Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chinees internetbedrijf Tencent weet omzetdaling te keren

Chinees internetbedrijf Tencent weet omzetdaling te keren

SHENZHEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Het Chinese internet- en gamebedrijf Tencent heeft in het vierde kwartaal de omzet weer licht zien groeien, na twee kwartalen van krimp op rij. Over het hele jaar zag de Chinese marktleider op het gebied van games en sociale media de omzet wel dalen. Dat kwam vooral door de strengere regelgeving van de Chinese overheid om gameverslaving onder jongeren aan te pakken.

Tencent is de grootste uitgever van computerspellen ter wereld en bezit de superapp WeChat, waarmee gebruikers allerlei zaken van bankieren tot shoppen kunnen regelen. Door de strengere regelgeving kreeg het bedrijf lange tijd geen vergunningen om nieuwe spellen op de markt te brengen. Inmiddels is de regelgeving weer wat versoepeld en geven de Chinese autoriteiten meer licenties af voor nieuwe spellen.

De omzet van Tencent, waarin de in Amsterdam genoteerde techinvesteerder Prosus een groot belang heeft, steeg tot bijna 145 miljard yuan. Dat is omgerekend ongeveer 19,5 miljard euro. Dat was iets beter dan analisten hadden verwacht. In het derde kwartaal bedroeg de omzet 140 miljard yuan. Ten opzichte van het vierde kwartaal in 2021 groeide de omzet met slechts een half procent. De kwartaalwinst steeg met 12 procent op jaarbasis. Over het hele jaar daalde de omzet met 1 procent en zakte de winst met 16 procent.

De binnenlandse verkopen van de gametak van Tencent groeiden het afgelopen jaar nauwelijks. Wel wordt voor dit jaar veel verwacht van de wereldwijde populaire games van het bedrijf zoals Valorant en Lost Ark, nadat Tencent in december voor het eerst in lange tijd weer vergunningen heeft gekregen voor nieuwe spellen. Ook zal Tencent naar verwachting dit jaar profiteren van het loslaten van het strenge coronabeleid in China, waardoor consumenten en bedrijven weer meer zullen uitgeven aan entertainment en advertenties.

Meer uit Financieel

Meldingen van nieuwe pinstoring in winkels

DEN HAAG (ANP) - Er zijn meldingen van een nieuwe pinstoring in winkels, na de landelijke storing bij pinbetalingen op donderdagavond. Bij de website allestoringen.nl zijn er honderden meldingen gekomen. De storing zou met name winkels in Amsterdam en Rotterdam treffen, aldus de website.

7 uur geleden
Russische rechtbank legt beslag op bezittingen Deutsche Bank

SINT-PETERSBURG (ANP/RTR) - Een Russische rechtbank heeft beslag laten leggen op bezittingen van Deutsche Bank in Rusland als onderdeel van een rechtszaak waarbij de Duitse bank is betrokken. Het gaat om geld, vastgoed en aandelen die Deutsche Bank in Rusland heeft.

9 uur geleden
Corruptieonderzoek naar landbouwminister China

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Chinese autoriteiten doen onderzoek naar landbouwminister Tang Renjian om ernstige schendingen van "wet en discipline". Dat heeft de nationale toezichthouder CCDI bekendgemaakt.

10 uur geleden
Flinke stijging nikkelprijs door onrust Nieuw-Caledonië

LONDEN (ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG) - De prijs van nikkel, dat bijvoorbeeld wordt gebruikt voor roestvrij staal en batterijen, is gestegen naar het hoogste niveau sinds augustus vorig jaar door de onrust in Nieuw-Caledonië. Het Franse overzeese gebied is een belangrijke producent van nikkel en door de rellen is de productie van het metaal op de eilandengroep ten oosten van Australië behoorlijk verstoord.

11 uur geleden
Canada bekijkt hogere importheffingen elektrische auto's China

OTTAWA (ANP/BLOOMBERG) - Canada overweegt de importheffingen op elektrische auto's uit China te verhogen, in navolging van de forse verhogingen door de Verenigde Staten. Dat heeft de Canadese minister voor Handel gezegd.

12 uur geleden
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

20 uur geleden
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

23 uur geleden