Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

China neemt extra maatregelen, reisadvies aangepast

China neemt extra maatregelen, reisadvies aangepast

DEN HAAG (ANP) - De Chinese autoriteiten nemen opnieuw drastische maatregelen om verdere besmetting met het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Er zitten volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag nieuwe reisrestricties en territoriale toegangs- en vertrekbeperkingen aan te komen.

Het ministerie heeft het reisadvies voor China aangescherpt. Vanaf dinsdag gelden voor heel het land veiligheidsrisico's. Voor de miljoenenstad Wuhan en omgeving, waar het nieuwe coronavirus uitbrak, geeft Buitenlandse Zaken het advies om er alleen naartoe te gaan en te reizen als dat noodzakelijk is. De Nederlandse ambassade in Peking blijft de situatie op de voet volgen. Wie van plan is naar China te reizen krijgt het advies contact te houden met de reisorganisatie.

In de Chinese provincie Hubei geldt al het advies zo veel mogelijk binnen te blijven en de vakantieperiode rond Chinees Nieuwjaar is voorlopig verlengd tot 3 februari. Scholen blijven zeker tot 17 februari gesloten. De autoriteiten hebben ook bedrijven, overheidsorganisaties en toeristische attracties laten weten dat ze langer dicht moeten blijven.

Het aantal doden in China door de uitbraak van het nieuwe coronavirus is gestegen van 80 naar 106. Wereldwijd zijn officieel ruim 4000 mensen besmet door het virus.

Meer uit Binnenland

Treinverkeer in regio Amsterdam vanaf 20.00 uur weer mogelijk

AMSTERDAM (ANP) - De eerste treinen in de regio Amsterdam kunnen vanaf 20.00 uur weer gaan rijden. Dat meldt een woordvoerder van ProRail. Het treinverkeer kampte sinds het einde van de middag met een storing. Volgens de zegsman is nog altijd niet duidelijk wat die heeft veroorzaakt, maar is na het resetten van de systemen treinverkeer weer mogelijk.

28 minuten geleden
Vermeer met 650.000 bezoekers best bezochte tentoonstelling Rijks

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 650.000 mensen hebben de tentoonstelling Vermeer in het Rijksmuseum gezien. Daarmee is het de best bezochte tentoonstelling ooit van het Amsterdamse museum. Zondag was de laatste dag van de expositie, die opende op 10 februari.

1 uur geleden
Geen treinverkeer in regio Amsterdam door storing

AMSTERDAM (ANP) - Vanwege een storing bij ProRail rijden er geen treinen op de trajecten van en naar Amsterdam. Dat meldt de NS. De storing is volgens een woordvoerster bij een verkeersleidingspost. Het is nog niet bekend hoe lang het duurt voordat de problemen zijn verholpen.

2 uur geleden
Eigenaar appartementencomplex vraagt hulp aan collega-verhuurders

AMSTERDAM (ANP) - Vastgoedbedrijf Vesteda, de eigenaar en verhuurder van de appartementen aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost die zaterdagavond grote schade opliepen door een felle brand, heeft collega-verhuurders benaderd. De verhuurder hoopt dat zij kunnen helpen met het vinden van vervangende woonruimte voor de bewoners die voorlopig niet terug kunnen keren naar hun huis.

5 uur geleden
Appartementencomplex Amsterdam onbewoonbaar na brand

AMSTERDAM (ANP) - De bewoners van het appartementencomplex in Amsterdam waar dit weekend een brand woedde, kunnen nog niet terug naar huis. Alle 95 woningen zijn voorlopig onbewoonbaar, meldt de brandweer.

7 uur geleden
BNNVARA zet stappen met sociale veiligheid op werkvloer

HILVERSUM (ANP) - BNNVARA heeft de afgelopen zes maanden veel stappen gemaakt in het vergroten van de sociale veiligheid op de werkvloer. De omroep heeft een langetermijnplan uitgerold, dat wordt begeleid door een externe expert. Dat laat een woordvoerder van BNNVARA weten.

7 uur geleden
Minister vindt vrije dag voor Keti Koti 'interessante gedachte'

DEN HAAG (ANP) - Minister Robbert Dijkgraaf (Emancipatie) vindt het een "interessante gedachte" om van Keti Koti, de dag waarop de afschaffing van de slavernij wordt gevierd en herdacht, een vrije dag te maken. Dat zegt hij in het programma WNL op Zondag.

8 uur geleden