Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chatleverancier CM.com brengt personeelsbestand verder terug

Chatleverancier CM.com brengt personeelsbestand verder terug

BREDA (ANP) - Chat- en betalingsdienstverlener CM.com heeft het personeelsbestand in het derde kwartaal verder teruggebracht om kosten te besparen. Ook in het vierde kwartaal wordt het aantal medewerkers verder verminderd, liet het bedrijf uit Breda weten bij de publicatie van de resultaten.

Het bedrijf zag de marktomstandigheden sinds de oorlog in Oekraïne flink veranderen en besloot in de kosten te snijden en de organisatie te optimaliseren. Vanaf het derde kwartaal van 2022 heeft CM.com het personeelsbestand inmiddels met 16 procent teruggedrongen, van 936 naar 786 voltijdsbanen aan het einde van het derde kwartaal dit jaar.

CM.com heeft daarmee gekozen voor een minder rigoureuze weg dan veel branchegenoten die het aantal medewerkers met 30 tot 40 procent verminderden, verklaarde een woordvoerder van het bedrijf. "We hebben veel moeite gedaan om personeel te vinden en op te leiden en wilden ze juist zoveel mogelijk vasthouden. Maar het vet op de botten moest eraf."

700 medewerkers

Het bedrijf denkt het personeelsbestand in de komende tijd verder terug te dringen tot richting de 700. "Dan is het wel klaar en kunnen we ons ook weer voorbereiden op groei", aldus de woordvoerder. CM.com is momenteel actief in 19 landen. Eerder waren dat er nog 22, maar het bedrijf is gestopt in Mexico, Kenia en Rusland. Het merendeel van de medewerkers op het gebied van onderzoek & ontwikkeling en administratie zit in Nederland, terwijl veel van het verkooppersoneel in het buitenland zit.

De chatleverancier lanceerde in september ook nieuwe Gen AI-tools, waarmee inmiddels meer dan 200.000 gesprekken zijn ondersteund. De toekomst van kunstmatige intelligentie (AI) vormt volgens de woordvoerder geen bedreiging voor het personeel van het bedrijf. "Integendeel, we investeren flink in AI-systemen en nemen juist meer mensen aan voor de ontwikkelingen daarvan. We hebben al behoorlijk wat kennis in huis op het gebied van AI en zien het als een belangrijke factor voor onze groei."

Brutowinst op recordhoogte

CM.com zag de brutowinst afgelopen kwartaal stijgen tot een recordhoogte, mede dankzij de kostenbesparingen. Ook de brutomarge, een maatstaf voor de winstgevendheid, bereikte een record. De omzet daalde wel met 8 procent, maar de winst voor aftrek van onder meer belastingen en rente was positief.

Meer uit Financieel

Amerikaanse banken profiteren van herstel zakenbankieren

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse banken Morgan Stanley en Bank of America hebben in het afgelopen kwartaal geprofiteerd van een herstel in zakenbankieren, het adviseren bij fusies en overnames, het begeleiden van beursgangen en de handel in aandelen en obligaties.

1 dag geleden
Autoproducent Tesla werft opnieuw personeel na grote ontslagronde

AUSTIN (ANP) - De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla is van plan bijna achthonderd nieuwe werknemers aan te nemen, slechts drie maanden nadat topman Elon Musk de grootste reeks ontslagen in de geschiedenis van het bedrijf abrupt had aangekondigd. De functies verschenen de afgelopen weken gestaag op de carrièrepagina van Tesla, meldt persbureau Bloomberg op basis van een eigen analyse.

1 dag geleden
Activistische druk op eigenaar datingapp Tinder groeit

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De eigenaar van datingapp Tinder staat onder steeds grotere druk om de prestaties te verbeteren. De activistische belegger Starboard Value heeft namelijk een belang genomen in Tinder-eigenaar Match Group. Het is de derde activistische belegger die dit jaar in Match is gestapt om aan te dringen op verbetering.

1 dag geleden
Nederland exporteert meer bloemen naar Oost-Europa

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse export van bloemen is in de eerste helft van 2024 met 5 procent gegroeid tot een waarde van 2,5 miljard euro, meldt de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB). In het eerste kwartaal bleef het aantal verkochte bloemen nog vrijwel onveranderd ten opzichte van een jaar geleden. Volgens VGB-directeur Matthijs Mesken lijkt vooral de afzet naar Oost-Europese landen de groeimotor van de sector te zijn.

1 dag geleden
Samenwerking Yara en PepsiCo voor duurzamer geteelde snacks

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse frisdrank- en snackproducent PepsiCo heeft een deal gesloten met kunstmestproducent Yara International om boeren in Europa duurzamer te laten produceren. Daarbij gaat Yara duurzamere voedingsstoffen voor gewassen aan boeren leveren, die de aardappelen en andere gewassen vervolgens verkopen aan PepsiCo. De meststoffen komen voor een deel uit de Nederlandse kunstmestfabriek van Yara in Zeeuws-Vlaanderen.

1 dag geleden
Tonnen boete voor Kruidvat voor heimelijk volgen websitebezoekers

DEN HAAG (ANP) - De eigenaar van drogisterijketen Kruidvat heeft een boete van 600.000 euro gekregen voor privacyschendingen. Het bedrijf volgde het internetgedrag van bezoekers van de site Kruidvat.nl namelijk zonder dat deze mensen dat wisten. Daarmee verwerkte Kruidvat-moederbedrijf AS Watson deze persoonlijke gegevens onrechtmatig.

1 dag geleden
Cartier-eigenaar Richemont ziet Chinese verkopen met kwart dalen

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - Het Zwitserse luxeconcern Richemont, bekend van dure merken als Chloé en Cartier, heeft last van een dalende vraag in China door een haperende economie. In het afgelopen kwartaal daalden de verkopen in China met 27 procent, maakte het bedrijf bekend. Richemont wijt de daling aan een laag consumentenvertrouwen onder Chinezen.

1 dag geleden