Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Charles kiest Frankrijk en Duitsland voor eerste reis als koning

Charles kiest Frankrijk en Duitsland voor eerste reis als koning

LONDEN (ANP/RTR/DPA) - De eerste buitenlandse reis van de Britse koning Charles gaat naar Frankrijk en Duitsland. Buckingham Palace bevestigt dat de koning samen met zijn vrouw Camilla eind maart Berlijn en Parijs aandoet op zijn eerste staatsbezoek.

De Duitse president Frank-Walter Steinmeier ziet het als een "belangrijk Europees gebaar" dat Charles Duitsland en Frankrijk heeft gekozen voor zijn eerste reis buiten het Verenigd Koninkrijk. Het Britse koningshuis ziet het bezoek als een viering van de goede banden en de "gedeelde geschiedenis, cultuur en waardes".

De Franse president Emmanuel Macron zal de koning eerst ontvangen in Parijs. Daarna reist het koningspaar verder naar Duitsland, waar Charles en Camilla een bezoek brengen aan Berlijn, Brandenburg en Hamburg. In beide landen worden ze ontvangen met een staatsbanket en Charles houdt ook een toespraak in beide parlementen. Het bezoek begint op 26 maart en duurt in totaal zes dagen.

Charles is koning van het Verenigd Koninkrijk sinds zijn moeder Elizabeth begin september overleed. Hij kwam nog niet buiten de grenzen, maar reisde al wel binnen de vier delen van het koninkrijk: Wales, Schotland, Noord-Ierland en Engeland.

Meer uit Buitenland

Prins Harry verliest zaak om beveiliging in Verenigd Koninkrijk

LONDEN (ANP) - Prins Harry heeft de zaak om zijn beveiliging in het Verenigd Koninkrijk verloren. Woensdag gaf een Brits gerechtshof de prins ongelijk.

29 minuten geleden
Joelia Navalnaja noemt Poetin 'een monster' in Europees Parlement

STRAATSBURG (ANP) - In een toespraak tot het Europees Parlement heeft de weduwe van de recent in een strafkamp overleden Russische oppositieleider Aleksej Navalny gewaarschuwd president Poetin op geen enkele manier te vertrouwen. "Poetin is tot alles in staat en je kunt niet met hem onderhandelen", verklaarde Joelia Navalnaja woensdag.

1 uur geleden
China stuurt weer gezant naar Oekraïne en Rusland

BEIJING (ANP/DPA/AFP) - China stuurt weer een gezant naar Oekraïne en Rusland voor overleg over de oorlog. Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken spreekt over de "tweede ronde van de pendeldiplomatie om een politieke oplossing te zoeken voor de Oekraïnecrisis". De diplomaat Li Hui gaat ook naar Polen, Frankrijk, Duitsland en Brussel.

2 uur geleden
Navalny wordt vrijdag begraven in Moskou

MOSKOU (ANP/AFP/DPA) - De Russische oppositieleider Aleksej Navalny wordt vrijdag begraven in Moskou. Zijn woordvoerster maakte bekend dat dan een afscheidsplechtigheid wordt gehouden in een kerk. Daarna wordt de politicus begraven in de hoofdstad.

2 uur geleden
Autoriteiten Gaza melden bijna 30.000 doden door inval Israël

GAZA-STAD (ANP/RTR/AFP) - Het dodental door de Israëlische inval in de Gazastrook is opgelopen tot 29.954, melden de plaatselijke autoriteiten. Het ministerie van Volksgezondheid in Gaza zegt dat in de afgelopen 24 uur zeker 76 doden zijn gevallen. Het aantal gewonden zou boven de 70.000 liggen.

2 uur geleden
Palestijnse partijen Fatah en Hamas overleggen in Moskou

MOSKOU (ANP/RTR) - De Palestijnse partijen Fatah en Hamas overleggen donderdag en vrijdag in Moskou over een gezamenlijke Palestijnse regering en over de wederopbouw van de Gazastrook. Dit meldt het Russische persbureau RIA Novosti op basis van de Palestijnse ambassadeur in Moskou en het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

3 uur geleden
Europa gaat defensiekantoor openen in Kyiv

STRAATSBURG (ANP) - Europa zal een kantoor voor de vernieuwing van defensietechniek openen in Kyiv, de hoofdstad van Oekraïne. Dat heeft Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen gezegd in het Europees Parlement.

3 uur geleden