Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

China Eastern verliest fors op beurs Hongkong na vliegtuigcrash

China Eastern verliest fors op beurs Hongkong na vliegtuigcrash

HONGKONG (ANP) - Luchtvaartmaatschappij China Eastern Airlines verloor dinsdag op de beurs in Hongkong dik 5 procent van zijn beurswaarde. De koers stond onder druk als gevolg van de vliegtuigcrash in China waarbij 132 mensen het leven lieten. Het bedrijf houdt alle toestellen van het type Boeing 737, waarmee de crash plaatsvond, voorlopig aan de grond.

Het toestel van China Eastern Airlines stortte maandag in het zuiden van China neer. Volgens de luchtvaartautoriteiten waren er 123 passagiers en negen bemanningsleden aan boord. Reddingswerkers zijn naar de rampplek gestuurd. Na het ongeluk werden massaal vluchten geannuleerd. Van de 11.800 geplande vluchten in China bleef bijna driekwart aan de grond. Onder andere op de doorgaans drukke route tussen Beijing en Shanghai werd veel minder gevlogen. De crash was het eerste dodelijke vliegtuigongeluk in China sinds 2010.

Verder viel de koerssprong van techconcern Alibaba in Hongkong op. Het aandeel won bijna 9 procent nadat het bekendmaakte dat het zijn aandeleninkoopprogramma opvoert van 15 miljard dollar naar 25 miljard dollar. De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 2 procent hoger.

Japan

De Chinese regering maakte verder bekend dat de steun voor de economie en de kapitaalmarkt zal worden opgevoerd. Beijing herhaalde daarmee de eerdere belofte om het gehavende beleggersvertrouwen te herstellen in het licht van een zwakkere groei, een ineenstorting van de vastgoedmarkt en streng optreden tegen technologiebedrijven. De index in Shanghai won 0,3 procent.

In Japan kwamen beleggers terug van een lang weekend, de belangrijke financiële markten in Tokio bleven maandag nog gesloten vanwege een nationale feestdag. De Nikkei-index won dinsdag 1,5 procent. Het aandeel Sony won 0,7 procent. Het technologieconcern maakte bekend de Canadese gameontwikkelaar Haven Entertainment Studios over te nemen. Financiële details werden daarbij niet gemeld. Het is zeker niet voor het eerst dat Sony zich op de markt voor videogames roert.

Meer uit Financieel

Winstwaarschuwing Lufthansa na zwak tweede kwartaal

FRANKFURT (ANP/DPA/AFP) - Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa heeft zijn winstverwachting voor het hele jaar verlaagd, na een zwak tweede kwartaal. Het bedrijf wijst onder meer op lagere ticketprijzen, hogere kosten en vertragingen bij leveringen van nieuwe vliegtuigen.

15 minuten geleden
JPMorgan en Wells Fargo dalen op Wall Street na resultaten

NEW YORK (ANP) - JPMorgan Chase en Wells Fargo gingen vrijdag omlaag op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers verwerkten de kwartaalresultaten van de twee grote Amerikaanse banken. JPMorgan Chase, de grootste bank van de VS, zag de winst en omzet in het tweede kwartaal sterker stijgen dan verwacht. De bank deed vooral goede zaken met zijn investeringsactiviteiten, maar moest wel meer geld opzij zetten voor leningen die mogelijk niet worden terugbetaald. Ook waarschuwde topman Jamie Dimon dat de inflatie en de rentetarieven mogelijk hoger blijven dan de markt verwacht. Het aandeel werd ruim 2 procent lager gezet.

1 uur geleden
Recordwinst voor grote Amerikaanse bank JPMorgan Chase

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De Amerikaanse zakenbank JPMorgan Chase heeft in het afgelopen kwartaal een recordwinst behaald. Stijgende provisies voor zakenbankiers droegen bij aan de winst. Ondanks de onzekerheid door de naderende verkiezingen in de VS en wereldwijde geopolitieke problemen, nemen de fusies en overnames in het Amerikaanse bedrijfsleven weer toe.

2 uur geleden
Friese fabrikant kantelende e-driewielers Carver valt om

LEEUWARDEN (ANP) - De Friese ontwikkelaar van elektrische driewielers Carver vraagt faillissement aan. Het bestuur van het bedrijf zegt dat "kwaliteitsproblemen en problemen in de toeleveringsketen" voor hoge kosten zorgden, terwijl de productie en verkoop van de voertuigen stagneerden. De driewielers van Carver staan erom bekend dat ze kunnen kantelen in de bocht, wat voor meer rijgemak zou zorgen.

2 uur geleden
Unilever schrapt circa derde van alle kantoorbanen in Europa

LONDEN (ANP) - Unilever is van plan om voor eind volgend jaar ongeveer een derde van alle kantoorfuncties in Europa te schrappen, oftewel zo'n 3000 tot 3200 banen. Dat bevestigt Unilever na berichtgeving door de Britse zakenkrant Financial Times.

2 uur geleden
Krant: Unilever schrapt derde van alle kantoorbanen in Europa

LONDEN (ANP) - Unilever is van plan om tegen eind volgend jaar een derde van alle kantoorfuncties in Europa te schrappen, oftewel zo'n 3200 banen. Dat schrijft de Financial Times op basis van een videoboodschap van directeur personeelszaken Constantina Tribou, waarbij de zakenkrant kon meekijken. Daarmee treft de eerder dit jaar door Unilever aangekondigde reorganisatie het Europese deel van het bedrijf flink.

3 uur geleden
Tekst- en spraakberichten van vrijwel alle AT&T-klanten gehackt

DALLAS (ANP/BLOOMBERG) - Hackers hebben in 2022 gedurende zes maanden inzage gehad in gegevens van gesprekken en tekstberichten van vrijwel alle mobiele klanten van het Amerikaanse telecomconcern AT&T. Het is een van de grootste privacy-inbreuken in de telecomwereld in de recente geschiedenis.

3 uur geleden