Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'China en Iran wilden campagnemedewerkers Trump en Biden hacken'

'China en Iran wilden campagnemedewerkers Trump en Biden hacken'

WASHINGTON (ANP/RTR) - Chinese en Iraanse hackers hebben geprobeerd de e-mailadressen van campagnemedewerkers van Donald Trump en Joe Biden te hacken. Dat schrijft Shane Huntley, een hoge beveiligingsfunctionaris van Google, donderdag op Twitter. Trump en Biden nemen het in november waarschijnlijk tegen elkaar op tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Huntley schrijft dat de hackers gesteund werden door hun eigen overheden. Details over de hackpogingen zijn niet gedaan. Ook is onduidelijk wat de motieven van China en Iran zouden zijn. Trump en Biden hebben nog niet gereageerd, net als de Iraanse en Chinese autoriteiten.

Het is niet de eerste keer dat Amerikaanse campagnemedewerkers online worden aangevallen. Vorig jaar maakte Microsoft bekend dat Iraanse hackers probeerden in te breken in de e-mailboxen van campagnemedewerkers van Trump. Die groep hackers werkt onder de naam Charming Kitten.

Bij de vorige Amerikaanse presidentsverkiezingen, in 2016, werd Rusland beschuldigd van hacken. Moskou zou de verkiezingen toen hebben willen beïnvloeden.

Meer uit Buitenland

Russische gouverneur Cherson ziet voordeel in damdoorbraak

MOSKOU (ANP/DPA/RTR) - Rusland heeft een militair voordeel gehaald uit de verwoesting van de stuwdam in het zuiden van Oekraïne. Dat heeft de door Rusland geïnstalleerde gouverneur van de regio Cherson verklaard in gesprek met de Russische staatstelevisie.

30 minuten geleden
EU pakt Polen aan om 'Ruslandwet' die oppositie zou smoren

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie begint een nieuwe strafprocedure tegen Polen wegens een nieuwe wet die volgens de Poolse oppositie tegen haar is gericht. Die kan Polen voor de hoogste Europese rechter brengen. Dan dreigen boetes en dwangsommen.

1 uur geleden
Heetste lente in Spanje sinds metingen in 1961 begonnen

MADRID (ANP/AFP) - Spanje heeft dit jaar de heetste lente doorgemaakt sinds metingen in 1961 begonnen. Daarnaast was de lente van 2023 de op een na droogste ooit in Spanje, zegt het Spaanse meteorologische instituut AEMET.

2 uur geleden
Zelensky: honderdduizenden zonder drinkwater door damdoorbraak

KYIV (ANP) - Honderdduizenden mensen in Oekraïne hebben volgens president Volodymyr Zelensky geen normale toegang tot drinkwater. Door de vernieling van de dam in de Dnipro-rivier is ook een van de grootste waterreservoirs verwoest. Zelensky zegt dat de autoriteiten er alles aan doen om mensen te helpen, maar dat ze alleen hulp kunnen bieden in de gebieden die onder controle staan van Kyiv.

4 uur geleden
Europeanen willen afzijdig blijven bij oorlog China-VS

BRUSSEL (ANP) - Als de Verenigde Staten slaags raken met China over Taiwan moeten de VS dat zelf opknappen, vinden de meeste EU-burgers volgens opiniepeilers. Het vertrouwen in de VS is de laatste jaren wat hersteld, maar driekwart zou toch graag zien dat de EU ook militair op eigen benen kan staan, concludeert de Europese denktank ECFR.

4 uur geleden
Paus Franciscus naar ziekenhuis voor buikoperatie

VATICAANSTAD (ANP/RTR/AFP) - Paus Franciscus is overgebracht naar het ziekenhuis voor een operatie aan zijn buikwand. Die vindt woensdagmiddag plaats in het Gemelli-ziekenhuis in Rome. De paus moet daar naar verwachting een aantal dagen blijven. Dinsdag moest Franciscus ook al naar het ziekenhuis voor een controle, maar toen kon hij na veertig minuten weer vertrekken.

4 uur geleden
Russische burgemeester: zeker zeven vermisten na verwoesting dam

NOVA KACHOVKA (ANP/RTR) - Na de verwoesting van de dam in de Oekraïense Dnipro-rivier zijn ten minste zeven mensen vermist geraakt. Dat zegt de door Rusland geïnstalleerde burgemeester van Nova Kachovka, de plaats bij de stuwdam. Een groot deel van die stad kwam dinsdag onder water te staan door de damdoorbraak.

6 uur geleden