Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

China blijft bovenaan in medaillestand, TeamNL nog net in top 10

China blijft bovenaan in medaillestand, TeamNL nog net in top 10

TOKIO (ANP) - China blijft standvastig aan kop in het medailleklassement bij de Olympische Spelen in Tokio. De Aziatische grootmacht staat na zondag op 24 keer goud, 14 keer zilver en 13 keer brons. De Amerikaanse olympische ploeg klom naar de tweede plaats (20-23-16) en heeft nu met 59 plakken de meeste medailles behaald. China verzamelde tot dusver 51 keer eremetaal.

Gastland Japan (17-5-9) zakte naar de derde plek, gevolgd door Australië (14-3-14) en Rusland (12-19-13).

Nederland kon op zondag alleen een bronzen medaille voor zeilster Marit Bouwmeester bijschrijven. Met een score van 4 keer goud, 7 keer zilver en 6 keer brons, zakte TeamNL van de negende naar de tiende plaats. Boksster Nouchka Fontijn is met haar plaats in de halve eindstrijd al zeker van een medaille, maar die plak wordt na de afronding van de strijd in haar gewichtsklasse (-75 kg) pas toegevoegd.

Meer uit Sport

Schaatsteam AH Zaanlander legt Conijn voor twee jaar vast

ZAANDAM (ANP) - Merel Conijn schaatst de komende twee seizoenen voor team AH Zaanlander. De ploeg van coach Jillert Anema meldt dat de 22-jarige Amsterdamse een contract tot en met de Olympische Spelen in Milaan van 2026 heeft getekend.

1 uur geleden
Kopecky ziet in Vos dé concurrente voor Ronde van Vlaanderen

OUDENAARDE (ANP/BELGA) - Marianne Vos heeft de afgelopen weken indruk gemaakt op Lotte Kopecky, de Belgische wereldkampioene die zondag als favoriet van start gaat in de Ronde van Vlaanderen. "Ze is terug op haar oude niveau", zei de kopvrouw van wielerploeg SD Worx-Protime tijdens een persbijeenkomst in het Centrum van de Ronde van Vlaanderen.

2 uur geleden
Militairen uit meerdere landen naar Parijs voor Olympische Spelen

WARSCHAU (ANP/AFP) - Verschillende landen gaan troepen sturen naar Frankrijk om te helpen met de beveiliging rond de Olympische Spelen in Parijs, zeiden bronnen van het Franse ministerie van Defensie tegen AFP. Polen heeft al gezegd troepen te sturen.

2 uur geleden
Van Aert geopereerd na val, deelname aan Giro d'Italia onzeker

DEN BOSCH (ANP) - Wielrenner Wout van Aert is donderdag succesvol geopereerd na zijn zware valpartij in Dwars door Vlaanderen van een dag eerder. Daarbij liep de Belg van Visma - Lease a Bike een gebroken borstbeen, sleutelbeen en meerdere gebroken ribben op, zo hebben onderzoeken uitgewezen. Volgens de Nederlandse ploeg is het nog onzeker of Van Aert vanaf 4 mei kan meedoen aan de Giro d'Italia.

3 uur geleden
F1-team Williams denkt in Japan weer met twee auto's te racen

LONDEN (ANP/RTR) - Het Formule 1-team van Williams verwacht volgend weekend weer gewoon twee auto's beschikbaar te hebben voor de Grote Prijs van Japan. Afgelopen weekend moest de Amerikaan Logan Sargeant de race in Australië nog uitzitten omdat de renstal geen reservechassis had voor de gecrashte auto van ploeggenoot Alexander Albon. Het kapotte onderdeel moet komende week klaar zijn, verwacht Williams.

3 uur geleden
Alaphilippe en Asgreen kopmannen Quick-Step in Ronde van Vlaanderen

ANTWERPEN (ANP/BELGA) - Julian Alaphilippe en Kasper Asgreen zijn zondag de kopmannen van Soudal Quick-Step in de Ronde van Vlaanderen. De Deen Asgreen won de Belgische wielerklassieker drie jaar geleden.

5 uur geleden
Badmintonsters Jille en Seinen kunnen deelname aan Spelen vergeten

ROERMOND (ANP) - Debora Jille en Cheryl Seinen ontbreken komende zomer op de Olympische Spelen in Parijs. De Nederlandse badmintonsters kunnen de komende periode niet meer genoeg punten behalen om te stijgen naar de top 16 van de wereldranglijst.

5 uur geleden