Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

China wil milieuvervuiling strenger aanpakken

China wil milieuvervuiling strenger aanpakken

BEIJING (ANP/RTR) - China heeft "nog een lange weg te gaan" bij het beschermen van het milieu. De Chinese Staatsraad, de regering van de Volksrepubliek, gaf dat zondag aan, maar maakte gelijk nieuwe, strengere regels bekend. Daarmee moeten water- en luchtvervuiling worden aangepakt.

Sinds China vervuiling aanpakt is er al wel enige vooruitgang geboekt, liet de Staatsraad weten. Desondanks wordt het lastig om vervuiling verder terug te dringen, volgens de beleidsbepalers en er tegelijk voor te zorgen dat de uitstoot van CO2 uiterlijk in 2030 piekt en dat China in 2060 CO2-neutraal is.

De milieudoelen, zoals het terugdringen van watervervuiling en de uitstoot van onder meer stikstof, moeten worden behaald zonder de economische en industriële activiteit te veel te verstoren. Ook moeten mensen er geen last van hebben in hun dagelijks leven.

Voor het terugdringen van de CO2-uitstoot richt China zich voornamelijk op enkele belangrijke sectoren die een hoge uitstoot hebben. Zo zullen de staalindustrie, de energiesector en de transportsector vooral moeten vergroenen.

Meer uit Financieel

ConocoPhillips neemt Marathon Oil over in miljardendeal

HOUSTON (ANP) - Het grote Amerikaanse olie- en gasconcern ConocoPhillips heeft overeenstemming bereikt met de kleinere branchegenoot Marathon Oil over een overname. Met die overname is een bedrag gemoeid van 22,5 miljard dollar, inclusief schulden van Marathon Oil. Zakenkrant Financial Times meldde eerder al dat de partijen in vergevorderde onderhandelingen waren over een deal.

5 minuten geleden
Eurostar verkoopt bijna de helft meer treinkaartjes in EK-periode

LONDEN (ANP) - Spoorbedrijf Eurostar ziet grote interesse in treinkaartjes naar het EK voetbal in Duitsland. Van 14 juni tot 14 juli, de periode van het toernooi, zijn vergeleken met een jaar eerder bijna de helft meer kaartjes verkocht, laat een woordvoerster weten. Eurostar verkoopt de meeste treinkaartjes rond wedstrijden van de nationale teams van Engeland, Frankrijk en België.

19 minuten geleden
Uitzendlicenties EK-wedstrijden weer in trek bij horecabazen

GORINCHEM (ANP) - Horecaondernemers treffen weer volop voorbereidingen om voetbalwedstrijden van het EK voetbal in Duitsland uit te zenden in hun cafés en kroegen. Dat merkt brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Ook Videma, de organisatie die de licenties aan onder meer horeca en evenementenorganisatoren verstrekt, ziet meer aanvragen binnenkomen.

26 minuten geleden
Cao-akkoord in Duitse bouw na reeks stakingen

FRANKFURT (ANP/DPA) - De grote vakbond IG BAU heeft met werkgevers in de Duitse bouwsector een nieuw cao-akkoord bereikt na een reeks stakingen voor hoger loon. Als de cao wordt goedgekeurd gaat die gelden voor ongeveer 930.000 bouwvakkers in Duitsland.

1 uur geleden
Megaovername van Anglo American door BHP lijkt van de baan

LONDEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Mijnbouwgigant BHP krijgt geen uitstel voor zijn overname van Anglo American. De deadline verloopt woensdag en Anglo American wil die niet verder verlengen. Daarmee lijkt het samengaan van twee van de grootste mijnbouwbedrijven ter wereld van de baan.

2 uur geleden
Nieuw onderzoek Italië naar redding oudste bank ter wereld

MILAAN (ANP) - Een rechtbank in Milaan begint een nieuw onderzoek naar de redding van Monte dei Paschi di Siena. De oudste bank ter wereld zou mogelijk fraude hebben gepleegd, volgens documenten die persbureau Bloomberg heeft ingezien.

3 uur geleden
Grootaandeelhouder PostNL neemt Brits postbedrijf Royal Mail over

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Tsjechische miljardair Daniel Křetínský, grootaandeelhouder van PostNL, mag het Britse Royal Mail overnemen. Het moederbedrijf van Royal Mail heeft ingestemd met de overname. Křetínský betaalt bijna 3,6 miljard pond, circa 4,1 miljard euro, voor het Britse postbedrijf.

3 uur geleden