Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'China koopt versneld Amerikaanse landbouwproducten'

'China koopt versneld Amerikaanse landbouwproducten'

PEKING (ANP) - China is van plan de import van Amerikaanse landbouwgoederen op te voeren. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Door meer producten van boeren uit de Verenigde Staten te kopen, variërend van sojabonen en mais tot ethanol, probeert het Aziatische land afspraken uit een eerder gesloten handelsakkoord na te komen.

Begin dit jaar beloofde China meer landbouwgoederen uit de VS te kopen, als onderdeel van een gedeeltelijke handelsdeal die een voorlopig einde zou maken aan een handelsconflict tussen de twee landen. De Chinese regering zou nu importeurs die in staatshanden zijn hebben opgedragen er alles aan te doen om aan die beloofde hoeveelheden te komen. Die opdracht volgt op gesprekken tussen afgevaardigden van de twee landen op Hawaï.

Het streven om aan de afspraken van begin dit jaar te voldoen, verlicht de zorgen om oplopende spanningen tussen China en de Verenigde Staten enigszins. De nieuwe veiligheidswet van China voor Hongkong kreeg felle kritiek van het Witte Huis, omdat wordt gevreesd dat Hongkongs autonome status daarmee verdwijnt.

China heeft beloofd dit jaar voor 36,5 miljard dollar aan Amerikaanse landbouwproducten te importeren. In de eerste vier maanden bleef de teller steken op een kleine 4,7 miljard dollar aan geïmporteerde landbouwgoederen, oftewel 13 procent van het streefgetal.

Meer uit Financieel

Ook spaarders bij SNS krijgen 1 procent rente

UTRECHT (ANP) - In navolging van de grootbanken verhoogt ook de Volksbank de spaarrente. Spaarders bij SNS en RegioBank kunnen daardoor vanaf 15 juni 1 procent rente verwachten. Bij ASN Bank gaat het hoogste rentetarief naar 0,95 procent. In alle gevallen krijgen consumenten die hoogste rente alleen over de eerste 100.000 euro. Daarboven ligt de rente een half procentpunt lager.

23 minuten geleden
EU-akkoord strengere regels online financiële dienstverlening

BRUSSEL (ANP) - De EU-lidstaten en het Europees Parlement zijn het eens geworden over nieuwe wetgeving die consumenten beter beschermt bij het online of per telefoon afsluiten van financiële contracten, zoals een verzekering of lening. De strengere regels voor banken, verzekeraars, pensioenfondsen en andere financiële dienstverleners moeten consumenten beschermen tegen bijvoorbeeld overhaaste aankopen en onvolledige informatie.

34 minuten geleden
Hoge energiekosten stuwen vraag elektrische apparaten met A-label

ZOETERMEER (ANP) - Consumenten hebben vorig jaar meer geïnvesteerd in de verduurzaming van huishoudelijke apparaten door de stijgende energiekosten. Zo was er afgelopen jaar meer vraag naar A-label elektrische huishoudelijke apparaten en werd er flink geïnvesteerd in inbouwkookplaten, meldt brancheorganisatie APPLiA Nederland op basis van de cijfers over 2022.

38 minuten geleden
Concern achter Guinness en Baileys bezorgd over watertekorten

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Britse drankenconcern Diageo, producent van merken als Johnnie Walker, Smirnoff, Guinness en Baileys, is bezorgd dat klimaatverandering tot watertekorten kan leiden, waardoor de eigen productie gehinderd wordt.

1 uur geleden
Chipbedrijf Besi onderaan in licht lagere AEX

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging woensdag licht omlaag onder aanvoering van Besi. Beleggers waren niet onder de indruk van de presentatie die het chipbedrijf woensdag hield tijdens zijn investeerdersdag en stuurden het aandeel 6 procent omlaag.

1 uur geleden
Zara-moeder voert winst op door grotere winkels en hogere prijzen

A CORUÑA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het moederbedrijf van kledingketen Zara heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar de winst opgevoerd. Inditex, dat ook achter merken als Bershka, Massimo Dutti en Stradivarius zit, verhoogde de prijzen voor zijn kleding. Maar het Spaanse modeconcern bespaarde ook op de kosten door zich op minder, maar grotere winkels te concentreren. Daardoor gingen de kosten per verkocht kledingstuk omlaag.

2 uur geleden
Uber opent nieuw hoofdkantoor in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Taxi-app Uber heeft woensdag zijn nieuwe hoofdkantoor geopend in het Tripolis Park, in Amsterdam-Zuid. Het Amerikaanse bedrijf heeft daar nu meer dan duizend werknemers en er is ruimte voor nog eens duizend medewerkers in het gebouw.

2 uur geleden