Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

China krijgt er naar verluidt bijna elke dag een miljardair bij

China krijgt er naar verluidt bijna elke dag een miljardair bij

BEIJING (ANP/DPA) - China krijgt er zowat elke dag een miljardair in Amerikaanse dollars bij. Hun aantal steeg vorig jaar met 300 naar bijna 1200. Dat meldt het Chinese blad Hurun, dat net als Quote jaarlijks een lijst van de rijkste inwoners van het land publiceert.

De rijkste Chinees is de mineraalwaterondernemer Zhong Shanshan. Hij heeft een geschat vermogen van 60,6 miljard dollar (ruim 52 miljard euro). Zhang Yiming, de 38-jarige oprichter van videoapp TikTok heeft bijna 53 miljard dollar. De topman van de fabrikant van autobatterijen CATL, Zeng Yuqun, staat op de derde plaats met ruim 47 miljard dollar. Jack Ma, de oprichter van Alibaba, staat vijfde op de lijst.

Door de crisis op de Chinese huizenmarkt staat er voor het eerst geen vastgoedondernemer in de top tien. Xu Jiayin, de oprichter van de noodlijdende Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande, zakte naar de zeventigste plek op de lijst van Hurun. In 2017 voerde Xu de lijst nog aan. Eerder op de dag werd bekend dat de Chinese autoriteiten de miljardair hebben gevraagd om ook zijn persoonlijke vermogen te gebruiken om de enorme problemen bij het concern op te lossen.

Meer uit Financieel

Chipbedrijven ASML, Besi en ASMI in kopgroep van AEX

AMSTERDAM (ANP) - ASML, Besi en ASMI stonden vrijdag in de kopgroep van de AEX-index op het Damrak, die vrijwel onveranderd bleef. De chipbedrijven profiteerden onder meer van omzetcijfers van TSMC. De grote Taiwanese chipfabrikant, een belangrijke afnemer van chipmachines van ASML, zag de omzet in mei met ruim 19 procent stijgen ten opzichte van een maand eerder.

9 minuten geleden
ING: Nederlanders betalen stap voor stap minder voor energie

AMSTERDAM (ANP) - Nederlanders betalen maandelijks langzaam maar zeker steeds minder voor hun energie. Volgens een analyse van transactiedata door ING gaat het gemiddelde voorschotbedrag dat huishoudens elke maand kwijt zijn stap voor stap wat omlaag. Inmiddels ligt dit bedrag 30 euro onder de piek, blijkt uit de berekeningen.

17 minuten geleden
Platenlabel UMG wil hoger inkomen Drake via nieuw streamingmodel

AMSTERDAM (ANP) - Artiesten als Drake en Taylor Swift zouden binnenkort weleens fors meer kunnen gaan verdienen aan hun muziek via streamingdiensten. Hun platenmaatschappij Universal Music Group (UMG) praat volgens bronnen van persbureau Bloomberg met streamingplatform SoundCloud voor een andere verdeling van de beloning voor hun artiesten.

37 minuten geleden
Amerikaanse tak cryptobeurs Binance komt niet meer aan dollars

PALO ALTO (ANP) - De Amerikaanse dochteronderneming van cryptobeurs Binance zegt problemen te hebben met banken. Daardoor is het voor klanten binnenkort niet meer mogelijk om tegoeden in dollars aan te houden bij Binance.US. Klanten hebben tot dinsdag de tijd dit geld van hun accounts op het handelsplatform te halen.

45 minuten geleden
AEX koerst af op hoger begin door hoop rentepauze in VS

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak lijkt vrijdag licht hoger te beginnen aan de laatste handelsdag van de week. De hoop dat de Federal Reserve volgende week de rente niet verder gaat verhogen, is weer toegenomen na nieuwe gegevens over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Zo bleek dat het aantal wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is gestegen tot het hoogste niveau sinds oktober 2021. De Amerikaanse arbeidsmarkt lijkt daarmee te verslechteren en de Fed zou daardoor een pauze kunnen inlassen met de renteverhogingen.

1 uur geleden
Nieuwe baas centrale bank van onder inflatie zuchtend Turkije

ANKARA (ANP/RTR) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft een nieuwe baas voor de centrale bank van het land aangesteld. Hafize Gaye Erkan wordt de eerste vrouwelijke gouverneur van de centrale bank. Ze heeft als belangrijkste taak het rentebeleid te normaliseren in Turkije, dat kampt met een torenhoge inflatie.

1 uur geleden
Aziatische beurzen stijgen na zwakke Chinese inflatiecijfers

SHANGHAI (ANP) - De Aziatische aandelenbeurzen gingen vrijdag overwegend omhoog. Beleggers verwerkten de zwakker dan verwachte Chinese inflatiecijfers, die wijzen op een verdere verzwakking van het economische herstel in het land. De hoop dat China spoedig met meer steunmaatregelen zal komen om de economie aan te jagen namen daardoor echter toe. Grote Chinese banken zouden de spaarrentes al hebben verlaagd om de bestedingen aan te jagen en beleggers hopen dat Chinese centrale bank binnenkort de officiƫle rentetarieven ook gaat verlagen om de economie te stimuleren.

2 uur geleden