Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chatleverancier CM.com verkoopt meer museum- en theaterkaartjes

Chatleverancier CM.com verkoopt meer museum- en theaterkaartjes

BREDA (ANP) - Leverancier van chat- en betaaldiensten CM.com is de afgelopen drie maanden blijven groeien, maar minder snel dan eerder dit jaar. De Bredase onderneming verkocht meer tickets voor musea en theaters door de heropening daarvan. De hoeveelheid werk voor het helpen bij coronatest- en vaccinatieafspraken viel zoals al werd verwacht terug, omdat de verspreiding van het virus op veel plekken wereldwijd is teruggedrongen.

De omzetgroei kwam tussen juli en september uit op 51 procent vergeleken met een jaar eerder. De afgelopen periode kwam er ruim 58 miljoen euro binnen. CM.com spreekt van "een normalisering", nadat een kwartaal eerder de omzet op jaarbasis nog was verdubbeld. Op de afzwakking van de groei werd al gerekend.

De winstverwachting over het hele kalenderjaar blijft staan op 220 miljoen tot 240 miljoen euro. Voor het laatste kwartaal van dit jaar denkt het bedrijf van topman Jeroen van Glabbeek meer te gaan verdienen aan de heropening van de reissector, terwijl de verdiensten aan coronatest- en vaccinatieafspraken verder terug zullen vallen.

CM.com verzorgde afgelopen kwartaal met zijn betaal- en kaartverkoopdiensten in Zandvoort naar eigen zeggen ook de eerste cashloze Formule 1 Grand Prix. Het was ook een van de grote sponsoren en de naamgever van het circuit in de badplaats. Het in 1999 opgerichte CM.com is actief als leverancier van chat-, betaal- en clouddiensten in zo’n twintig landen. Het aantal medewerkers groeide de afgelopen drie maanden met ruim 11 procent tot een personeelsbestand van 723 fulltimebanen.

Meer uit Financieel

Haven Rotterdam wil 'ammoniakkraker' voor meer waterstofimport

ROTTERDAM (ANP) - Havenbedrijf Rotterdam denkt met een zogeheten ammoniakkraker de import van 1 miljoen ton aan waterstof per jaar mogelijk te maken. Momenteel onderzoekt het bedrijf in samenwerking met zeventien andere bedrijven de mogelijkheden om een dergelijke installatie te bouwen in de haven van Rotterdam, waarmee ammoniak wordt omgezet in waterstof.

19 minuten geleden
Apple breidt doe-het-zelfreparatie voor Macs en iPhones uit

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Apple staat klanten in acht Europese landen toe zelf apparaten te repareren. Daarmee breidt het Amerikaanse techbedrijf een eerder dit jaar in de Verenigde Staten geïntroduceerd programma uit.

22 minuten geleden
ING: lichte krimp bouwsector in 2023 door hogere kosten

AMSTERDAM (ANP) - De groei van de bouwproductie in Nederland is de afgelopen jaren al steeds lager geworden en zal volgend jaar met een half procent krimpen. Dat voorspellen de sectoreconomen van ING Research. Minder bouwvergunningen, gestegen bouwkosten en een terughoudende woonconsument laten de productie volgens de kenners in 2023 dalen.

41 minuten geleden
Meer orders voor Duitse fabrieken na recente dalingen

WIESBADEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De Duitse fabrieksorders zijn in oktober weer gestegen na een afname van de opdrachten in de twee voorgaande maanden. De toename, die groter was dan verwacht, is een opsteker voor de fabrikanten in de grootste economie van Europa. Die worstelen met de hoge inflatie en sterk gestegen energiekosten als gevolg van de Russische oorlog in Oekraïne.

1 uur geleden
Toezichthouder ACM gaat strenger toezien op nepkortingen

AMSTERDAM (ANP) - Het wordt voor bedrijven lastiger om nepkortingen te geven op producten en diensten aan consumenten. Vanaf 1 januari worden de regels strenger en de Autoriteit Consument & Markt (ACM) zal vanwege de aangescherpte regelgeving de controles opvoeren, heeft de toezichthouder bekendgemaakt.

1 uur geleden
Gasprijzen lopen op door lagere temperaturen

AMSTERDAM (ANP) - De gasprijzen gaan dinsdag omhoog door kouder dan normaal weer in Noordwest-Europa. Daardoor worden de voorraden die voor de winter zijn aangelegd meer aangeboord. Ook de komende weken lijkt Europa gebukt te gaan onder koudere temperaturen die vanuit het oosten worden aangevoerd. Op de toonaangevende Amsterdamse gasbeurs steeg de prijs van gas met zo'n 3 procent tot 138,50 euro per megawattuur.

2 uur geleden
Rentezorgen houden AEX in toom, Shell grootste daler

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak liet dinsdag weinig beweging zien. De beurshandel bleef in de ban van de rentezorgen. De vrees dat de Amerikaanse centrale bank de rente steviger en langer zal blijven verhogen laaide afgelopen vrijdag al op door het sterker dan verwachte banenrapport. Maandag bleek daarnaast dat de Amerikaanse dienstensector beter blijft draaien dan verwacht.

2 uur geleden