Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chili meldt grootste stijging coronabesmettingen tot dusver

Chili meldt grootste stijging coronabesmettingen tot dusver

SANTIAGO (ANP/AFP) - Het coronavirus lijkt in Chili steeds sneller om zich heen te grijpen. De autoriteiten in het Zuid-Amerikaanse land melden dat in 24 uur 4895 nieuwe besmettingen zijn vastgesteld. Dat is de grootste stijging tot dusver. Ook twee ministers hebben positief getest op het virus.

In het land met 18 miljoen inwoners zijn tot dusver zo'n 74.000 besmettingen vastgesteld. Vooral de hoofdstad Santiago is zwaar getroffen. Daar kreeg de oproerpolitie vorige week versterking van het leger nadat rellen waren uitgebroken. Demonstranten maakten hun onvrede duidelijk over de groeiende werkloosheid en voedseltekorten.

Ook de regering blijft niet gespaard. De ministers van Openbare Werken en Energie maakten bekend dat ze ook besmet zijn. De Senaat sloot vorige week al de deuren nadat drie senatoren positief hadden getest. De politici vergaderen voorlopig via een videoverbinding.

Ook andere landen in Zuid-Amerika worden zwaar getroffen door het virus. Brazilië heeft na de VS wereldwijd het hoogste aantal besmettingen gemeld. In Europa wordt juist gehoopt dat het ergste achter de rug is. Daar worden in veel landen alweer maatregelen versoepeld die verspreiding van het virus moesten tegengaan.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Lakens Maxwell verwijderd om zelfmoord te voorkomen

NEW YORK (ANP) - Om te voorkomen dat Ghislaine Maxwell zich, net als haar vroegere vriend Jeffrey Epstein, van het leven berooft, heeft de federale politie van New York al haar kleding en lakens in beslag genomen. Maxwell is gedwongen papieren kleding te dragen en slaapt op een matras zonder beddengoed, melden Amerikaanse media.

5 minuten geleden
Parlement Aruba neemt motie aan tegen 'Nederlandse overname’

ORANJESTAD (ANP) - Het parlement van Aruba heeft donderdag unaniem een motie aangenomen waarin het bij de eigen regering er op aandringt om verschillende onderdelen af te wijzen van de voorwaarden die Nederland stelt voor een nieuwe coronalening. Met die lening helpt Nederland Curaçao, Aruba en Sint Maarten de financiële gevolgen van de Covid-19 pandemie op te vangen. Volgens het Arubaanse parlement wil Nederland door middel van de voorwaarden die het daaraan verbindt 'de autonomie van Aruba overnemen’.

1 uur geleden
Interim-president Bolivia besmet met coronavirus

\LA PAZ (ANP/RTR) - De Boliviaanse interim-president Jeanine Añez is besmet met het coronavirus. Dat maakte ze zelf bekend via Twitter. Ze meldt dat ze zich niet ziek voelt en vanuit isolatie haar werk voortzet. "Samen komen we hier weer bovenop", twitterde ze ook.

1 uur geleden
Bolsonaro ondanks corona in goede conditie

BRASILIA (ANP/RTR) - De Braziliaanse president Jair Bolsonaro, die eerder deze week besmet is geraakt met het coronavirus, verkeert in goede gezondheid. "Hij heeft geen complicaties," meldt de persdienst van de president. Volgens het bericht staat Bolsonaro onder constant toezicht van een medisch team.

2 uur geleden
België verplicht mondkapje in winkels, bioscopen, musea, theaters

BRUSSEL (ANP) - Het wordt in België vanaf zaterdag voor inwoners boven de twaalf jaar verplicht een mondkapje te dragen in winkels, winkelcentra, bioscopen, theaters en musea. Ook in gebedshuizen moeten bezoekers een mondkapje op en in andere binnenruimtes waar veel mensen samenkomen. Dat hebben de federale en deelregeringen donderdagavond na overleg besloten. Het was al verplicht een mondkapje in het openbaar vervoer te dragen.

4 uur geleden
Hoogste generaal VS: onderzoek naar omstreden namen legerbases

WASHINGTON (ANP/RTR) - De hoogste militair van de Verenigde Staten vindt dat er eens goed gekeken moet worden hoe het leger omgaat met symbolen van de zuidelijke staten tijdens de Amerikaanse burgeroorlog.

5 uur geleden
Macron: spits Notre-Dame hoeft toch niet modern

PARIJS (ANP/AFP) - De spits van de kathedraal Notre-Dame in Parijs zal weer in oude glorie worden hersteld, heeft de Franse president Emmanuel Macron donderdag laten weten. Eerder bepleitte hij nog een "eigentijds gebaar" bij de restauratie van de spits die bij de brand in april vorig jaar verloren ging.

5 uur geleden