Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chinees JD.com opent 'geautomatiseerde' winkeltjes in Nederland

Chinees JD.com opent 'geautomatiseerde' winkeltjes in Nederland

AMSTELVEEN (ANP) - De Chinese webwinkel JD.com gaat met zijn dochter Ochama vier 'geautomatiseerde' winkels openen in Nederland. Klanten kunnen boodschappen en andere producten via internet bestellen en die daar binnen een paar uur ophalen of de volgende dag thuis laten bezorgen. Om te winkelen bij Ochama is wel een lidmaatschap nodig.

De winkels gaan onder meer eten, huishoudelijke apparaten, cosmetica en kleding verkopen. "Ze hebben keuze uit een compleet aanbod A-merkproducten", stelt het bedrijf in een toelichting. Klanten die kiezen voor het afhalen van hun bestelling betreden volgens Ochama "een futuristisch ogende ruimte". Er is een showroom en op de achtergrond zijn robots bezig met het selecteren, verpakken en klaarzetten van bestellingen. Dat zijn zelfrijdende wagentjes en robotarmen, aldus het bedrijf.

Het is voor het eerst dat JD.com een winkel opent in Europa. Het grote Chinese bedrijf heeft Nederland gekozen om het concept te testen. "Nederlanders staan positief tegenover innovaties en hebben een sterk milieubesef," zegt operationeel directeur Mark den Butter van Ochama. "Ons concept zorgt voor minder verkeer en piekdrukte bij het boodschappen doen. De consument profiteert van scherpe prijzen, ruime keuze en meer gemak onder één dak." De eerste twee winkels zijn geopend in Leiden en Rotterdam. Volgens het bedrijf volgen er snel twee in Diemen en Utrecht.

Meer uit Financieel

KLM-piloten willen maandag een uur staken op Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Piloten van KLM willen aanstaande maandag een uur het werk neerleggen op Schiphol om een betere cao af te dwingen. Dit meldt vakbond VNV vrijdag. Voorzitter Camiel Verhagen vermoedt dat de staking vijftien vertrekkende vluchten kan vertragen.

8 minuten geleden
Europese Commissie: menig buitenlands bedrijf blijft in Rusland

BRUSSEL (ANP/DPA) - Een groot aantal buitenlandse investeerders doen ondanks de Russische oorlog tegen Oekraïne nog zaken in Rusland. Meer dan de helft is er nog actief, zegt de Europese Commissie.

19 minuten geleden
Activision Blizzard stijgt op herstellend Wall Street

NEW YORK (ANP) - Activision Blizzard behoorde vrijdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden op de verklaring van de Britse toezichthouder CMA dat de overname van het gamebedrijf door softwareconcern Microsoft waarschijnlijk zal worden goedgekeurd. De twee bedrijven kregen eerder geen toestemming van de Britten om samen te gaan uit angst voor de grote macht die ze samen zouden kunnen uitoefenen op de markt voor games in de cloud.

22 minuten geleden
Sterkste daling Duitse huizenprijzen sinds 2000

WIESBADEN (ANP/RTR/DPA) - De Duitse huizenprijzen zijn in het tweede kwartaal van dit jaar in het sterkste tempo gedaald sinds het begin van de metingen in 2000. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau Destatis. Op jaarbasis gingen de prijzen gemiddeld met 9,9 procent omlaag.

1 uur geleden
KLM draait mogelijk toch op voor fikse naheffing piloten

SCHIPHOL (ANP) - KLM moet mogelijk alsnog opdraaien voor een deel van de fikse naheffing die de Belastingdienst heeft neergelegd bij twee in Zwitserland woonachtige piloten. De vliegers vinden dat de luchtvaartmaatschappij zich geen goede werkgever toonde door hen niet te waarschuwen voor de verandering van een belastingverdrag tussen Nederland en Zwitserland in 2012. Het gerechtshof Amsterdam wees die klachten af, maar de hoogste rechter van Nederland vindt dat een nieuw oordeel over die zaak nodig is.

2 uur geleden
Amazon komt met duurder abonnement streamingdienst zonder reclame

SEATTLE (ANP) - Amazon laat sommige mensen met een abonnement op streamingdienst Amazon Prime Video begin volgend jaar extra betalen als zij geen reclame willen zien bij het kijken van een film of serie. Het techconcern meldt dit vrijdag. Een abonnement zonder advertenties zal in de Verenigde Staten 3 dollar per maand meer kosten.

3 uur geleden
ING en ABN AMRO zakken op beurs na voorstel belastingverhoging

AMSTERDAM (ANP) - De banken ING en ABN AMRO gingen vrijdag omlaag op de Amsterdamse beurs. De koersdaling volgde op de goedkeuring door de Tweede Kamer van het voorstel om de bankenbelasting te verhogen. De opbrengst daarvan zal worden gebruikt om huishoudens met lagere inkomens te ondersteunen. ING zakte 4,6 procent en ABN AMRO verloor 3,5 procent. Ook de verzekeraars Aegon, ASR en NN Group gingen mee omlaag en daalden tot ruim 2 procent.

3 uur geleden