Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chinese beurs nipt hoger na vakantieperiode

Chinese beurs nipt hoger na vakantieperiode

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Shanghai is woensdag licht hoger begonnen aan de verkorte handelsweek. Beleggers in China verwerkten nog de opmerkingen van de Amerikaanse president Donald Trump dat het coronavirus afkomstig is uit een laboratorium in de Chinese stad Wuhan en het dreigement om het handelsconflict met China te hervatten.

De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 0,1 procent in de plus na een lager begin van de handelsdag. De Chinese beurzen waren vanaf afgelopen vrijdag gesloten vanwege de viering van de Dag van de Arbeid. De beurs in Japan is deze week tot en met woensdag gesloten en gaat donderdag weer open. Ook in Thailand hadden beleggers een vrije dag.

De andere Aziatische beurzen lieten een gemengd beeld zien. De Hang Seng-index in Hongkong ging verder omhoog en won 1 procent na het voorzichtige herstel op dinsdag. In Seoul, waar beleggers terugkeerden na een vrije dag, dikte de Kospi 1,5 procent aan. In Sydney namen beleggers wat gas terug ondanks een sterker dan verwachte stijging van de Australische winkelverkopen in maart. De All Ordinaries daalde 0,3 procent na twee stevige winstdagen op rij.

Meer uit Financieel

Uitzondering Nederland drukt groei broeikasgassen in EU nog wat

LUXEMBURG (ANP) - Nederland is zowat het enige EU-land waar de uitstoot van broeikasgassen afgelopen winter flink lager was dan een jaar eerder, toen het coronavirus nog huishield. In bijna de hele Europese Unie gingen juist meer CO2 en andere gassen die het klimaat schaden de lucht in. De uitstoot is weer nagenoeg net zo groot als vóór de pandemie.

1 uur geleden
Europese gasprijzen naar hoogste piek in zes maanden

DEN HAAG (ANP/AFP) - De Europese gasprijzen zijn dinsdag naar het hoogste niveau in zes maanden gestegen, waarmee de vrees voor een recessie verder toenam. Europa wordt geconfronteerd met het vooruitzicht van rantsoenering nu de levering van gas door Rusland onder druk staat als gevolg van de oorlog in Oekraïne.

1 uur geleden
WSJ: Duitsland wil sluiting laatste kerncentrales uitstellen

NEW YORK (ANP/RTR) - Duitsland zou zijn laatste nog in gebruik zijnde kerncentrales voorlopig open willen houden. De meldde althans de Amerikaanse krant The Wall Street Journal op basis van bronnen. Vanwege de impact van de oorlog in Oekraïne, en vooral de energiecrisis die deze veroorzaakt, zou besloten zijn om de drie centrales langer in gebruik te houden. De Duitse minister van Economische Zaken ontkende dat er al een beslissing is gevallen over de levensduur van de centrales.

2 uur geleden
Philips bij winnaars op Damrak na aangekondigd vertrek topman

AMSTERDAM (ANP) - Zorgtechnologiefonds Philips stond dinsdag bij de winnaars in de AEX-index in Amsterdam. De onderneming maakte bekend dat topman Frans van Houten per 15 oktober vertrekt als baas van de onderneming. Hij stond 12 jaar aan het roer bij Philips. Het bedrijf heeft met Roy Jakobs intern een opvolger voor Van Houten gevonden. Jakobs is nu nog de eindverantwoordelijke voor de grote terugroepactie van de slaapapneu-apparaten van het bedrijf.

2 uur geleden
Duitse industrie waarschuwt voor lage waterstand in Rijn

ESSEN (ANP/DPA) - De Duitse industrie waarschuwt voor de lage waterstand in de Rijn. Deze zit de commerciële scheepvaart op de belangrijke vaarroute in de weg. De waterstand in sommige delen heeft al een historisch dieptepunt bereikt.

3 uur geleden
Consumentenbond wil ruimere compensatieregeling voor woekerrentes

DEN HAAG (ANP) - De Consumentenbond wil met banken opnieuw in gesprek over een ruimere compensatieregeling voor zogeheten woekerrentes. Aanleiding is een uitspraak van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) vorige week over klanten van ABN AMRO die een vergoeding moeten krijgen voor te veel betaalde rentes.

4 uur geleden
Walmart stijgt op Wall Street na meevallende resultaten

NEW YORK (ANP) - Walmart werd dinsdag bijna 5 procent hoger gezet op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden opgelucht op de meevallende resultaten van het grootste supermarktconcern van de Verenigde Staten, dat een maand geleden nog een winstwaarschuwing gaf. Walmart boekte meer omzet dan verwacht en werd ook iets positiever over de rest van het jaar. Wel merkt het concern op dat consumenten vanwege de hoge inflatie minder uitgeven aan bijvoorbeeld kleding omdat ze meer geld kwijt zijn aan voedingsproducten.

4 uur geleden