Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

China na kerstkaartincident: geen dwangarbeid in gevangenis

China na kerstkaartincident: geen dwangarbeid in gevangenis

PEKING (ANP) - De Chinese autoriteiten spreken tegen dat buitenlanders dwangarbeid moeten verrichten in een gevangenis in Shanghai. De ontkenning volgt op berichten dat een Brits meisje een noodkreet van gevangenen aantrof in een kerstkaart die was gekocht bij supermarktketen Tesco.

De zesjarige Florence Widdicombe ontdekte de opvallende boodschap. Het bericht luidde "we zijn buitenlandse gevangenen in de Shanghai Qingpu-gevangenis in China. We worden tegen onze wil gedwongen werkzaamheden te verrichten." Ook stond er een oproep in contact op te nemen met oud-journalist Peter Humphrey, die enkele jaren geleden zelf vastzat in die gevangenis.

Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken noemt de beschuldigingen een "farce", waar Humphrey de hand in heeft. Humphrey heeft zelf nog niet gereageerd op die beschuldiging aan zijn adres.

De oud-journalist heeft tegen de BBC gezegd dat de schrijver van de noodkreet hem nog moet hebben gekend uit de periode waarin hij zelf zo'n twee jaar vastzat. Hij zou op illegale wijze privégegevens van Chinese burgers hebben bemachtigd, maar houdt zelf vol niets illegaals gedaan te hebben.

Meer uit Buitenland

EU-landen touwtrekken over laatste twistpunten asielakkoord

LUXEMBURG (ANP) - De EU-landen hebben nog geen doorbraak bereikt in de jarenlange patstelling over het opvangen, terugsturen en verdelen van asielzoekers. Ze worden het vooral nog niet eens over welke landen in aanmerking komen om onwelkome asielzoekers naar terug te sturen.

34 minuten geleden
Kerncentrale schakelt over op reservekoelwater na damdoorbraak

ENERHODAR (ANP/AFP) - Het waterpeil in het stuwmeer van de Oekraïense Dnipro-rivier is na de damdoorbraak zover gedaald dat het water niet meer gebruikt kan worden om de kerncentrale Zaporizja te koelen. Daarom moet nu worden overgeschakeld op de reserves. Het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) zei eerder dat er geen acuut gevaar is omdat er genoeg koelwater is voor een aantal maanden.

36 minuten geleden
Amerikaanse media: Oekraïens offensief begonnen in het zuiden

ZAPORIZJA (ANP/RTR) - Het langverwachte Oekraïense offensief is volgens Amerikaanse media nu echt van start gegaan. Onder meer The Washington Post, NBC News en ABC News zeggen op basis van bronnen bij de Oekraïense strijdkrachten dat ze in het zuiden in de aanval zijn gegaan. Officieel is het nieuws niet bevestigd.

1 uur geleden
Laatste foto koningin Elizabeth levert fotograaf prijs op

GLASGOW (ANP) - Jane Barlow is de eerste fotograaf die is uitgeroepen tot journalist van het jaar tijdens de Scottish Press Awards. Ze kreeg de prijs voor haar "ontroerende" laatste openbare beelden van koningin Elizabeth, enkele dagen voor haar dood.

2 uur geleden
Landbouwminister: nog jaren schade aan land door damdoorbraak

NOVA KACHOVKA (ANP/RTR) - De damdoorbaak in de Oekraïense Dnipro-rivier heeft voor grote schade gezorgd aan het boerenland in de regio Cherson. De minister van Landbouw waarschuwt dat de verwoesting nog veel groter is dan tot nu toe werd aangenomen en dat de boeren er nog jaren last van zullen hebben.

3 uur geleden
Nederlands kind gewond bij steekpartij Annecy

ANNECY (ANP/RTR/AFP) - Een van de kinderen die gewond zijn geraakt bij de steekpartij in de Franse Alpen is Nederlands. Dat heeft de openbaar aanklager bekendgemaakt. Het motief van de aanvaller is nog altijd onduidelijk. De dader had volgens aanklager Line Bonnet-Mathis vermoedelijk geen terroristisch motief.

4 uur geleden
Boegbeeld conservatieven VS Pat Robertson (93) overleden

WASHINGTON (ANP) - De invloedrijke Amerikaanse televisiepersoonlijkheid Pat Robertson is overleden. Hij stond bekend als een van de boegbeelden van de christelijke conservatieve beweging in de Verenigde Staten. Robertson stierf volgens zijn organisatie op 93-jarige leeftijd in zijn huis in Virginia Beach.

4 uur geleden