Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

China belooft steun aan economie en financiële markten

China belooft steun aan economie en financiële markten

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese regering zal de steun voor de economie en de kapitaalmarkten opvoeren. Die belofte herhaalde premier Li Keqiang. Hij riep daarbij het kabinet op het beleid dat nodig om de groei in een stabiel tempo te ondersteunen goed te keuren.

Li herhaalde eerdere beloften om het gehavende vertrouwen van investeerders te herstellen vanwege de zwakkere groei, de problemen op de vastgoedmarkt en het harde optreden van de overheid tegen technologiebedrijven. De autoriteiten beloofden ook de economie te blijven ondersteunen, en om vooral geen maatregelen te nemen die het sentiment op de kapitaalmarkt kunnen schaden.

De verklaring kwam ongeveer een week nadat China's hoogste comité voor financieel beleid beloofde om stabiliteit te brengen op de binnenlandse financiële markten, de strenge regelgeving voor vastgoed- en technologiebedrijven te versoepelen en de economie te stimuleren.

De op een na grootste economie ter wereld staat sinds eind 2021 onder toenemende druk door onder meer een tragere groei. Dat komt mede door een inzinking op de huizenmarkt en de meest recente golf van uitbraken van Covid-19 die de binnenlandse vraag hebben aangetast. Economen verwachten dat het monetaire beleid onder meer zal leiden tot een nieuwe verlaging van de bufferverplichting voor banken.

Meer uit Financieel

Beurs Tel Aviv zag geen ongebruikelijke handel voor aanval Hamas

ISRAËL (ANP/RTR) - Een rapport van Amerikaanse onderzoekers dat suggereert dat er beleggers in Israël waren, die mogelijk hebben geprofiteerd van voorkennis van de aanval van Hamas op 7 oktober, is onjuist, stelt de Tel Aviv Stock Exchange. De Israëlische effectenbeurs noemt de publicatie onverantwoord.

29 minuten geleden
Concurrentiewaakhond onderzoekt deal tussen ExxonMobil en Pioneer

HOUSTON (ANP/AFP) - De Federal Trade Commission (FTC), de Amerikaanse concurrentiewaakhond, wil aanvullende informatie over de overname van olieconcern Pioneer Natural Resources door branchegenoot ExxonMobil. De overnamedeal ter waarde van ongeveer 60 miljard dollar werd afgelopen oktober aangekondigd en is de grootste dit jaar.

1 uur geleden
WHO wil meer belastingen op alcohol en suikerhoudende dranken

BRUSSEL (ANP/AFP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vindt dat landen hun belasting op alcohol en suikerhoudende dranken moeten verhogen om gezonder gedrag te stimuleren. Volgens de organisatie maken te weinig landen gebruik van de mogelijkheden hiervoor.

3 uur geleden
Bloomberg: EU stelt heffing handel stekkerauto's met VK 3 jaar uit

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie gaat voorstellen om de invoering van tarieven op elektrische voertuigen in de handel met het Verenigd Koninkrijk met drie jaar uit te stellen, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

4 uur geleden
AEX buigt verlies om in winst, Duitse DAX naar recordhoogte

AMSTERDAM (ANP) - Het Damrak wist de openingsverliezen dinsdag tijdens de middaghandel om te buigen in winst, geholpen door hogere standen op Wall Street. In Duitsland klom de toonaangevende DAX-index gedurende de handel tot recordhoogte, mede door speculaties over een renteverlaging door de Europese Centrale Bank (ECB) volgend jaar.

4 uur geleden
EU eens over verbod op vernietiging onverkochte kleding

BRUSSEL (ANP) - Onverkochte kleding en schoenen mogen in de Europese Unie binnenkort niet meer zomaar worden vernietigd. Ook tal van andere producten moeten duurzamer worden ontworpen en minder vaak op de vuilnisbelt of in de verbrandingsoven belanden, hebben de EU-landen en het Europees Parlement afgesproken.

5 uur geleden
Uitgever videogame Grand Theft Auto lager op negatief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Computergamebedrijf Take-Two Interactive Software, de uitgever van het zeer populaire spel Grand Theft Auto, stond dinsdag bij de verliezers op de aandelenbeurzen in New York. Dochteronderdeel Rockstar Games heeft maandag een eerste trailer vrijgegeven van de langverwachte game Grand Theft Auto VI. Het spel verschijnt in 2025.

6 uur geleden