Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'China schort samenwerking met beurs Londen op'

'China schort samenwerking met beurs Londen op'

PEKING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese overheid heeft tijdelijk een stokje gestoken voor de samenwerking van de beurzen in Londen en Shanghai bij beursnoteringen. Dat meldden bronnen aan persbureau Reuters. Naar verluidt is de reden voor die stap de houding van Groot-Brittannië ten aanzien van de aanhoudende protesten in Hongkong. Peking beschuldigt de Britse regering van bemoeienis bij die protesten, die door China worden beschouwd als binnenlandse aangelegenheid.

De beursbedrijven hebben via het project Shanghai-London Stock Connect sinds vorig jaar een samenwerking. Die biedt de mogelijkheid voor Chinese bedrijven om een dubbele notering in Londen te hebben, terwijl investeerders in het Chinese vasteland toegang krijgen tot Britse beursgenoteerde ondernemingen. De samenwerking was bedoeld als een manier om de economische banden tussen Groot-Brittannië en China aan te halen. Ook werden zo de financiële markten in China verder geopend voor buitenlandse beleggers.

Maar politieke ontwikkelingen gooien nu roet in het eten, zo zeggen de ingewijden. Peking zou ontstemd zijn over de vermeende steun die Londen heeft uitgesproken voor de demonstranten in Hongkong en de kritiek van de Britse overheid op de autoriteiten en politie van Hongkong in de kwestie.

Meer uit Financieel

Meerdere geïnteresseerden voor doorstart Vacansoleil

DEN HAAG (ANP) - Verschillende partijen hebben zich bij de curatoren gemeld voor een mogelijke overname van reisorganisatie Vacansoleil. Dat meldt het Eindhovense bedrijf, dat vorige week failliet werd verklaard. Het proces om tot een doorstart te komen is daarmee begonnen. "De grote belangstelling voor Vacansoleil sterkt ons allemaal in de overtuiging dat er een vervolg mogelijk is", aldus curator Lodewijk Hox.

47 minuten geleden
Minder leveringen elektrische auto's Tesla in derde kwartaal

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse producent van elektrische auto's Tesla heeft in het derde kwartaal wereldwijd 435.059 voertuigen afgeleverd bij klanten. Dat zijn er minder dan in het tweede kwartaal van dit jaar toen het ging om 466.140 leveringen. Volgens Tesla hangt de daling samen met geplande werkzaamheden in fabrieken.

1 uur geleden
Beursgang levert Birkenstock maximaal 1,6 miljard dollar op

NEW YORK (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Het sandalenmerk Birkenstock heeft de voorwaarden voor de geplande beursgang op Wall Street aangekondigd. Het Duitse bedrijf gaat de Amerikaanse beurs op met ongeveer 32,2 miljoen aandelen voor een uitgifteprijs tussen de 44 en 49 dollar, maakt het bedrijf bekend. Dat kan Birkenstock tot wel 1,6 miljard dollar opleveren.

1 uur geleden
Wall Street opent verdeeld ondanks afwenden shutdown in de VS

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag verdeeld, ondanks het afwenden van een shutdown van de Amerikaanse overheid. Het Congres in de Verenigde Staten stemde dit weekend in met een voorstel voor noodfinanciering tot er een overeenstemming is bereikt over een nieuwe begroting. Was een oplossing uitgebleven, dan waren tal van ambtenaren zonder salaris thuis komen te zitten.

1 uur geleden
Moederbedrijf speelgoedmerk Playmobil schrapt honderden banen

ZIRNDORF (ANP/BELGA/DPA) - De Duitse Horst Brandstätter Group, de maker van het populaire speelgoed Playmobil, schrapt wereldwijd bijna zevenhonderd banen, waarvan 370 in Duitsland. Daardoor gaat ruim een zesde van de totale werkgelegenheid bij het bedrijf verloren.

2 uur geleden
IMF: veel meer private financiering nodig voor klimaataanpak

WASHINGTON (ANP) - Opkomende economieën en ontwikkelingslanden hebben "veel meer private financiering" nodig voor klimaataanpak. Daarvoor waarschuwt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een belangrijk rapport dat pas volgende week verschijnt, maar waarvan nu al een deel is vrijgegeven. Daarin roept het IMF banken en verzekeraars ook op om hun duurzaamheidsbeleid beter te formuleren.

2 uur geleden
ING: lage werkloosheid eurozone bewijs veerkrachtige arbeidsmarkt

AMSTERDAM (ANP) - De werkloosheid in de eurozone blijft op een historisch laag niveau, ondanks de economische tegenwind. Dat komt naar voren uit nieuwe cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Met 6,4 procent is de werkloosheid in het eurogebied in augustus zelfs een procentpunt lager uitgekomen dan een maand eerder. Volgens economen van ING laat dit zien dat de Europese arbeidsmarkt "ongelooflijk veerkrachtig" is.

4 uur geleden