Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chinees olieconcern Cnooc overweegt verkoop Noordzeebezittingen

Chinees olieconcern Cnooc overweegt verkoop Noordzeebezittingen

HONGKONG (ANP) - Het Chinese olie- en gasconcern Cnooc overweegt op korte termijn zijn bezittingen in het Britse deel van de Noordzee te verkopen. Bronnen meldden aan persbureau Bloomberg dat het een van de grootste deals in het verouderde bekken door een buitenlands bedrijf in jaren kan zijn. De waarde van de activa zou rond de 3 miljard dollar liggen.

China's grootste offshore olie- en gasboorder is de exploitant van het Buzzard-olieveld, een van de meest productieve velden in het Verenigd Koninkrijk. Het Chinese bedrijf heeft daarin een belang van 43,2 procent. Cnooc is ook een operationele partner in het Golden Eagle-veld, met een participatie van 36,5 procent. Verder gaat het om deelnemingen in de Scott-, Telford- en Rochelle-velden.

Chinese energiemultinationals die hun mondiale aanwezigheid willen vergroten hebben mogelijk belangstelling. Ook Britse exploratiebedrijven die willen groeien in de Noordzee worden als potentiële kopers gezien.

Cnooc is een van de grootste overgebleven internationale exploratiebedrijven in de Noordzee. Bedrijven als ExxonMobil en Chevron verkochten eerder hun projecten in de Noordzee om zich te kunnen concentreren op meer winstgevende projecten.

Meer uit Financieel

EU-landen blijven nog een jaar streven naar gasbesparing

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen proberen ook komend jaar 15 procent minder gas te verbruiken. Ze hebben afgesproken de noodmaatregel, die ze vrijwillig op zich nemen, met een jaar te verlengen.

34 minuten geleden
ACM: supers niet in overtreding met verkapte prijsverhogingen

DEN HAAG (ANP) - Supermarkten en voedingsmiddelenfabrikanten zijn niet in overtreding met verkapte prijsverhogingen door verpakkingen van levensmiddelen kleiner te maken. "Dat zien wij niet als een overtreding van de consumentenregels omdat de consument wel gewoon krijgt wat op de verpakking staat", stelt een woordvoerster van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

42 minuten geleden
Franse justitie doet inval bij banken om dividendfraude

PARIJS (ANP/BLOOMBERG/RTR/AFP) - De Franse justitie is dinsdag bij banken binnengevallen. Die worden verdacht van dividendfraude en witwassen. Het gaat om de Franse banken BNP Paribas, Société Générale, Natixis en de Franse tak van het Britse HSBC.

1 uur geleden
Adyen grootste daler in licht lagere AEX, Prosus bovenaan

AMSTERDAM (ANP) - Betaalbedrijf Adyen was dinsdag de grootste daler in de AEX-index, die een eerdere winst zag verdampen. Techinvesteerder Prosus stond bovenaan in de hoofdindex dankzij een koersherstel van Tencent. De banken gingen licht omhoog doordat de zorgen over de stabiliteit van de financiële sector wat lijken te zijn afgenomen. Beleggers zijn nu vooral benieuwd in hoeverre de recente onrust in de bankensector van invloed zal zijn op de toekomstige rentestappen van de centrale banken.

2 uur geleden
Webwinkelconcern Alibaba wil zich opsplitsen in zes onderdelen

SHANGHAI (ANP/BLOOMBERG) - Het Chinese tech- en webwinkelconcern Alibaba is van plan om zijn activiteiten op te splitsen in zes hoofdonderdelen, waaronder e-commerce, media en de cloud. Op termijn zou elk onderdeel een eigen beursnotering kunnen krijgen. De activiteiten van Alibaba, dat een beursnotering heeft in New York en Hongkong, hebben een totale waarde van 220 miljard dollar, omgerekend zo'n 205 miljard euro.

2 uur geleden
ANVR: reisorganisaties verbeteren websites om prijstransparantie

DEN HAAG (ANP) - Reisorganisaties passen momenteel hun websites aan zodat zij voldoen aan eisen op het gebied van prijstransparantie van de Autoriteit Consument & Markt, meldt reiskoepel ANVR. De nieuwe afspraken hierover gelden vanaf zaterdag. Alle informatie over vakantieprijzen moet dan meteen duidelijk zijn voor de reiziger, stelt de ANVR.

4 uur geleden
EU eens over meer laadpalen en makkelijker afrekenen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie is het eens geworden over het plaatsen van meer laadpalen voor elektrische auto's. Betalen aan de laadpaal moet ook makkelijker en inzichtelijker worden.

4 uur geleden