Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'China schort samenwerking met beurs Londen op'

'China schort samenwerking met beurs Londen op'

PEKING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese overheid heeft tijdelijk een stokje gestoken voor de samenwerking van de beurzen in Londen en Shanghai bij beursnoteringen. Dat meldden bronnen aan persbureau Reuters. Naar verluidt is de reden voor die stap de houding van Groot-Brittannië ten aanzien van de aanhoudende protesten in Hongkong. Peking beschuldigt de Britse regering van bemoeienis bij die protesten, die door China worden beschouwd als binnenlandse aangelegenheid.

De beursbedrijven hebben via het project Shanghai-London Stock Connect sinds vorig jaar een samenwerking. Die biedt de mogelijkheid voor Chinese bedrijven om een dubbele notering in Londen te hebben, terwijl investeerders in het Chinese vasteland toegang krijgen tot Britse beursgenoteerde ondernemingen. De samenwerking was bedoeld als een manier om de economische banden tussen Groot-Brittannië en China aan te halen. Ook werden zo de financiële markten in China verder geopend voor buitenlandse beleggers.

Maar politieke ontwikkelingen gooien nu roet in het eten, zo zeggen de ingewijden. Peking zou ontstemd zijn over de vermeende steun die Londen heeft uitgesproken voor de demonstranten in Hongkong en de kritiek van de Britse overheid op de autoriteiten en politie van Hongkong in de kwestie.

Meer uit Financieel

Ex-vrouw Bill Gates trekt zich terug uit Gates Foundation

SEATTLE (ANP) - Melinda French Gates, de ex-vrouw van voormalig Microsoft-topman Bill Gates, trekt zich terug uit de filantropische organisatie Gates Foundation. In een bericht op socialmediaplatform X meldt French Gates dat zij haar functie van medevoorzitter op 7 juni neerlegt.

28 minuten geleden
Philips en AkzoNobel stijgen in AEX na koopadviezen

AMSTERDAM (ANP) - Zorgtechnologieconcern Philips en verffabrikant AkzoNobel behoorden maandag tot de stijgers in de AEX-index. De bedrijven profiteerden van een koopadvies. Zo schroefde investeringsbank Bernstein het beleggingsadvies voor Philips (plus 1,5 procent) op naar kopen, AkzoNobel (plus 2 procent) kreeg een koopadvies van de Zwitserse bank UBS.

1 uur geleden
Hotels Parijs weer goedkoper in aanloop naar Olympische Spelen

PARIJS (ANP/DPA) - Hotels en woningverhuurders in Parijs verlagen hun prijzen weer na eerdere flinke verhogingen. Met de prijsstijgingen hoopten zij te profiteren van de Olympische Spelen, die in juli en augustus in de Franse hoofdstad worden gehouden. Maar de hoge bedragen leken toeristen af te schrikken, veel hotelkamers en woningen staan tijdens het evenement nog leeg.

1 uur geleden
LEGO sleept Nederlander voor rechter om inbreuk merkrecht

DEN HAAG (ANP) - LEGO, de grootste speelgoedfabrikant ter wereld, sleept een Nederlander in een kort geding voor de rechter. Volgens het Deense speelgoedbedrijf maakt hij inbreuk op het merkrecht. Het gaat om de eigenaar van HA Bricks, een Nederlands bedrijf dat treinreplica's van LEGO-stenen maakt om die vervolgens te verkopen.

2 uur geleden
Apple stijgt op Wall Street na mogelijke deal met OpenAI

NEW YORK (ANP) - Apple stond maandag bij de winnaars op de aandelenbeurzen in New York. Volgens persbureau Bloomberg is het techconcern dicht bij het sluiten van een overeenkomst met OpenAI over het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) op Apple-apparaten. Als de deal rondkomt, zal OpenAI bepaalde functies van zijn populaire chatbot ChatGPT beschikbaar stellen voor onder meer de iPhone van Apple. Het aandeel Apple steeg 1 procent. Microsoft, een grote investeerder van OpenAI, verloor 0,3 procent.

3 uur geleden
Blokker leent 35 miljoen euro van Amerikaanse geldschieter

AMSTERDAM (ANP) - Winkelketen Blokker krijgt een lening van 35 miljoen euro van de Amerikaanse geldschieter Gordon Brothers. Dat zegt topman Ynse Stapert van moederbedrijf Mirage Retail Group bij BNR Nieuwsradio. Eerder deze maand kondigde het bedrijf, dat ook achter winkelketens als Intertoys en Miniso zit, al aan dat Blokker financiering had gevonden voor de komende drie jaar. Maar het exacte bedrag was toen nog niet bekend.

4 uur geleden
EU legt Booking strenge regels op om 'poortwachtersrol'

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie legt ook Booking.com de strenge regels op die gelden voor grote internetbedrijven als Google, Apple en Amazon. Het boekingsplatform voor bijvoorbeeld hotels heeft net zo'n poortwachtersrol als deze internetreuzen, vindt de EU. En dat schept verplichtingen.

6 uur geleden