Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chelsea-trainer Tuchel baalt van onderonsje arbiter en Ancelotti

Chelsea-trainer Tuchel baalt van onderonsje arbiter en Ancelotti

MADRID (ANP) - Chelsea-trainer Thomas Tuchel heeft zijn onvrede geuit over het onderonsje dat de Poolse scheidsrechter Szymon Marciniak had met Carlo Ancelotti, de coach van Real Madrid. De ploeg van Ancelotti schakelde titelhouder Chelsea dinsdag uit in de kwartfinales van de Champions League.

"Toen ik naar hem toe ging om hem te bedanken, stond hij te lachen met de coach van de tegenstander", zei Tuchel na afloop van de enerverende wedstrijd. Chelsea had in Madrid de 3-1-achterstand die in Londen (1-3) werd opgelopen weggewerkt, maar in de verlenging kwam Real terug tot 2-3.

"Ik denk dat het totaal het verkeerde moment is om te lachen, nadat een ploeg 126 minuten met zijn hart heeft gespeeld. Dat is een kwestie van slechte timing en dat heb ik hem ook verteld."

VAR

Toen Chelsea met 2-0 voor stond, werd een doelpunt van Marcos Alonso afgekeurd, wegens hands. Arbiter Marciniak ging af op het advies van zijn VAR, die oordeelde dat Alonso de bal met zijn hand had geraakt.

"Ik ben ontzettend teleurgesteld dat hij niet zelf op het scherm is gaan kijken. Je moet de baas blijven en de beslissing niet bij iemand neerleggen die afgezonderd en in een stoel zit", aldus Tuchel, die zeer tevreden was over het optreden van zijn elftal. "We zijn tot het gaatje gegaan en ik ben erg trots op mijn spelers. We verdienden het om ons te kwalificeren, maar het geluk was niet aan onze zijde. We kunnen onszelf niks verwijten en moeten deze nederlaag met trots accepteren."

Karim Benzema bezorgde Real in de verlenging het beslissende doelpunt. Hij had in de eerste wedstrijd al drie keer gescoord. Chelsea won vorig jaar de Champions League door Manchester City in de finale met 1-0 te verslaan.

Meer uit Voetbal

Fiorentina houdt Club Brugge uit finale van Conference League

BRUGGE (ANP) - Fiorentina heeft voor het tweede jaar op rij de finale van de Conference League bereikt. De club uit Florence speelde 1-1 bij Club Brugge en dat was genoeg na de 3-2-zege in Italië vorige week.

20 minuten geleden
Bayern München start met De Ligt en Mazraoui tegen Real Madrid

MADRID (ANP) - Matthijs de Ligt begint met Bayern München aan de uitwedstrijd tegen Real Madrid in de halve finale van de Champions League. De verdediger is op tijd hersteld van een knieblessure om aan de aftrap te staan in Estadio Santiago Bernabéu.

52 minuten geleden
Nederlands elftal start Nations League in Eindhoven

ZEIST (ANP) - Het Nederlands elftal begint de vierde editie van de Nations League op zaterdag 7 september tegen Bosnië en Herzegovina in Eindhoven. Het Philips Stadion kreeg bij de vorige groepsfase van het landentoernooi, die Nederland afsloot als groepswinnaar, geen wedstrijd toegewezen.

8 uur geleden
Dortmund verwacht hogere winst na halen finale Champions League

DORTMUND (ANP/BLOOMBERG) - De beursgenoteerde voetbalclub Borussia Dortmund heeft zijn winstverwachting verhoogd na het bereiken van de finale van de Champions League. De Duitsers versloegen Paris Saint Germain woensdagavond in Parijs met 1-0, na de eerdere zege op eigen veld (1-0). Dortmund stond in 2013 voor het laatst in de finale van het belangrijkste Europese voetbaltoernooi voor clubs.

9 uur geleden
Doelman Barkas langer bij FC Utrecht

UTRECHT (ANP) - De Griekse keeper Vasilis Barkas staat ook volgend seizoen onder de lat bij FC Utrecht. De club uit de Domstad heeft de optie in zijn aflopende contract gelicht. De 29-jarige doelman is bezig aan zijn tweede seizoen bij de huidige nummer 7 van de Eredivisie.

9 uur geleden
FIFA geeft Braziliaans WK 2027-bid hogere score dan Nederlandse

ZÜRICH (ANP) - Brazilië lijkt favoriet om in 2027 het WK voetbal voor vrouwen te organiseren in plaats van Nederland, België en Duitsland. Beide overgebleven bids zijn volgens een evaluatiecommissie van de FIFA geschikt om het toernooi te organiseren, maar Brazilië krijgt met 4 van de 5 punten een hogere score dan het bid van onder meer Nederland (3,7). Vooral op het gebied van stadions en juridische kwesties is Brazilië favoriet.

11 uur geleden
Mbappé schuldbewust na mislopen CL-finale met PSG

PARIJS (ANP/RTR) - Kylian Mbappé toonde zich schuldbewust na het opnieuw mislopen van de Champions League-finale met Paris Saint-Germain. "Ik had als eerste moeten scoren. Ik probeerde mijn team zo goed mogelijk te helpen, maar ik heb niet genoeg gedaan", zei de 25-jarige vedette na de tweede 1-0-nederlaag tegen Borussia Dortmund in de halve finales.

13 uur geleden