Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

China plaatst opnieuw een miljoenenstad in lockdown

China plaatst opnieuw een miljoenenstad in lockdown

ANYANG (ANP/BLOOMBERG/AFP) - China plaatst na Xi'an en Yuzhou opnieuw een stad in een volledige lockdown. De 5 miljoen inwoners van Anyang, gelegen in de provincie Henan, moeten thuisblijven vanwege besmettingen met de omikronvariant van het coronavirus.

Maandag werd bekend dat in Anyang twee personen besmet waren met omikron. Dinsdag werden 58 nieuwe besmettingen gemeld, maar de lokale autoriteiten maakten niet bekend of het om omikrongevallen ging. Sinds zaterdag zijn in Anyang 84 mensen positief getest. Niet-essentiële winkels zijn er dicht en inwoners worden massaal op het coronavirus getest.

De 13 miljoen inwoners van Xi'an zitten vanwege coronabesmettingen al drie weken in lockdown. De kleinere stad Yuzhou, met ongeveer 1,2 miljoen inwoners, zit een week in lockdown. In Tianjin, naast Beijing, mogen de 14 miljoen inwoners alleen nog in noodgevallen de stad verlaten. Bovendien moeten zij voor vertrek toestemming krijgen van hun werkgever of de lokale autoriteiten.

China worstelt met meerdere corona-uitbraken, enkele weken voordat de Olympische Spelen in Beijing in februari beginnen. Daarnaast zullen veel Chinezen deze maand op reis gaan vanwege het Chinees Nieuwjaar. Het land probeert virusuitbraken met strenge maatregelen snel te beëindigen.

Meer uit Buitenland

YouTube stopt met verwijderen onware informatie verkiezingen VS

SAN BRUNO (ANP) - YouTube gaat stoppen met het verwijderen van content die ten onrechte beweert dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 werden geplaagd door "fraude, fouten of haperingen", aldus het platform vrijdag. De beslissing kon snel rekenen op kritiek van voorstanders van het bestrijden van mis- en desinformatie.

1 uur geleden
Duizenden Canadezen in Quebec geëvacueerd vanwege bosbranden

MONTREAL (ANP) - Tienduizend mensen in de Canadese provincie Quebec hebben vrijdag te horen gekregen dat ze hun woningen moeten verlaten als gevolg van oprukkende bosbranden. Volgens parlementslid Stephane Lauzon zijn er zo'n honderd branden in de provincie waarvan er zo'n twintig onbeheersbaar zijn geworden. Ook zijn het er "veel meer dan gisteren".

4 uur geleden
Biden in toespraak:

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdagavond aangekondigd dat hij zaterdag zijn handtekening zal zetten onder het wetsvoorstel dat het schuldenplafond in de Verenigde Staten verhoogt. Hij zei dat om 19.00 uur plaatselijke tijd in zijn eerste toespraak vanuit het Oval Office in het Witte Huis sinds hij twee jaar geleden president werd.

4 uur geleden
Schikking producers Rust en nabestaanden cameravrouw goedgekeurd

SANTA FE (ANP) - Een rechter in New Mexico heeft de schikking tussen de familie van de overleden cameravrouw Halyna Hutchins en de producenten van de western Rust goedgekeurd. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

8 uur geleden
Wagner-huurlingen vrijwel weg uit veroverd Bachmoet

BACHMOET (ANP/DPA) - Het Russische huurlingenleger Wagner heeft zijn aangekondigde terugtrekking uit de veroverde Oost-Oekraïense stad Bachmoet praktisch voltooid, meldt Wagner-baas Jevgeni Prigozjin. Van de Wagner-eenheden heeft 99 procent de stad verlaten. Alle posities zijn overgedragen aan het Russische ministerie van Defensie. Bachmoet was maandenlang het brandpunt van de Russische strijd om Oekraïens gebied.

9 uur geleden
Treinongeval in India maakt honderden slachtoffers

BALASORE (ANP/RTR/AFP) - Bij een ongeval tussen twee sneltreinen in het oosten van India zijn honderden slachtoffers gevallen. Het gaat voor zover bekend om vijftig tot tachtig doden, hoewel sommige Indiase media melden dat er inmiddels ruim 120 lichamen zouden zijn geborgen. Verder zouden er meer dan 850 gewonden zijn.

11 uur geleden
Pence niet vervolgd om geheime documenten in zijn huis

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse oud-vicepresident Mike Pence wordt niet vervolgd voor de geheime documenten die bij hem thuis werden gevonden. Het onderzoek naar de politicus is afgesloten, bevestigt het ministerie van Justitie na berichtgeving van onder meer CNN.

13 uur geleden