Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

China stuurt duizenden medici naar virusstad Wuhan

China stuurt duizenden medici naar virusstad Wuhan

PEKING (ANP/DPA) - De Chinese autoriteiten zetten bijna 6000 artsen en verplegers uit het hele land in om in Wuhan mensen die besmet zijn geraakt met het nieuwe coronavirus te behandelen. Dat heeft de nationale gezondheidscommissie dinsdag bekendgemaakt.

Op dit moment zijn er al ruim 4100 in Wuhan aan het werk. In de miljoenenstad wordt met man en macht gewerkt aan het bouwen van noodhospitalen om de enorme stroom zieken op te vangen.

In de provincie Hubei, waar Wuhan in ligt, zijn inmiddels 2700 besmettingen vastgesteld. Alleen maandag al meldden zich 32.000 mensen bij ziekenhuizen omdat ze koorts hadden. Of ze het virus onder de leden hebben moet onderzoek uitwijzen.

Meer uit Buitenland

Club Mallorca had geen vergunning voor terras

PALMA DE MALLORCA (ANP) - De Medusa Beach Club in Mallorca had geen vergunning voor het terras dat afgelopen weekend instortte. Dat zei de burgemeester Jaime Martínez volgens de nieuwssite laSexta en de krant Diario de Mallorca bij het presenteren van een rapport over het ongeval.

8 minuten geleden
Mediaberichten: Israëlische tanks bereiken centrum Rafah

RAFAH (ANP/RTR) - Israëlische tanks hebben het centrum van de stad Rafah bereikt, zeggen getuigen tegen persbureau Reuters. Ook de Israëlische nieuwssite Times of Israel meldt op basis van Palestijnse media dat de tanks het centrum binnenrijden.

9 minuten geleden
Hamas meldt 16 doden in Rafah afgelopen nacht

RAFAH (ANP/RTR) - In Rafah zijn afgelopen nacht zestien Palestijnen gedood, meldt Hamas. Ondanks vele internationale oproepen om het offensief in de stad te staken, heeft Israël daar in de nacht en ochtend verdere lucht- en tankaanvallen uitgevoerd.

1 uur geleden
UNRWA: ongeveer miljoen mensen ontvluchtten Rafah

RAFAH (ANP) - De afgelopen drie weken zijn ongeveer 1 miljoen mensen Rafah ontvlucht, meldt de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA). De maanden daarvoor waren juist veel Palestijnen gevlucht naar die stad in het zuiden van de Gazastrook. Begin mei riep Israël op om delen van Rafah te evacueren, omdat het een offensief op de stad begon.

2 uur geleden
België levert komende jaren 30 F-16's aan Oekraïne

BRUSSEL (ANP/BELGA) - België gaat de komende jaren dertig F-16-gevechtsvliegtuigen leveren aan Oekraïne, meldt minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib. De eerste toestellen moeten dit jaar nog aankomen, de rest uiterlijk in 2028.

3 uur geleden
EU-ministers van Defensie bijeen over Oekraïne

BRUSSEL (ANP/DPA) - De ministers van Defensie van de Europese Unie komen dinsdag bijeen in Brussel om over militaire hulp aan Oekraïne te praten en over pogingen om de Europese defensie-industrie te versterken.

5 uur geleden
7900 mensen in Papoea-Nieuw-Guinea uit voorzorg geëvacueerd

PORT MORESBY (ANP/AFP) - Papoea-Nieuw-Guinea evacueert zo'n 7900 mensen van een regio waar vrijdag een grote aardverschuiving is geweest, zei de regionale functionaris Sandis Tsaka dinsdag tegen het persbureau AFP. Er wordt gevreesd voor nieuwe aardverschuivingen.

6 uur geleden