Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

China start onderzoek naar coronapatiënten zonder klachten

China start onderzoek naar coronapatiënten zonder klachten

PEKING (ANP/RTR) - China is in negen regio's een onderzoek gestart om de omvang van de groep coronapatiënten zonder klachten in kaart te brengen. Ook worden immuniteitsniveaus van mensen onderzocht, meldt staatskrant China Daily.

"Het doel is om de antilichaamsniveaus in gemeenschappen te begrijpen en wetenschappelijk bewijs te leveren voor toekomstige aanpassingen in strategieën om de epidemie onder controle te houden", aldus een bij het onderzoek betrokken functionaris tegenover China Daily.

Het toenemende aantal mensen dat besmet is met het virus, maar geen symptomen heeft, voedt de vrees bij de Chinese regering voor een nieuwe besmettingsgolf in het land. De zorg bestaat dat door het opheffen van de lockdownmaatregelen in China duizenden geïnfecteerden zonder klachten voor nieuwe besmettingen zullen zorgen.

Wuhan

China gaat voor het onderzoek 11.000 mensen testen in Wuhan, de metropool waar het longvirus in december voor het eerst opdook. Bij willekeurig gekozen inwoners zijn bloed- en speekselmonsters afgenomen, schrijft China Daily. Ook in Peking, Sjanghai en vijf provincies wordt onderzoek gedaan.

In China zijn volgens de autoriteiten ruim 82.000 besmettingsgevallen bekend en stierven tot dusver 3342 mensen als gevolg van het virus.

Meer uit Buitenland

Meta lanceert team tegen AI-misbruik bij EU-verkiezingen

BRUSSEL (ANP/RTR) - Facebook-eigenaar Meta Platforms gaat een team opzetten dat desinformatie en AI-misbruik moet aanpakken in de opmaat naar de EU-verkiezingen in juni. De snelle groei van generatieve AI die op instructie binnen enkele seconden tekst, afbeeldingen en video kan creëren, heeft geleid tot de angst dat deze nieuwe technologie dit jaar zou kunnen worden gebruikt om grote verkiezingen over de hele wereld te verstoren.

42 minuten geleden
Duizenden Brazilianen demonstreren tegen onderzoek staatsgreep

SÃO PAULO (ANP/DPA) - In de Braziliaanse stad São Paulo zijn zondag tienduizenden aanhangers van oud-president Jair Bolsonaro de straat op gegaan om te protesteren tegen het strafrechtelijk onderzoek naar het voormalige staatshoofd.

1 uur geleden
Taliban laten Oostenrijkse rechts-extremist vrij

WENEN (ANP) - Na negen maanden gevangenschap bij de Taliban in Afghanistan is een Oostenrijkse rechts-extremist vrijgelaten. Het Oostenrijkse ministerie van Buitenlandse Zaken zei zondag dat de 84-jarige man in de Qatarese hoofdstad Doha was geland. Hij werd sinds mei 2023 vastgehouden door de Taliban, die Afghanistan regeren.

3 uur geleden
Netanyahu: IDF presenteert plan voor evacuatie Palestijnen

JERUZALEM (ANP) - Het kantoor van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zegt dat het Israëlische leger een plan heeft gepresenteerd voor de evacuatie van burgers uit gebieden in de Gazastrook waar gevochten wordt, samen met een "operationeel plan".

4 uur geleden
Angst voor cholera-uitbraak: duizenden vast op cruiseschip

PORT LUIS (ANP) - Meer dan 3000 mensen zitten vast op een cruiseschip voor de kust van het Oost-Afrikaanse eiland Mauritius door het vermoeden van een mogelijke cholera-uitbraak op het schip. Na een reeks gevallen van maag-darmziekten aan boord van de Norwegian Dawn weigerden de plaatselijke autoriteiten zondag het schip te laten aanmeren in de haven van de hoofdstad Port Louis.

4 uur geleden
Israël zegt hoe dan ook door te gaan met grondoperatie Rafah

TEL AVIV (ANP/AFP) - Een mogelijk staakt-het-vuren in de oorlog tussen Israël en Hamas zal hoogstens uitstel betekenen voor een grondinvasie van de zuidelijke stad Rafah in Gaza. Dat zei de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zondag. In Rafah verblijven inmiddels naar schatting 1,5 miljoen Palestijnen, in overgrote meerderheid ontheemden.

9 uur geleden
Biden: 'goede seks' is reden voor succesvol huwelijk met Jill

WASHINGTON (ANP/RTR) - De sleutel tot het lange huwelijk tussen de Amerikaanse president Joe Biden en zijn vrouw Jill is "goede seks". Dat zou Biden althans hebben gezegd tegen Witte Huis-medewerkers, zo blijkt uit een nieuw boek over first lady Jill Biden dat hun 47-jarige romance belicht.

10 uur geleden