurt van Berlijn. De claim komt van de Vulkangruppe, oftewel Vulkaangroep. Volgens de actiegroep was het een daad van protest tegen de autofabrikant.

2 uur geleden
Woningbouwers willen overheidssteun om vraag aan te jagen

VOORBURG (ANP) - Om de markt van nieuwbouwwoningen te stimuleren is financiële steun van de overheid nodig en een aanpassing van de huidige reguleringen. Dat stelt WoningBouwersNL, brancheorganisatie voor ontwikkelaars en bouwondernemers, in een halfjaarlijks rapport.

2 uur geleden