Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

China meldt 27 nieuwe besmettingen in Peking

China meldt 27 nieuwe besmettingen in Peking

PEKING (ANP/AFP) - De Chinese autoriteiten meldden dinsdag dat er 27 nieuwe coronabesmettingen zijn vastgesteld in hoofdstad Peking. In de miljoenenstad vond vorige week een nieuwe virusuitbraak plaats die gekoppeld is aan een lokale voedselmarkt. De afgelopen vijf dagen werden er 106 infecties vastgesteld.

De uitbraak in Peking voedt de angst voor een nieuwe golf van besmettingen in het land. De binnenlandse uitbraak in China was grotendeels onder controle dankzij een strenge lockdown die begin dit jaar werd ingesteld door de regering. Tot de recente uitbraak ging in het gros van de nieuwe gevallen om Chinezen die na een verblijf in het buitenland positief testten op het virus.

Tienduizenden mensen in Peking zijn volgens de regering inmiddels getest op het virus. Onder hen zijn ruim 8000 mensen die op de markt werken waar de nieuwe uitbraak zou zijn ontstaan. Zij zijn in quarantaine geplaatst. Meer dan twintig woonwijken zijn op slot gegaan om verdere verspreiding te voorkomen. Ook alle sporthallen en uitgaansgelegenheden in de stad zijn maandag gesloten.

Een aantal andere Chinese steden heeft aangegeven mensen die vanuit de hoofdstad komen in quarantaine te gaan plaatsen. Behalve de 27 nieuwe gevallen in Peking, meldden de autoriteiten ook vier binnenlandse infecties in de nabijgelegen provincie Hebei. Ook in de provincie Sichuan, in het zuidwesten, werd een besmetting geregistreerd.

Peking heeft 22 wijken aangewezen met een "gemiddeld risico". Dat betekent dat daar strenge maatregelen worden genomen om het virus buiten de deur te houden. Mensen met een hoog risico op besmetting, zoals familieleden van besmette mensen, mogen de stad niet meer uit. Peking heeft ook enkele openbaar vervoerlijnen stilgelegd.

Meer uit Buitenland

RAF-terrorist die twee Nederlandse douaniers neerschoot overleden

FRANKFURT (ANP) - De Duitse voormalige Rote Armee Fraktion (RAF)-terrorist Rolf Heissler is overleden, meldt het Duitse tijdschrift Bild. Heissler vermoordde in 1978 samen met een handlanger twee Nederlandse douanebeambten in Kerkrade. De reeds zwaargewonde en weerloze mannen werden met schoten van dichtbij geëxecuteerd, schrijft Bild.

2 uur geleden
Wapenstilstand in Soedan met nog eens vijf dagen verlengd

KHARTOEM (ANP/RTR) - De Soedanese overheidstroepen en de paramilitaire Rapid Support Forces (RSF) zijn een verlenging met vijf dagen overeengekomen van het staakt-het-vuren dat zij op 20 mei hebben ondertekend, meldt het Amerikaanse Bureau voor Afrikaanse Zaken. De verlenging kwam mede tot stand door bemiddeling van Saudi-Arabië en de VS, die ook bij de oorspronkelijke wapenstilstand bemiddelden. Dat staakt-het-vuren liep van 20 tot 29 mei. De nieuwe wapenstilstand eindigt op 3 juni.

2 uur geleden
NAVO-soldaten gewond na clash met Servische demonstranten Kosovo

ZVECAN (ANP/AFP/RTR) - Vredeshandhavers onder leiding van de NAVO hebben maandag Servische demonstranten uiteengedreven die in het noorden van Kosovo opnieuw met de politie in conflict waren geraakt. Daarbij raakten 25 soldaten uit Hongarije en Italië gewond, meldt de door de NAVO aangestuurde Kosovo Force (KFOR). Het betrof onder meer botbreuken en brandwonden. Die laatste werden veroorzaakt door de brandbommen die de demonstranten gooiden.

3 uur geleden
Lula breekt lans voor toetreding Venezuela tot BRICS-alliantie

BRASILIA (ANP/RTR) - De Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva zegt een verzoek te steunen van buurland Venezuela om toe te treden tot de BRICS-alliantie, waartoe behalve Brazilië ook Rusland, India, China en Zuid-Afrika behoren. Lula zei dit ter gelegenheid van een bezoek van de Venezolaanse president Nicolas Maduro.

4 uur geleden
Libië spreekt 23 doodstraffen uit om campagne Islamitische Staat

TRIPOLI (ANP/RTR) - Een Libische rechtbank heeft maandag 23 mensen ter dood veroordeeld en nog eens 14 tot levenslang om hun betrokkenheid bij een dodelijke campagne van terreurgroep Islamitische Staat (IS) in 2015. Daarbij werd onder meer een groep Egyptische christenen onthoofd en werd de stad Sirte ingenomen.

4 uur geleden
Internationale afschuw over antihomowet Oeganda

KAMPALA (ANP/RTR) - Onder meer de Verenigde Staten en internationale organisaties reageren met afschuw op de nieuwe antihomowet in Oeganda, die door president Yoweri Museveni is goedgekeurd. De Amerikaanse president Joe Biden overweegt sancties zoals visabeperkingen voor Oegandezen en minder hulp. Hij spreekt over een tragische schending van mensenrechten.

4 uur geleden
Oekraïne straft Iran voor wapenleveranties aan Russen

KYIV (ANP/AFP) - Het Oekraïense parlement in de hoofdstad Kyiv heeft sancties goedgekeurd tegen Iran. Dat land wordt ervan beschuldigd als bondgenoot van Moskou wapens te leveren voor de al ruim een jaar durende Russische oorlog tegen Oekraïne.

6 uur geleden