Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Chaos op snelweg in VS nadat geldwagen bankbiljetten verliest

Chaos op snelweg in VS nadat geldwagen bankbiljetten verliest

SAN DIEGO (ANP) - Op een snelweg in de Amerikaanse staat Californië is vrijdag chaos ontstaan nadat een gepantserde geldtransportwagen enorme hoeveelheden bankbiljetten verloor. Automobilisten stopten midden op de weg om hun zakken te vullen met het rondslingerende geld. De politie greep in en arresteerde twee mensen.

Het grote graaien begon nadat een deur van de geldwagen open vloog in de buurt van San Diego. Op video's die op sociale media staan is te zien hoe mensen over de rijbaan rennen, het geld opscheppen en zelfs handenvol dollars in de lucht gooien om het te vieren.

De politie roept iedereen op de opgepakte biljetten terug te geven en waarschuwt dat de videobeelden gebruikt worden om dieven op te sporen. "Het is beter voor hen om het eerlijkheidsbeleid te volgen dan te wachten tot wij ze opsporen en op hun deur kloppen", aldus de politie tijdens een persconferentie.

Duizenden dollars, in allerlei coupures, zijn uit de wagen gewaaid. De twee arrestanten zijn een man en vrouw die meededen aan het graaifestijn en zichzelf per ongeluk buiten hun auto sloten. Ze blokkeerden een rijbaan, konden de plek niet meer verlaten en werden aangehouden.

Meer uit Buitenland

Netanyahu stuurt afgezanten terug naar gesprekken over bestand

JERUZALEM (ANP/AFP/RTR) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft besloten gezanten terug naar onderhandelingen over een bestand in de Gazastrook te sturen.

49 minuten geleden
Poolse president vetoot versoepeling regels over morning-afterpil

WARSCHAU (ANP/AFP) - De Poolse president Andrzej Duda heeft zijn veto uitgesproken over een wet die het voor vrouwen makkelijker moet maken om een morning-afterpil te krijgen. Premier Donald Tusk probeert de regels voor anticonceptie te versoepelen, maar stuit op de conservatieve president, die nog trouw is aan de vorige regering.

1 uur geleden
Russische koningin van de Sovjetpop valt in ongenade

MOSKOU (ANP/RTR) - In de jacht op tegenstanders van het regime in Moskou valt nu ook de zeer bekende Russische zangeres Alla Poegatsjeva in ongenade. Russische aanklagers willen dat de "koningin van de Sovjetpopmuziek" wordt bestempeld tot buitenlands agent.

1 uur geleden
Israël meldt doden voorman van Hezbollah

JERUZALEM (ANP/AFP/RTR) - Het Israëlische leger heeft naar eigen zeggen een belangrijke strijder van de Libanese beweging Hezbollah om het leven gebracht.

2 uur geleden
Tadzjikistan arresteert negen mensen in verband met aanslag Moskou

DOESJANBE (ANP/RTR) - De veiligheidsdiensten van Tadzjikistan hebben negen mensen opgepakt in verband met de aanslag bij Moskou van vorige week. Ze zouden banden hebben met de mensen die de aanslag hebben gepleegd en met ISKP, de terreurgroep die gezien wordt als verantwoordelijke voor de aanval in de concerthal.

3 uur geleden
Frans parlement begint met wetsvoorstel tegen 'haardiscriminatie'

PARIJS (ANP) - De Franse Tweede Kamer heeft ingestemd met de eerste lezing en de behandeling van een wetsvoorstel van een parlementariër die het discrimineren of bespotten van bepaalde kapsels of het ontbreken van haargroei strafbaar wil stellen.

4 uur geleden
Roemenië vindt weer stukjes drone bij de rivier de Donau

BOEKAREST (ANP/RTR) - Het Roemeense ministerie van Defensie heeft weer melding gemaakt van de mogelijke vondst van stukjes van een drone bij de rivier de Donau aan de grens met Oekraïne. De wrakstukken werden aangetroffen op een boerderij niet ver van de rivier, zegt het ministerie.

5 uur geleden