Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

China neemt extra maatregelen, reisadvies aangepast

China neemt extra maatregelen, reisadvies aangepast

DEN HAAG (ANP) - De Chinese autoriteiten nemen opnieuw drastische maatregelen om verdere besmetting met het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Er zitten volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag nieuwe reisrestricties en territoriale toegangs- en vertrekbeperkingen aan te komen.

Het ministerie heeft het reisadvies voor China aangescherpt. Vanaf dinsdag gelden voor heel het land veiligheidsrisico's. Voor de miljoenenstad Wuhan en omgeving, waar het nieuwe coronavirus uitbrak, geeft Buitenlandse Zaken het advies om er alleen naartoe te gaan en te reizen als dat noodzakelijk is. De Nederlandse ambassade in Peking blijft de situatie op de voet volgen. Wie van plan is naar China te reizen krijgt het advies contact te houden met de reisorganisatie.

In de Chinese provincie Hubei geldt al het advies zo veel mogelijk binnen te blijven en de vakantieperiode rond Chinees Nieuwjaar is voorlopig verlengd tot 3 februari. Scholen blijven zeker tot 17 februari gesloten. De autoriteiten hebben ook bedrijven, overheidsorganisaties en toeristische attracties laten weten dat ze langer dicht moeten blijven.

Het aantal doden in China door de uitbraak van het nieuwe coronavirus is gestegen van 80 naar 106. Wereldwijd zijn officieel ruim 4000 mensen besmet door het virus.

Meer uit Binnenland

Rechter: hoogleraar UM terecht ontslagen om verdachtmakingen

MAASTRICHT (ANP) - De rechtbank in Maastricht heeft vrijdag de arbeidsovereenkomst van de Universiteit Maastricht (UM) met een hoogleraar ontbonden. Dat gebeurde op verzoek van de UM. Volgens de rechtbank heeft de hoogleraar verwijtbaar gehandeld door een collega vals te beschuldigen van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

32 minuten geleden
Tien Nederlanders gewond door instorten beachclub Mallorca

DEN HAAG (ANP) - Door het instorten van de beachclub op Mallorca donderdagavond zijn zeker tien Nederlanders gewond geraakt. Dat meldt een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze zijn naar verluidt niet levensbedreigend gewond.

1 uur geleden
Petitie boekenbranche tegen hogere btw 77.000 keer ondertekend

DEN HAAG (ANP) - De petitie waarmee de boekensector protesteert tegen de voorgenomen verhoging van het btw-tarief op boeken is na iets meer dan twee dagen ruim 77.000 keer ondertekend. De petitie is sinds woensdag online te vinden via boekenpetitie.nl.

2 uur geleden
Onduidelijkheid over aantal gewonde Nederlanders op Mallorca

DEN HAAG (ANP) - Het is nog onduidelijk hoeveel Nederlanders gewond zijn geraakt bij het instorten van een beachclub op Mallorca. Er circuleren wisselende getallen.

4 uur geleden
NAVO-top volgend jaar juni in World Forum in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De top van de NAVO wordt volgend jaar van 24 tot en met 26 juni in Den Haag gehouden. De leiders van de 32 lidstaten van het Atlantische bondgenootschap komen bijeen in het World Forum, maakte demissionair minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken) vrijdag bekend.

4 uur geleden
Kabinet steunt plan om beschermde status van wolf af te zwakken

DEN HAAG (ANP) - Nederland steunt het voorstel van de Europese Commissie om de beschermde status van de wolf af te zwakken. Demissionair minister Christianne van der Wal (Natuur) zei vrijdag dat ze akkoord gaat als er in juni of juli over wordt gestemd. Het is nog niet precies bekend wanneer er over wordt gestemd.

5 uur geleden
Kabinet houdt vast aan eigen wet voor strikter gevangenisregime

DEN HAAG (ANP) - Het demissionaire kabinet houdt vast aan zijn eigen wetsvoorstel om het regime in de zwaarst bewaakte gevangenissen aan te scherpen. Daarin staan maatregelen die moeten tegengaan dat criminelen vanuit hun cel alsnog illegale activiteiten kunnen voortzetten, zoals nu soms gebeurt. De Tweede Kamer vond de aanscherping niet ver genoeg gaan en had op enkele punten nog wijzigingen ingediend en aangenomen. Maar die toevoegingen zijn volgens minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) in strijd met de Grondwet en Europees recht.

6 uur geleden