Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

China Telecom staat voor grootste beursgang dit jaar

China Telecom staat voor grootste beursgang dit jaar

SHANGHAI (ANP/AFP) - China Telecom staat voor de grootste beursgang dit jaar. De onderneming zou met haar gang naar de beurs in Shanghai tot wel 54 miljard yuan, omgerekend ruim 7 miljard euro, kunnen ophalen. De aanstaande notering komt enkele maanden nadat de notering van China Telecom in New York werd geschrapt vanwege onenigheid tussen Peking en Washington.

China Telecom is de grootste aanbieder van vaste telefonie in China. Met zijn aandelenemissie zou het bedrijf qua opbrengsten de eerdere beursgang van TikTok-rivaal Kuaishou Technology overtreffen. Dat bedrijf haalde met zijn beursgang in Hongkong in februari omgerekend ruim 4,5 miljard euro op. De opbrengsten van de beursnotering van China Telecom in Shanghai zullen onder meer worden gebruikt voor het verbeteren van 5G en de cloudnetwerkinfrastructuur.

China Telecom werd in januari van de beurs gehaald door beursuitbater New York Stock Exchange. Ook de noteringen van andere telecombedrijven in handen van de Chinese staat, China Mobile en China Unicom, werden op last van voormalig president Donald Trump geschrapt. De bedrijven werden als een bedreiging voor de nationale veiligheid van de VS beschouwd.

Veel van China's grootste tech- en telecombedrijven hebben de voorbije decennia hun aandelen genoteerd op de meer ontwikkelde Amerikaanse aandelenmarkten. Maar de laatste tijd worden ze meer en meer aangespoord een notering op de binnenlandse beurzen in Shanghai, Shenzhen en Hongkong te nemen. Deze beweging wordt ook aangejaagd door een lopende overheidscampagne om de controle over techreuzen te versterken.

Meer uit Financieel

Zweeds bedrijf verwerft rechten lasercommunicatietechniek van TNO

DEN HAAG (ANP) - AAC Clyde Space gaat de lasersatellietcommunicatie technologie van TNO op de markt brengen. Het Zweedse satellietbedrijf en het onderzoeksinstituut hebben daarover een licentieovereenkomst gesloten. Met deze technologie van TNO is het mogelijk om satellietgegevens naar de aarde te verzenden via laserstralen.

32 minuten geleden
CPB bevestigt: relatief minder belasting voor grootverdieners

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders met de hoogste inkomens betalen relatief minder belasting dan de groep daar net onder. Dit komt doordat hun belastingdruk niet zoals bij veel Nederlanders vooral door de sociale premies en belastingen in box 1 wordt bepaald, maar door de vennootschapsbelasting. Dit heeft het Centraal Planbureau (CPB) bekendgemaakt in nieuw, langjarig onderzoek naar de hoogste inkomens.

7 uur geleden
Huizenprijzen opnieuw sterker gestegen, meer woningen verkocht

DEN HAAG (ANP) - De prijzen van bestaande koopwoningen zijn in april opnieuw sterker gestegen. Dat melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. Ook wisselden die maand meer koopwoningen van eigenaar ten opzichte van een jaar eerder.

7 uur geleden
Kleine plussen op Wall Street, Palo Alto Networks bij dalers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York lieten dinsdag kleine koerswinsten zien in afwachting van de notulen van de recentste rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank en de kwartaalcijfers van AI-chipproducent Nvidia op woensdag. Cybersecuritybedrijf Palo Alto Networks stond bij de dalers op Wall Street na de bekendmaking van resultaten.

9 uur geleden
Lagarde heeft er vertrouwen in dat inflatie onder controle is

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - President Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank (ECB) heeft er vertrouwen in dat de inflatie in de eurozone onder controle is. Dat zei ze in een interview met de Ierse televisie. Lagarde hintte er daarmee op dat een eerste renteverlaging volgende maand waarschijnlijk is.

9 uur geleden
Oprichter en voorzitter Klaus Schwab van het WEF treedt af

DAVOS (ANP/BLOOMBERG) - Klaus Schwab, de oprichter van het World Economic Forum (WEF), treedt af als uitvoerend voorzitter. Dat heeft Schwab gemeld in een mail aan het personeel. Het WEF heeft zijn besluit om de dagelijkse leiding uit handen te geven ook bevestigd.

11 uur geleden
Animatiestudio Pixar schrapt veel banen om kosten te besparen

EMERYVILLE (ANP/BLOOMBERG) - Pixar Animation Studios, bekend van succesvolle animatiefilms als Toy Story en Finding Nemo, gaat ongeveer 175 banen schrappen, ofwel circa 14 procent van het totale personeelsbestand. Moederbedrijf Walt Disney is bezig met forse kostenbesparingen en ook Pixar ontkomt daar niet aan.

13 uur geleden