Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

China wil meer elektrisch rijden

China wil meer elektrisch rijden

PEKING (ANP) - China maakt vaart met het vergroenen van zijn enorme wagenpark. In 2020 moet een kwart van de nieuwe auto's volledig elektrisch zijn, of een hybride auto met of zonder stekker. Dat maakt het ministerie van Industrie en Informatietechnologie bekend.

Enkele jaren terug lag die doelstelling voor 2020 nog op 20 procent. Met de nieuwe doelstelling wil de Chinese overheid de vervuiling tegengaan, maar ook de afhankelijkheid van olie uit het buitenland.

Verder willen de autoriteiten hiermee de Chinese auto-industrie, waarvan de groei wat terugloopt, weer op stoom brengen. In een voorlopig voorstel stond overigens dat in 2035 ongeveer 60 procent van het wagenpark "geëlektrificeerd" moest zijn, maar dat cijfer ontbrak in de definitieve versie.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Eén rivaal voor Nederlandse ECB-kandidaat

BRUSSEL (ANP) - De Nederlander Frank Elderson moet alleen de Sloveen Boštjan Jazbec aftroeven om toe te treden tot de directie van de Europese Centrale Bank (ECB). Andere kandidaten voor de opvolging van de afzwaaiende Luxemburger Yves Mersch hebben zich niet gemeld, zegt Eurogroepvoorzitter Paschal Donohoe.

1 uur geleden
Amsterdamse beurs beperkt verlies tot minimum

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met minieme verliezen gesloten, tegen een achtergrond van een oplopend aantal coronabesmettingen in Europa. Elders in Europa was het sentiment overwegend negatief. De verliezen aan het slot waren veel minder groot dan eerder op de dag. Beleggers leken zich op te trekken aan tussentijdse winsten op Wall Street. Premier Mark Rutte kondigde voor meer regio's in Nederland beperkende maatregelen aan wegens sterk stijgende coronabesmettingen.

3 uur geleden
Wall Street duikt bij opening in het rood

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag overwegend met verliezen aan de nieuwe sessie begonnen, na een grillige handelsdag op donderdag. Op Wall Street leven zorgen over het oplopende aantal coronabesmettingen in Europa en de Verenigde Staten. Het uitblijven van een politiek akkoord over een nieuw Amerikaans steunpakket weegt extra op die somberte.

5 uur geleden
Horeca bezorgd over winter: faillissementen onvermijdelijk

AMSTERDAM (ANP) - De horeca is bezorgd over de winter. Door de oplopende besmettingen is er een grote kans op meer en strengere coronamaatregelen zoals beperktere openingstijden. De terrassen gaan 's winters weg en binnen is er minder ruimte. Daarbovenop komen de afnemende steunmaatregelen van de overheid voor loonkosten. Deze "gevaarlijke cocktail" van factoren kan veel horecabedrijven deze winter de kop gaan kosten, verwacht directeur Dirk Beljaarts van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

7 uur geleden
'AOW-leeftijd moet omlaag kunnen bij dalende levensverwachting'

AMSTERDAM (ANP) - De pensioenleeftijd moet naar beneden kunnen op het moment dat de levensverwachting daalt. Dat stelt de Vakcentrale voor Professionals (VCP) in een reactie op CBS-cijfers over de levensverwachting die door de coronacrisis mogelijk tot wel een jaar daalt.

8 uur geleden
Nederlandse kweekvlees-start-up haalt 55 miljoen dollar op

MAASTRICHT (ANP) - Het Nederlandse voedseltechnologiebedrijf Mosa Meat heeft 55 miljoen dollar (47 miljoen euro) opgehaald om de ontwikkeling en productie van kweekvlees uit te breiden. Met het geld worden ook nieuwe producten ontwikkeld en meer personeel aangenomen.

8 uur geleden
Aviko koopt Duitse aardappelverwerkingsfabriek van Unilever

STEENDEREN (ANP) - Aviko, maker van frites, rösti en andere aardappelproducten, koopt een Duitse aardappelverwerkingsfabriek van Unilever. Daardoor gaat Aviko straks ook producten als aardappelpuree, knoedels en gnocchi maken voor Unilever-merken als Knorr en Pfanni. Deze merken blijven wel eigendom van Unilever.

10 uur geleden