Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

China wil na drie jaar einde maken aan wijnoorlog met Australië

China wil na drie jaar einde maken aan wijnoorlog met Australië

MELBOURNE (ANP/BLOOMBERG) - China is bereid de wijnoorlog met Australië te beëindigen. Het handelsconflict begon in 2020 toen Australië als eerste land opriep tot een onderzoek naar de oorsprong van het coronavirus. Uit woede hierover besloot China importheffingen van ruim 200 procent op Australische wijn in te voeren.

China heeft laten weten dat de heffingen mogelijk binnenkort geschrapt zullen worden. Voordat de sancties van kracht werden was China de grootste afnemer van Australische wijn, jaarlijks goed ruim een miljard Australische dollar. Dat is omgerekend zo'n 600 miljoen euro. Wijnexporteurs in Australië verwachten dat het enige tijd zal kosten voordat de handel weer op het oude niveau terug is.

Meer uit Financieel

Ruim kwart meer winst voor Ozempic-maker Novo Nordisk

BAGSVAERD (ANP/AFP) - De Deense medicijnfabrikant Novo Nordisk heeft de winst in de eerste maanden van dit jaar met 28 procent opgevoerd ten opzichte van een jaar geleden. Het bedrijf, bekend van afslankmiddel Wegovy en diabetesmedicijn Ozempic, hield onder de streep 25,4 miljard Deense kroon over, omgerekend meer dan 3 miljard euro.

9 minuten geleden
Muziek van Billie Eilish en Harry Styles terug naar TikTok

HILVERSUM (ANP) - De muziek van bekende artiesten als Billie Eilish en Harry Styles kan terugkeren op TikTok. Hun muzieklabel Universal Music Group (UMG) heeft alsnog een deal gesloten met het socialemediaplatform.

10 minuten geleden
Aandacht voor cijfers ING en Shell op drukke beursdag

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht uit naar de resultaten van ING en olie- en gasconcern Shell. ING zag de winst in het eerste kwartaal minder sterk afnemen dan analisten hadden gevreesd. De bank zag de rente-inkomsten dalen, maar de inkomsten uit provisies namen aanzienlijk toe. Volgens topman Steven van Rijswijk zijn de inkomsten van de bank daarmee over de gehele linie "sterk" gebleven. Om de aandeelhouders te belonen gaat ING voor 2,5 miljard euro aan eigen aandelen inkopen.

19 minuten geleden
Shell houdt winst hoog ondanks lagere gasprijs

LONDEN (ANP) - Olie- en gasconcern Shell blijft veel winst maken en gebruikt dit om aandeelhouders te belonen. Voor het eerste kwartaal van dit jaar ging een bedrijfswinst van 7,7 miljard dollar (7,2 miljard euro) de boeken in, 2 miljard dollar minder dan een jaar geleden, maar enkele honderden miljoenen meer dan in het voorgaande kwartaal. Begin vorig jaar waren de gasprijzen nog een stuk hoger.

21 minuten geleden
Onderzoek: opnieuw meer verzekeringen voor e-bikes afgesloten

DEN BOSCH (ANP) - Eigenaren van elektrische fietsen verzekeren hun fiets vaker, meldt marktonderzoeksbureau Multiscope na onderzoek onder ruim 5500 Nederlanders. In 2023 sloten fietseigenaren voor 621 miljoen euro aan verzekeringen af. Dat is 71 miljoen euro meer dan het jaar daarvoor.

30 minuten geleden
Bouwbedrijf BAM verkoopt meer woningen dankzij particulieren

BUNNIK (ANP) - Bouwconcern BAM heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 440 woningen in Nederland verkocht. Dat zijn er meer dan in dezelfde periode vorig jaar, toen er 182 woningen van de hand gingen. De woningen werden gekocht door met name particuliere kopers, beleggers zijn nog steeds terughoudend.

1 uur geleden
DSM-Firmenich ziet volumes weer groeien, omzet daalt licht

HEERLEN (ANP) - Voedings- en gezondheidsbedrijf DSM-Firmenich heeft de verkoopvolumes in het eerste kwartaal van het jaar weer zien groeien. De omzet daalde echter licht, mede door de aanhoudende zwakke markt voor vitamines. Het Nederlands-Zwitserse fusiebedrijf handhaafde de verwachtingen voor het hele jaar.

1 uur geleden