Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Chinees Ant Group bouwt samenwerking met banken af'

'Chinees Ant Group bouwt samenwerking met banken af'

HANGZHOU (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese financieel dienstverlener Ant Group gaat minder leningen aan consumenten verstrekken in samenwerking met banken. De Chinese toezichthouder hintte al een tijdje op mogelijke maatregelen om die leningen terug te dringen waarna Ant en de banken besloten zelf een maximum aan de leningen te stellen, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Ant groeide de laatste jaren met name hard door zijn consumentenkrediet, dat het in samenwerking met veel Chinese banken aanbood. Bijna twee derde van de omzet van de fintech kwam daarvandaan in de eerste helft van vorig jaar.

Die snelle groei had moeten leiden naar de duurste beursgang ooit, maar die werd kort van tevoren verboden door de autoriteiten. Peking meende dat Ant niet aan nieuwe richtlijnen voldeed. Die stap kwam nadat oprichter Jack Ma, die ook achter Ants moederbedrijf Alibaba zit, de Chinese machthebbers had bekritiseerd dat ze vernieuwing in de financiële sector tegen zouden houden.

Inmiddels zou Ant een akkoord hebben bereikt met de financiële toezichthouders over de regelgeving. Daarbij zou Ant aan vergelijkbare eisen moeten voldoen als een bank. Ook moeten alle onderdelen van Ant in een financiële holding worden geplaatst. De fintech had eerder nog geprobeerd om zijn technologische aanbod op bijvoorbeeld het gebied van de blockchain en maaltijdbezorging daarbuiten te houden. Eerdere speculatie dat Ant mogelijk gedwongen zou worden om onderdelen af te stoten, lijkt nu niet meer waarschijnlijk.

Meer uit Financieel

EU-vicevoorzitter in China: EU moet zichzelf wel beschermen

SHANGHAI (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Europese Unie is "niet van plan zich los te koppelen" van China, maar moet zichzelf wel beschermen wanneer haar openheid wordt misbruikt. Dat heeft vicevoorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis zaterdag gezegd in een toespraak op een bijeenkomst in Shanghai.

15 uur geleden
Bronnen: ook meteen Indiase toestellen bij debuut nieuwe iPhone

NEW DELHI (ANP/DPA) - Apple heeft bij de lancering van de iPhone 15 ook meteen exemplaren uit Indiase fabrieken verkocht. Dat had het Amerikaanse techconcern nog niet eerder gedaan bij het uitkomen van een nieuw model iPhone, meldt het Duitse persbureau dpa op basis van ingewijden.

16 uur geleden
Arriva wil meer dan twintig trajecten van NS overnemen

HEERENVEEN (ANP) - Arriva wil vanaf 2026 op tal van spoortrajecten in het land gaan rijden waar nu nog treinen rijden van de NS. De spoorvervoerder heeft daarvoor verzoeken ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM), bevestigt een woordvoerster van Arriva na berichtgeving door de Volkskrant.

18 uur geleden
President Biden dinsdag naar stakend personeel autofabrikanten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden gaat dinsdag naar Michigan om zijn steun te betuigen voor de staking bij de grote autofabrikanten in Detroit. Die vakbondsactie houdt de Amerikaanse auto-industrie al meer dan een week in de greep. Biden wil een dag voor voormalig president Donald Trump bij de stakers langsgaan.

19 uur geleden
Automaker Ford stijgt op Wall Street na afwenden nieuwe stakingen

NEW YORK (ANP) - Ford behoorde de laatste dag van de handelsweek tot de stijgers op de beurzen van New York. Het aandeel steeg 1,9 procent. De Amerikaanse vakbond UAW maakte bekend de staking bij een fabriek van de autofabrikant niet verder uit te breiden. Dat deed de bond wel bij fabrikanten General Motors (GM) en Stellantis. De stakingen begonnen vorige week vrijdag, nadat de onderhandelingen over een nieuwe cao-overeenkomst in een impasse zijn geraakt.

1 dag geleden
ING en ABN onderuit op Damrak om verhoging bankbelasting

AMSTERDAM (ANP) - ING en ABN AMRO zijn vrijdag met stevige koersverliezen gesloten op de Amsterdamse beurs. Beleggers reageerden negatief op de goedkeuring door de Tweede Kamer van het voorstel om de bankbelasting te verhogen. ING en ABN AMRO leverden daarop tot 6,4 procent in. Verzekeraars Aegon, ASR en NN Group gingen mee omlaag en daalden tot 2,6 procent.

1 dag geleden
Autovakbond VS breidt stakingen bij GM en Stellantis uit

DETROIT (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De stakingen bij autofabrieken van General Motors (GM) en Stellantis in de Verenigde Staten, die afgelopen vrijdag begonnen, worden uitgebreid. Dat heeft Shawn Fain, voorzitter van autovakbond UAW, vrijdag bekendgemaakt. Daarmee wordt het werk neergelegd in nog eens 38 fabrieken, verspreid over twintig Amerikaanse staten.

1 dag geleden