Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

China noemt vrees voor cyberspionage bij Spelen ongegrond

China noemt vrees voor cyberspionage bij Spelen ongegrond

DEN HAAG (ANP) - Een woordvoerder van de Chinese ambassade in Den Haag noemt de vrees voor digitale spionage "volledig ongegrond". Sportkoepel NOC*NSF bevestigde dinsdag berichtgeving in de Volkskrant dat het voor de Olympische Spelen in Beijing verschillende maatregelen op het gebied van cybersecurity heeft genomen. Volgens de krant hebben sporters het advies gekregen om hun eigen telefoons en laptops thuis te laten. Ook zou de begeleidingsstaf van TeamNL 'schone' apparatuur meekrijgen, dus apparatuur waarop geen oude gegevens staan die dan mogelijk in Chinese handen kunnen vallen.

China staat bekend om de internetcensuur. Via 'The Great Firewall' worden heel wat buitenlandse websites en apps in China geblokkeerd. Veiligheidsexperts en ook mensenrechtenorganisaties waarschuwen al geruime tijd voor digitale spionage en 'online-surveillance' door de Chinezen. Nederlandse journalisten die naar Beijing gaan voor de Winterspelen hebben ook het advies gekregen om telefoons en laptops mee te nemen die achteraf weggegooid of volledig geformatteerd kunnen worden.

De ambassade stelt in een verklaring dat China fel gekant is tegen cyberspionage "in welke vorm dan ook" en zich juist sterk maakt voor de beveiliging van netwerken en informatie. "De afgelopen jaren heeft China verschillende wetten ingevoerd, waaronder de wet op de cyberveiligheid, de wet op de gegevensbeveiliging en de wet op de bescherming van persoonsgegevens. De privacy en de informatiebeveiliging van alle Chinese burgers en buitenlandse bezoekers aan China zijn allemaal goed beschermd volgens de wet. China heeft er alle vertrouwen in dat het een gestroomlijnde, veilige en schitterende Olympische Winterspelen zal organiseren", aldus de ambassade.

Meer uit Sport

Schouten duikt in Stavanger in B-groep onder eigen baanrecord

STAVANGER (ANP) - Irene Schouten heeft bij de wereldbekerwedstrijden in het Noorse Stavanger de 5000 meter in de B-groep gewonnen. Met een tijd van 6.50,64 dook ze onder haar eigen baanrecord dat ruim twee seconden langzamer is.

1 uur geleden
Choukoud loopt op 'wonderschoenen' de marathon van zijn leven

VALENCIA (ANP) - Khalid Choukoud kon amper zijn gevoel beschrijven na de marathon van Valencia, waarin hij een persoonlijke toptijd van 2.07.37 liep en zich kwalificeerde voor de Olympische Spelen van Parijs. "Het is gewoon heerlijk, ik mag voor de tweede keer naar de Spelen. Echt, ik had de dag van mijn leven", vertelde hij na de wedstrijd aan het ANP.

2 uur geleden
Choukoud in Valencia onder limiet olympische marathon Parijs

VALENCIA (ANP) - Khalid Choukoud heeft in de marathon van Valencia ruim onder de limiet gelopen voor de Olympische Spelen van Parijs. De 37-jarige Haagse atleet eindigde op het snelle parcours in de Spaanse stad in een tijd van 2.07.37 en bleef daarmee onder de olympische eis van 2.08.10.

3 uur geleden
Brons judoka Korrel in Grand Slam Tokio

TOKIO (ANP) - De Nederlandse judoploeg heeft de op de laatste dag van de Grand Slam van Tokio twee bronzen medailles bemachtigd. Michael Korrel won de medaille in de klasse tot 100 kilogram, Joanne van Lieshout pakt de plak in de klasse tot 63 kilogram.

5 uur geleden
Spectaculaire zege Clippers op Warriors in NBA

LOS ANGELES (ANP) - De basketballers van Los Angeles Clippers hebben een spectaculaire zege geboekt op Golden State Warriors in de NBA. De thuisploeg maakte een achterstand van 22 punten goed om vervolgens met een rake 3-punter van Paul George met 1 punten verschil te winnen: 113-112.

6 uur geleden
Zwemster Steenbergen heeft geen last van commotie rond Faber

ROTTERDAM (ANP) - De commotie rond het onderzoek naar zwemcoach Mark Faber heeft geen invloed op de prestaties van Marrit Steenbergen. De 23-jarige Friezin zette bij de Rotterdam Qualification Meet prima tijden neer. Zaterdag won ze de 100 meter vrije slag in 52,96 en zegevierde op de 200 meter wisselslag in 2.11,45.

7 uur geleden
Handbalsters winnen ook tweede groepsduel op WK ruim van Congo

FREDERIKSHAVN (ANP) - De Nederlandse handbalsters hebben ook de tweede groepswedstrijd op het wereldkampioenschap in Denemarken, Zweden en Noorwegen ruim gewonnen. Oranje versloeg in het Deense Frederikshavn Congo met 40-20 en is daarmee al zeker van een plaats in de hoofdronde van het WK. Bij rust leidde de ploeg van bondscoach Per Johansson met 20-9.

19 uur geleden