Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

China waarschuwt burgers tegen muggenziften over handelsdeal

China waarschuwt burgers tegen muggenziften over handelsdeal

PEKING (ANP/RTR) - China heeft zijn burgers gewaarschuwd om niet te muggenziften over het gedeeltelijke handelsakkoord met de Verenigde Staten. De krant People's Daily, een spreekbuis van de Chinese overheid, riep mensen ook op om niet te negatief te doen over de vervolgonderhandelingen met Washington. China praat later dit jaar weer met de Amerikanen over een volledige handelsdeal.

De Chinese staatsmedia zetten de deal weg als een economisch succes voor het Aziatische land. De aankoop van Amerikaanse landbouwproducten als soja zouden volgens People's Daily "een verrijking vormen voor de tafel van de gemiddelde burger". Een ander artikel benadrukte dat de deal in lijn is met de hervormingsplannen van China. Volgens ingewijden die bij censuur betrokken waren, lag er een opdracht om uitsluitend op basis van officiële bronnen over de deal te berichten.

De Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese vicepremier Liu He hebben woensdag hun handtekening gezet onder het zogeheten fase 1-akkoord over handel. Daarmee lasten ze definitief een pauze in hun handelsoorlog die anderhalf jaar geleden begon.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Britse consumenten raakten vertrouwen snel kwijt

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Britse consumentenvertrouwen is nog nooit zo hard gedaald als in de laatste twee weken van maart. Dat zegt marktonderzoeker GfK die speciaal een tussentijdse meting liet verrichten vanwege de lockdown in het Verenigd Koninkrijk om de coronapandemie aan te pakken. GfK meet het consumentenvertrouwen sinds 1974.

9 minuten geleden
Loket overbrugging werkbehoud (NOW-regeling) maandagochtend open

DEN HAAG (ANP) - Werkgevers kunnen vanaf maandag 09.00 uur aankloppen bij het UWV om een tegemoetkoming in de loonkosten aan te vragen als ze door de coronacrisis omzetverlies lijden. De uitvoeringsorganisatie verwacht tienduizenden aanvragen per dag.

2 uur geleden
Apple produceert wekelijks een miljoen gezichtsmaskers

WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse techbedrijf Apple heeft maskers voor ziekenhuispersoneel ontworpen die het hele gezicht bedekken. Vanaf volgend weekend kan het bedrijf er wekelijks een miljoen produceren, meldt Apple-baas Tim Cook op Twitter.

2 uur geleden
Aandacht belegger gaat uit naar steunaanvragen VS en OPEC

AMSTERDAM (ANP) - De handel op de aandelenbeurzen wordt al geruime tijd gedomineerd door het nieuwe coronavirus, waarvan de klappen op het bedrijfsleven steeds harder lijken te worden. Voor beleggers is het de komende week daarom zaak te zoeken naar gegevens die een beeld geven van de economische schade door Covid-19. Daarbij zal opnieuw veel aandacht uitgaan naar de wekelijkse cijfers over steunaanvragen in de Verenigde Staten.

15 uur geleden
China: bijna 4 miljard mondkapjes geëxporteerd

PEKING (ANP/AFP) - China heeft de afgelopen maand 3,9 miljard mondkapjes aan het buitenland verkocht. Daarnaast exporteerde het land 16.000 beademingsapparaten, meldde een regeringswoordvoerder.

16 uur geleden
Econoom Arnold Heertje op 86-jarige leeftijd overleden

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse econoom en publicist Arnold Heertje is dit weekeinde overleden. Dat heeft zijn familie bevestigd. Heertje, onder andere bekend van zijn lesboeken over economie, werd 86 jaar oud.

19 uur geleden
Voorzitter VNO-NCW: na meivakantie moeten we weer aan de gang

AMSTERDAM (ANP) - Ondernemers in Nederland moeten er rekening mee houden dat ze tot en met de meivakantie nog te maken hebben met de huidige maatregelen rond het nieuwe coronavirus. "Je moet eerlijkheid betrachten en zeggen dat we dan weer rustig aan de gang gaan. Dan gaan we gas bijgeven", zei Hans de Boer, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW, zondag in het televisieprogramma WNL Op Zondag op NPO 1.

19 uur geleden