Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

China: 571 mensen besmet met coronavirus

China: 571 mensen besmet met coronavirus

WUHAN/ROME (ANP/RTR/DPA) - Het aantal mensen bij wie in China het nieuwe coronavirus is vastgesteld, is gestegen naar 571. Zeventien mensen in de leeftijd van 48 tot 89 jaar zijn tot dusver aan het virus bezweken, meldde persbureau Xinhua. Ze woonden allemaal in de provincie Hubei, waarvan Wuhan de hoofdstad is.

Wuhan geldt als het epicentrum van de virusuitbraak. Het uitgaand verkeer en het openbaar vervoer is er stilgelegd. Ook zijn wegen afgesloten. In Rome is donderdag nog een vliegtuig uit Wuhan geland. Van de ruim tweehonderd mensen aan boord werd op de luchthaven Fiumicino de lichaamstemperatuur opgenomen. Daarbij is gebruikgemaakt van een speciale scanner, meldde persbureau ANSA. Er zijn voor zover bekend geen dragers van het virus gesignaleerd.

Vooralsnog zijn er buiten China zeven gevallen bekend. Het gaat om drie mensen in Thailand en in Japan, Taiwan, de VS en Zuid-Korea elk één geval. Ook in de autonome Chinese steden Macau en Hongkong is sprake van één geval elk. Volgens de Chinese autoriteiten zijn er bijna 5000 mensen die medisch worden geobserveerd omdat ze contact met patiënten hebben gehad.

Bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in Genève wordt donderdag opnieuw overlegd over de vraag of er sprake is van een "medische noodsituatie van internationale zorg". Dat zou betekenen dat er een internationale aanpak moet komen voor het probleem, zoals eerder gebeurde bij het zika-virus en de ebola-uitbraak.

Meer uit Gezond

Stilgelegde bakkerijketen weer open na hygiëneprobleem

DEN HAAG (ANP) - De bakkerijketen in Brabant en Gelderland die vorige week is stilgelegd omdat het bedrijf zich niet hield aan hygiëneregels is weer in bedrijf. Dat meldt Bakkerij Van Keulen op haar website.

9 minuten geleden
Voormalig huisarts Den Haag opnieuw verdacht van ontucht

DEN HAAG (ANP) - Een voormalig huisarts uit Den Haag is vrijdag aangehouden op verdenking van ontucht met twee vrouwen. De 57-jarige man zou de vrouwen hebben betast tijdens zijn werk als praktijkondersteuner bij een huisartsenpraktijk in Den Haag, meldt het Openbaar Ministerie.

6 uur geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt naar bijna 800

ZEIST (ANP) - Ziekenhuizen stromen verder vol met mensen die het coronavirus onder de leden hebben. In totaal zijn nu 771 covidpatiënten opgenomen, het hoogste aantal sinds 22 maart. Vergeleken met vorige week maandag zijn bijna 200 extra bedden bezet, blijkt uit de cijfers die het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) elke werkdag deelt.

7 uur geleden
Nog altijd meer sterfte dan verwacht, maar aandeel corona kleiner

DEN HAAG (ANP) - Nog altijd gaan er meer mensen in Nederland dood dan verwacht. Maar het coronavirus speelt een steeds kleinere rol in die zogeheten oversterfte.

22 uur geleden
Meer studie nodig om behandeling hersenschudding in VS te snappen

DEN HAAG (ANP) - Er is meer onderzoek nodig naar de werking van een Amerikaanse behandeling voor een hersenschudding. Dat is de uitkomst van een studie door het Amsterdam UMC. Onderzoekers zien dat een meerderheid van de patiënten na de behandeling minder last heeft van klachten, maar snappen nog niet hoe dat kan.

2 dagen geleden
Organisatie: behandelcentra longcovid moeten er komen

DEN HAAG (ANP) - Het is bijzonder pijnlijk dat demissionair minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers geen geld uittrekt voor behandelcentra en behandelingen voor patiënten met langdurige covidklachten. Dat laat directeur Diewke De Haen van patiëntenorganisatie PostCovidNL desgevraagd weten na berichtgeving daarover van Kassa. Het is van belang dat de beschikbare kennis over de ziekte gecentreerd wordt op één plek, zodat de naar schatting 90.000 Nederlanders met zeer ernstige klachten geholpen kunnen worden, aldus De Haen.

3 dagen geleden
Trimbos: xtc-pillen met gevaarlijke hoeveelheid MDMA in omloop

UTRECHT (ANP) - In de afgelopen weken zijn meerdere xtc-pillen ontdekt waarin een zeer grote hoeveelheid MDMA zit. Mensen die zo'n pil slikken, kunnen daaraan overlijden. Het Trimbos-instituut, dat onderzoek doet naar drugsgebruik, heeft vrijdag een waarschuwing verstuurd, een Red Alert. Dat doet het instituut niet vaak.

3 dagen geleden